Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poranne wstawanie z niemowlakiem

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, moja córa ma 6 miesięcy. Od kilku tygodnie przesypia mi całe noce. Wygląda to tak, o 19 kąpiel, ok 19.30 już smacznie śpi. Budzi się ok 7 rano, dostaje butlę, zabieram ją do siebie do łóżka i śpimy sobie razem do 9-9.30. Potem wstajemy, ja się ograniam, po 10.00 druga butla i wychodzimy na spacer. Mi taki układ pasuje, ja się wysypiam, mam dużo energii, zeby potem bawić się z dzieckiem. Córka w dzień ucina sobie jeszcze 2 drzemki po ok 20 min. Problem w tym, ze moja mama uważa, że powinnam ją już o tej siódmej ubierać, i rozpoczynać dzień. Podobno dla dziecka tak będzie lepiej. A co Wy myślicie?

Gość gość
ja robie tak samo:D tyle ze moja w nocy sie budzi raz na cycka:) nie długo tez bedzie miec 6 msc

Gość gość
No jak byś o 7 wstawala to bu te drzemki dwie dłuższe miała nie po 20 min... A jak resztę ogarniasz obiad sprzątanie zakupy? No bo ja duża część rzeczy robiłam jak mała spała w dzień.... Toć codzienność to nie tylko zabawa z dzieckiem.... Przy dwójce dzieci już byś nie ogarnęła

Gość gość
Nie mam z tym problemu, obiady gotuję szybkie i zazwyczaj w thermomixie wiec, roboty z tym nie ma, 20 min wystarczy w zupełności. Sprzątam na bieżąco, a moja dziecko nie jest zbyt absorbujące, jak muszę coś zrobić, sadzam ją na leżaczek i grzecznie dobie siedzi i obserwuje.

Gość gość
Moja ma 4 miesiace. Spi toznie. Czasem od 22 do 5. Czasem budzi sie co 2h. Ogolnie jest tak,ze ok 5 przenosze ja do naszego lozka po karmieniu. Pogada sobie troszke i zasypia. Budzi sie o 8-9. Karmie i wstajemy. W dzien ma 2 drzemki. Jesli leze z nia i karmie na lezaco to spi dlugo 2-3h razem ze mna. Jesli usnie sama to drzemie ok godzine.

Gość gość
Naczelna zasada, jak niemowlak śpi nie budzić!!! Spać i korzystać! Babci za porady podziękować.

Gość gość
A co babci przeszkadza, że obydwie się wysypiacie? Co innego gdybyś miała drugie dziecko które trzeba rano wyszukiwać do przedszkola itd. Ale w tym przypadku też wolałabym dłużej pospać :)

Gość gość
A do tej co większość rzeczy robiła podczas drzemki dziecka - to jak ty ogarniasz wszystko kiedy dziecko zaczęło biegać i przestało tyle spać w dzień skoro według Ciebie z niemowlakiem nie można zrobić obiadu ani posprzątać? :D

Gość gość
Ciesz się, że Ci dzieciaczek ładnie w nocy śpi i rano taki laskawy :) Wysypiaj się, jeśli możesz. Jestem mamą 3latka, który jeszcze nie przespał w życiu całej nocy i wiem, jaki sen jest wazny. Jeżeli zaczniesz wstawać o 7, to nie masz gwarancji, że dziecko nie będzie marudzące, a drzemki mogą się nie wydłużyć. To nie te czasy, żeby o 5 wstawać, bo milion pieluch trzeba wygotować i we frani poprać.

Gość gość
Ja robiłam identycznie tyle ze moje dziecko miedzy 6 (po karmieniu) a 9 (pobudka) spało u siebie w łóżeczku. Korzystaj z tego bo to nie będzie trwać wiecznie. U mojego stopniowo zaczęła sie skracać ta poranna drzemka a obecnie ma rok i juz nie je o 6, ale za to wstaje o 7 :/ a wiec korzystaj póki możesz!

Gość gość
To ja od robienia rzeczy kiedy dziecko śpi : Mam troje dzieci :-) i niestety przy takiej ilości nie jest mi dane spać do 10:-) przy takiej też ilości sprzątanie i gotowanie wygląda inaczej niż przy jednym :-)....i chyba jednak wolałam wstawać rano i mieć więcej czasu wolnego w ciągu dnia w trakcie drzemki dzieci... Ja oprócz tego mam jeszcze do ogarnięcia zajęcia dodatkowe dzieci, zapriwadzrnie do przedszkola i szkoły :-).... Więc myślę że i tak jestem lepiej zorganizowana i pytania jak ogarniam gdy dziecko zaczyna biegać chyba jednak nie do mnie ;-p

Gość gość
ja mam bardzo podobnie i moja mała sobie sama reguluje, kiedy ma spać a kiedy nie, nie widze niczego złego w Twojej drzemce, poza tym,że później ciężko będzie się odzwyczaić ;p

Gość wifigdańsk
niech córcia spi ile chce,jeszcze się nawstajecie wczesnie rano ,narazie korzystajcie poki mozecie i ty i ona się relaksujcie jak się da. (my przewaznie wstajemy o 9 ale nasz rekord to 10.30 :)