Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

młode mamy szukające pracy czy was też cały czas pytają o dzieci

Polecane posty

Gość gość

I W jakim wieku? I czy mam męża..I gdzie pracuje? Nie rozumiem jakie to ma znaczenie..odpowiadam na tę pytania ale coraz bardziej zastanawiam się czy powinnam bo to mnie skreśla..

Gość gość
to jest wkurzające. Żadnemu facetowi nie zadają takich pytań :( Masz dzieci - źle, bo na zwolnienia chodzić będziesz. Nie masz - też źle, bo może w ciążę zajdziesz i blokować etat będziesz. Jednym słowem przerąbane mamy..

Gość gość
Obecnie sama szukam pracy, ale nikt mnie o męża czy dzieci nie pyta. Wiek widac w CV, poprzednie miejsca pracy także. Ale ja mieszkam za granicą i tutaj nie wolno takich pytan zadawac

Gość gość
Nikt nigdy nie pytał mnie o dzieci, męża itd.

Gość gość
Nie wolno też w Polsce pytać o to. mnie na ostatniej rozmowie nie pytali. Natomiast zamiast tego zadzwonili do mojej koleżanki z pracy i wypytali o moją sytuację. Akurat się złożyło, że ona jakiś czas temu była u nich na rozmowie (pech chciał, że to jedna z bliższych koleżanek). Wolałabym żeby na rozmowie zapytali. Pracę dostałam, ale nie przyjęłam. Rozumiem trochę pracodawców, że przy rocznym macierzyńskim strach przyjmować kobiety do pracy, ale nie można też przeginać w drugą stronę. Innym razem zaproponowano mi umowę na zastępstwo od razu mówiąc, że przyjęli taką strategię, ze względu na którąś tam ciążę w firmie. Też podziękowałam...