Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobietki jaką mąke do pieczenia chleba polecacie?jaka najlepsza jakosciowo??

Polecane posty

Gość gość

i zeby nie bylo w niej robaków:( bo ostatnio często mi sie zdarza ze otwieram mąke a tam mole spozywcze:( juz sama nie wiem jaką kupowac by ich nie bylo itd..

Gość gość
tylko polska

Gość gość
Typ 750 bodajze, chleb byl dobry

Ja używałam np. z młynów wodnych i były zawsze w porządku. Fajna jest tez orkiszowa że sklepu online Hildegarda. Kupowalam też w Auchan i lidlu i też były dobre do chleba. Polecam dział piekarenka u mnie na stronie :) kucharenka.pl

Gość gość
czyli mąki melvit nie poleca nikt??? w mlynach wodnych zawsze mialam larwy ,ale to pewnie wina przechowywania w sklepach.

a może kwestia tego że ona jest ekologiczna i bez konserwantów i ma dlatego krotki termin przydatnosci- jesli byla za dlugo trzymana to moglo cos sie tam przyplątać też.

Gość gość
Ja mielę ziarna ze sklepów eko i mam mąkę super jakości, wychodzą z niej przepyszne wypieki. Ostatnio zmieliłam ryż i "produkuję'' nawet mąkę ryżową. Dzieciom robię mąkę kukurydzianą a z niej wychodzą pyszne placuszki :)

Gość gość
a czym mielisz te ziarna?

Gość gość
Mielę a w sumie to blenduję blenderem , kupiłam ma terapiasokami.pl Dzisiaj robię lody migdałowe i sorbet truskawkowy ;) Mniam

Gość Gość
Dnia 24.07.2015 o 11:14, Gość gość napisał:

czyli mąki melvit nie poleca nikt??? w mlynach wodnych zawsze mialam larwy ,ale to pewnie wina przechowywania w sklepach.

Dwukrotnie przez mąkę Melvit musiałam wyrzucać jedzenie, bo przyniosłam w niej do domu mole.