Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypadanie włosow karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Witam mamy i nie tylko ;) mam pytanko na temat wypadania włosów.Odkad zaszłam w ciaze zaczely wypadac mi wlosy a odkad karmie wypada ich jeszcze wiecej, normalnie garsciami zbieram nie mowie juz o tym ze pelno jest w lozku na dywanach, masakra jakas. Macie jakies sposoby? BRak mi jakiejs witaminy? przyznaje ze nie biore zadnych witamin ale jesli Znacie jakies dobre i skuteczne to polećcie cos, pozdrawiam

Gość gość
haloo:(

Gość gość
mam to samo,córa ma 6 msc a ja normalnie garsciami wyciągam

Gość gość
Przejdzie wam. Jak córka miała 4 miesiące, zaczęły wypadać mi włosy, w pewnym momencie miałam nawet zakola. Też byłam załamana, ale to przeszło i włosy odrosły. Nie pamiętam kiedy zaczęły odrastać , ale moje dziecko ma teraz 17 miesięcy i są już dość długie( te włosy, które odrosły). Nie brałam żadnych witamin, starałam się tylko odżywiać zdrowo, dużo owoców itp. Także nie martwcie się dziewczyny, będzie ok:)

Gość gość
też tak miałam, jak przestałam karmić wszystko się uregulowało, witamin nie brałam

Gość gość
Wzmocniłam włosy ścinając je ;) brałam femibion Classic i przeszlo... A mialam juz zakola-potem wkurzały mnie jak odrastały bo robił sie najpierw meszek, potem jeżyk :P

Gość gość
dzieki dziewczyny:)

Gość gość
To dzialanie hormonow. Wywar z kozieradki jest najlepszy na wypadanie wlosow,nalezy wcierac w skalp.

Gość gość
Mi też wypadają w dużej ilości. Wszędzie ich pełno, na dywanach, w łazience, po myciu włosów w wannie i ma szczotce. Masakra. Karmię piersią i zastanawiałam się czy tak będzie przez cały okres kp :-(

Gość gość
też tak miałam i mam teraz, chociaż dzieci nie karmiłam piersią. Brałam i biorę żelazo- na receptę. Pomaga :)

Gość Migea
Chyba wszystkim po ciąży włosy wypadają, mniej lub bardziej ale wypadają. Mnie lekarka kazała stosowac witaminy na wzmocnienie organizmu. Kupiłam sobie Harmonelle i po ok 3 miesiącach wypadanie powoli ustepowało, włosy były mocne, lśniące, a i paznokcie mniej łamliwe.