Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomożecie tej rodzinie?

Polecane posty

Gość gość
one niczemu nie zawinili xx poniekąd dzieci tez zawiniły, jakby te starsze nie spały tak spokojnie i grzecznie to uniemożliwiliby rodzicom kopulację i spłodzenie młodszych...

Gość gość
total patol jak to mówią...

Gość gość
Mamę powinni wysterylizować a tatę wykastrować! Z urzędu!

Gość gość
POMOGE! Na jaki adres wyslac prezerwatywy?

Gość gość
A gdzie mój ulubiony tekst, ze w rodzinie jest milosc tylko brakuje pieniedzy?

Gość gość
Nie, nie pomogę. Rodzicom rozum jest potrzebny a nie nowa pralka! Patologia! Jak można być takim egoistą i zrobić sobie 6 dzieci wiedząc że nie ma się na to pieniędzy? Już zwierze ma więcej rozumu

Gość gość
A kupi mi ktoś nowa pralke czy najpierw musze zrobić 5 dzieci?

Gość gość
Ja tez moge wyslac prezerwatywy, jaki adres? To jest obrzydliwe, faktycznie musieli sie bzykac przy dzieciakach... bo chyba nie wyjezdzaja co weekend do Spa? Patologia. Te dzieci sa do zabrania a kobieta do sterylizacji lub facet do wazektomi.

Gość gość
Link działa tylko trzeba skopiować cały. Dzieciaczki przeurocze zadbane uśmiechnięte. Chętnie pomagam ludziom w potrzebie, ponieważ wiem że kogoś los mógł skrzywdzić a ja miałam większe szczęście. W tym wypadku niestety nie mogę pomóc. Owszem dzieci nie są winne ale rodzice powinni pomyśleć . Z drugiej strony tyle się u nas mówi że mało jest dzieci że polityka prorodzinna. Księża trąbią żeby żyć po Bożemu i się rozmnażać. Gdzie teraz jest Tusk i ksiądz ??

Gość gość
no właśnie niech lokalny ksiądz odda im utarg z tacy choćby z 1 niedzieli :)

Gość gość
Żal mi tych wszystkich "sponsorów gumek". Od kiedy bieda jest patologią? Proszę sobie poszukać w tekstach źródłowych. Ubogi nie znaczy pijak, narkoman, brudas. Współczuję krzykaczom i krytykom, bo w życiu często tak jest, że to co dajemy innym wraca do nas ze zdwojoną siłą!!! Sama wychowywałam się w ubogiej rodzinie i wiem jaki to wstyd prosić kogoś o cokolwiek. A jednak spotkałam w życiu wielu wspaniałych ludzi o wielkim sercu. Dzięki nim jestem dziś wykształconą osobą, szczęśliwą żoną i matką 3 wspaniałych dzieci. Moja praca jest związana z pomaganiem niepełnosprawnym dzieciom. Bieda uczy szacunku do każdej okruszyny chleba i każdego człowieka, uczy radości z drobnych rzeczy. A wielodzietność uczy prawdziwej miłości i służby, odpowiedzialności za drugiego człowieka, empatii, pracowitości. Trudno mi to oszacować, ale chyba więcej jest biednych niż bogatych czy nawet średnio zamożnych dzieci wyrastających na wspaniałych ludzi.

Gość gość
bieda z przyczyn losowych nie jest patologią ,ale bieda na zyczenie ,jak w tym wypadku to szczyt patolstwa. W góle to zobaczcie sobie tę całą fundacje na fb ,komu oni pomagają ,samym patolom ,na jednej fotce taki chlew że dom prawika to przy tym pałac, chlew i butla po browarze. Ani jednej rodziny po pożarze ,powodzi,tylko samotna matka 8 dzieci! żadnej samotnej mamy np 10 latka ,ba nawet dwulatka. Same króliki,ohyda i działanie na szkode tych ludzi i tyle w temacie

Gość gość
A wielodzietność uczy prawdziwej miłości i służby, odpowiedzialności za drugiego człowieka, empatii, pracowitości. Co za infantylne i bezmyśłe podejście, nic nie wróci od tych dzieci do nikogo, bo już na starcie sa nauczane wyciągania rąk, patologia jest dziecdziczna, a 6 dzieci w takich warunkach to jest włąsnie patologia. Dzieci powielą obraz jaki miały w domu, po co pracować, uczyć się skoro mozna narobić 6 dzieci, a ludzie dadzą. Ta fundacja założóana jest przez nawiedzone osoby, pomaghają patolog, też zauważyłąm,że nia ma tam ani jednej dotknętej przez los rodziny, za to są króliki rozpłowode, moze zamiast fundacja się się nawż ą wsparcie rozrodczosci niekontrolowanej, poniże 6 dzieci wstęp wzbroniony.

Gość gość
15;59 nic dodac nic ując

Gość gość
Tas fundacja jest chora, zamiast pomagać rtym niezaradnym ludziom wyjść z tej sytuacji, to ich obdarowują.No ale fudnację dzisiaj moze mieć każdy, dlatego trzeba szczegónie uważnie sprawdxzać komu i jak pomaga, a takie kawiatki omijać szerokim łukiem.Skoro jedna nawiedzonaq z druga chą wspierać patoli, niech spierają, ale z misją działania fundacji nie to to nic wspónego.

