Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IZAbelA25

Nowe czy używane

Polecane posty

Gość IZAbelA25

Za 2,5 msc rodze . Teściowa ciągle kupuję uzywane rzeczy dla dziecka ciuszki jeszcze ok ale pościel kocyki materac rozumie że można mieć rzeczy po kimś z roku na rok , po rodzinie albo po koleżankach ale np 10 letnią wanienke po kimś przecież to nie kosztuję nie wiadomo ile . Ciągle namawia nas do kupna używanego łóżeczka wóżka itp . Stać nas na nowe rzeczy . To nasze 1 dziecko więc z nowych rzeczy pewnie będzie korzystać 2 dziecko . Jak mamy dać jej do zrozumienia żeby już przestała ?

Gość gość
Zupełnie jakbyś opisała moją sytuacje, kropka w kropke, tylko że u mnie najgorsze jest to że mąż przychyla się do pomysłu, ale nie dam się!Ty też się nie daj! bądź asertywna, powiedz dokladnie to samo co napisalas w liscie, że to wasze pierwsze dziecko itp.

Gość gość
Zresztą co teściowa ma do gadania, przecież to wasze pieniadze, a jak sie jej zrobi przykro to juz ona ma problem a nie wy!

Gość IZAbelA25
Już kiedyś jej z mężem mówiliśmy żeby nic używanego nie kupowała bo tyle co ona wydała na używane ciuszki kocyki itp to była by nowa pościel i wiele innych rzeczy a jej argument jest taki że ciuszki sa bardzo drogie .Ja jak kupywałam pierwsze ciuszki i to w Auchanie to body zaczynały się od 7 zł a pajacyki od 10 zł czy to tak duzo . Mąż mówi że mam się nie przejmować tym ale ma dość gadania czego to ona nie kupiła i pokazywania jakis poplamionych szmatek .

Gość IZAbelA25
Mam czasem ochotę jej powiedziec że jak chce dziecko stroic w takie szmatki brudne i poplamione i o wszystkim decydować to niech sobie zrobi swoje dziecko . I te głupie gadanie " byłam w komisie i widziałm z******ty wózek i łóżeczko chywa wam kupię bo takie super" białej gorączki dostaje

to zalęzy wszystko od waszego budżetu, ja ubranka kupowałam większości używane, bo maluch bardzo szybko wyrasta, wanienkę miałam nową, łózeczko też, co do wózka to głęboki proponuję uzywany, bo jednak krótko się wozi, dopiero spacerówkę możesz nawet 2 lata uzywać, my mieliśmy głęboki uzywane gondolę za 300 zł a potem kupiłam lekką parasolkę od Quinny za niecałe 700 zł i tak się wozimy już od prawie pół roku. chyba, ze chcesz zainwestować w wózek 3w1, to wtedy najlepiej nowy, bo możesz go długo uzywać. a jak uzywany, to najlepiej od kogoś znajomego, gdzie wiesz, jak był uzytkowany.

miałam podobny dylemat, bo jednak zakup wózeczka to droga inwestycja. Osobiscie postawiłam na wózek 3 w 1 i na nowy bo bedzie słuzył przez dłuzszy czas. Kolejnym problemem był wybór odpowiedniego i po wielu przeczytanych opinii wraz z mężem postawiliśmy na marke quinny, ze względu na solidne wykonanie:) do dziś wózek sprawuje sie bardzo dobrze