Gość gość
W tej fundacji jest tylko jedna rodzina, ktorej bym pomogla. Dziadkowie wychowujący trojke wnuczat.

Gość gość
15.59 100% racji

Gość gość
tej fundacji powinien sie przyjrzec sad rodzinny

Faktycznie,rodzice gdzieś po drodze zgubili rozum. Super,że dzieci są urocze i kochane. Ale w jaki sposób mają się prawidłowo rozwijać żyjąc w takich warunkach? Tak,wiem,zaraz napisze ktoś,że kiedyś tak się żyło "na kupę" i nikt nie robił problemow. No niby nie,kiedyś to była norma,ale dzisiaj nie. Kiedyś przecież też jak mąż żonę codziennie tłukł, było to całkiem normalne i niespecjalnie ktokolwiek reagował,no chyba że dochodziło do tragedii,ale już wtedy było za późno. Ja wszystko rozumiem: że miłość, że instynkt macierzyński, że poświęcenie ... ale ludzie,no bez jaj, kawalerka 26 m i łącznie 9 osób???

Gość gość
Dziadkom też bym pomogła, ale giną w morzu innych bezsensowym pomocy.Zamiast pomagać ludziom, kórych los cieżko doświadczył, to wszpierają patoli . Szkoda tych dziadków, ze trafili do tej bezmyśłnie prowadzonej fundacji, w moijescu o zdecywowanie większym rozsądku prowadzących ich czasne na pomoc byłyby zdecydowanie większe. Samotna matka z 8 dzieci, to już nie wymaga nawet komenbtarza.....

Gość gość
SZP to podobna komedia

Gość gość
jak oni tam uprawiają seks?? oparci plecami o starsze dzieci śpiące z łóżku?! porzygam się zaraz :O

Gość gość
W większosci przypadków podopiecznych tej fundacji należy zgłosić do MOPSU. Oni nie kwalifikują się do kupowanie pralek, ale do objęcia czynnym działaniem właściuwych instytucji. Ciekawa jestem czy oddzia terenowy MOPS w Trzczewie zna losy tych podopiecznych. Sprawa powinna trafic do sadu, bo ta rodzina jest totalnie wniewydolna, z pralka czy te bez niej.

Gość gość
Anonimie 15 42, a ja jestem wykształcona dzięki moim rodzicom, a nie obcym ludziom. Ja mam tylko siostrę, ale to znczy, ze u nas jest mniej miłości? Nie! Wiem co rodzice dla mnie zrobili - okazywali miłość, wspierali, dzięki nim mowie plynnie po angielsku (szkola jezykowa), mam cudowne wspomnienia z wakacji. I jestem wdzięczna.

Gość gość
może lepiej zrobimy ściepę na wibrator dla matki, a dla ojca jakąś lateksową poręczną sztuczną c**eczkę. Taniej wyjdzie i więcej dzieci nie naklepią. Choć myślę, że to PROWO, po ostatnim temacie: 4 dziecko w drodze i mieszkanie 40 metrów.....

Gość gość
Ja piernicze, to ja mam jedno dziecko i boje sie miec drugie bo nie wiem czy bede w stanie zapewnic dzieciakom godne zycie a tu ktos broni tych rozplodowych krolikow. To niech sobie jeszcze 3 machna i tak ktos da przeciez! A co jest zlego w oferowaniu prezerwatyw bo nie rozumiem? Niech ich tam 15 bedzie na tych 26 metrach i dalej niech robia kolejne? Bardzo watpie zeby te dzieci byly nauczone szacunku do kazdego okruszka chleba predzej powiela schemat "jakos to bedzie, i tak ktos da..." szacunku to moga nauczyc rodzice ktorzy sami swoja ciezka praca zarobia na ten przyslowiowy chleb a nie wyciagajac rece do innych ludzi!!!

Gość gość
szacunku to moga nauczyc rodzice ktorzy sami swoja ciezka praca zarobia na ten przyslowiowy chleb a nie wyciagajac rece do innych ludzi!!! xx otóż to, kiedyś w wielodzietnych rodzinach rodzice zarabiali na wszystko sami, moja prababcia pochodzi z rodziny gdzie było 10 dzieci, ale jej ojca było stać na zapewnienie rodzinie wszystkiego z jednej pensji, ba nawet mieli gosposię do pomocy i nie byli niewiadomo kim, bo mieszkali na wsi i żyli z gospodarki

Gość gość
racja a dzisiaj chcieliby dzieci narobić ale na nie zarobić to już się nie kwapią... ojciec pracuje dorywczo, hahahahaha...

Gość gość
Bieda uczy szacunku do każdej okruszyny chleba i każdego człowieka, uczy radości z drobnych rzeczy. guzik prawda, gdzie ty masz oczy, bieda nie uczy w dzisiejszych czasach NICZEGO ewentualnie kombinatorstwa

Gość gość
haha o ironio na zdjęciu głównym na stronie fb fundacji jest królik nomen omen :D:D