Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomożecie tej rodzinie?

Polecane posty

Gość gość
Bieda uczy jak wykorzystywać innych ludzi i wpaja przez takie obdarowanie, ze to nic złego, a wręcz się naley im ta pralka. Siedza do zdjecia uśmiechnięci, zadoloeni, wręcz doczekać sie siebie w necie nie mogą, już widać,czego są te dzieci anuczone. Niczego nie beą szanowały, bo nic ich to nie kosztowało, dostali i tak ma być. SZacunek to oszczędzanie, praca, rezygnowanie z czegoś na rzecz tego co chcemy, cenienie wartośc****eniądza.Bieda tego nie da, da za to łatwosć wyciągania rąć , rżnięcie gila, że tak ma być i olewanie wszystkiego bo jakoś tam zawsze będzie. W skranych przypadkach bieda uczy złodziejstwa, bo jak to ty masz, a ja nie, a tez chcę.

Gość gość
No cóż ja nie rozumiem...Rodzic tyle dzieci..przy małych dzieciach (0-3 lata)jest tyle pracy to kto w tym czasie opiekuje sie tymi starszymi.

Gość gość
Dobre logo, FUNDACJA KRÓLIK dobre.

Gość gość
Ta fundacja działą dokłądnie odwrotnie ajk powinna, nie wiem jakei wykształcenie na ta Pani prezes, ale ewidentnie nie powinna najmować się tego typu działanością, bo bardzo szkodzi tym ludziom.Poczytałam co sama wypisuje, infantylizm w stopniu wybitny,m brak dojrzałości emocjolnlnej, zdrowego rosdądu, a tylko emocje. Sama tez opisuej rodziny którym pomaga, np: Kiedy pojechałam do nich pierwszy raz, w mieszkaniu był taki zaduch, że nie dało się wytrzymać – mówi Aleksandra Muchowska. - Dzieci siedziały w łóżku obsikane od stóp do głów. Matka powiedziała, że nie stać jej na pampersy, a prać nie może bo zepsuła jej się wirówka. No szlachta, pieluch tetrowcyh nie ma na świecie i rąk nie ma, takie są to włsnie rodziy a pomoc to jak sitkiem wodę nosić, nic z tego nie wynika poza dobrym samopoczuciem pani prezes.

Gość gość
15.42- bieda nie jest patologią, ale uprawianie seksu przy dzieciach jak najbardziej JEST, a oni to właśnie robią

Gość gość
Uprawianie sexu przy dzieciach do zgłoszenia się nadaje, zaraaz im odbiorą dzieci jak się szum zrobi, bo własnie z takich rodzin dzieci trafiają do rodzin zastępczych.

Gość gość
bieda uczy? czego? wyciagać ręce do GOPSu? bo matka zamiast iść do pracy woli rodzić kolejne dziecko i wyciagac łape po zapomogi! Mam w rodzinie taką rodzinkę, aż wstyd. Mieszkanie 2 pokoje, a oni sobie teraz zrobili 4 dziecko! Ona nie pracuje, on też nie, zyją z pomocy GOPSu. Jestem chrzestną ich c,orki, i jak ostatnio byłam u niej na komunii, na moje pytanie kim chce zostać jak będzie dorosła? odpowiedziała: chce być bezrobotna :O Zatkało mnie na amen, mialam dodać: jak mamusia i tatuś? ale zagrzyzłam język. Tego własnie uczy bieda! Powielania schematu wyniesionego z domu :O

Gość gość
Masakra, im nie trzeba pralki, gdzie oni ja wstawia w ogole! Ojcu niech stala robote znajda, dzieci mlodsze do przedszkola i matka tez do roboty niech idzie. Ewidentnie tam nie ma warunkow dla dzieci, az mi szkoda sie ich zrobilo, jakim trzeba byc skur...m zeby plodzic kolejne i skazywac je na takie zycie...

"Dzieci siedziały w łóżku obsikane od stóp do głów" xxx miałam nie komentować, ale bezrobotna matka ma chyba na tyle czasu, żeby nauczyć dzieci korzystania z nocnika.. W każdym razie nigdy nie brałam i nie będę brała udziału w takich akcjach. Fakt, dzieci szkoda, bo same się na świat nie prosiły, ale cytując Grzesiuka "Pomocną rękę należy podać tym, którzy mądrze walczą, a nie mogą dać sobie rady"..

Gość gość
Ta rodzina zaraz będzie miała wszelkie służby na karku, przez głupią pomoc.Lada chwila.

Gość gość
matka bezrobotna powinna nauczyć dzieci sikać na nocnik!!! zamiast pampersów kupcie jej kilka nocników!!! to wstyd aby dzieci juz siedzące lały pod siebie!!!

Gość gość
Syf malaria, a potem się dziwią media że dzieci odbierają rodzicom, jeśli mamusia z tatusiem nawet posprzątać nie potrafią. Bieda biedą ale syfu i chlewu w domu nic nie usprawiedliwa.

Gość gość
Browar musi byc :(

Gość gość
Browar to podstawa, ale na fb już jakieś nawiedzone bronią tej rodziny, że na pewno znaleźli te butelki i trzymaja na sprzedaż :D

Gość gość
Tych dzieci naprawde zal. Ale pomoc nie powinna polegac na dawaniu kasy czy fantow rodzicom. Dzieci powinno sie odebrac, powinny zostac umieszczone w porzadnej rodzinie zastepczej, w rodzinie ludzi, kochajacych dzieci. Moze by te biedactwa uratowali. Dawanie pralek, zarcia, kasy, lodowek rodzicom, nauczy dzieci jedynie postawy roszczeniowej. To jest droga do piekla dla tych dzieci!

Gość gość
17:29 - zaraz cię zjedzą mohery, że w Polsce odbiera się dzieci z biedy. Zapomną dodać, że również z brudu, pijaństwa i lenistwa.

Gość gość
Są biedni = maja niewiele. Wiec jak maja malo wypadałoby to szanować. A tam taki syf...Ale no tak - zawsze ktos da, bo 'dzieic takie uśmiechnięte, a te flaszki to do skupu'.

Gość gość
Takie fundacje powinno się pokazywać jako przykład jak nie pomagać. Maskakra ,że takie głupie baby zakłądją fundacje i odwalają takie cyrki, jednak fundacje są zbyt dostępne, powinna być jakaś weryfikacja.

Gość gość
Te dzieci nia mają na nic szans w tej rodzinie, powinny trafić do przyzwoitej rodziny zastępczej, przecież tyle osób na 26 m, wieć nie ma co nawet marzyć,że będą się uczyć i odrabiać lekcje, bo nie mają po prostu gdzie.Nie prali, jedzenie powinna dostać ta rodzina, ale zmianę warunków bytowych w powiazaniu ze zmianą rodzicó.Tym jak się da więsze mieszkanie to sobie jeszcze 5 dorobią.Pewnie ludzie nie powinni mieć dzieci, to jest własnie takie przypadek.

Gość gość
A co im ta paralka wniesie do życia? Nic, tak samo jak kilka razy porcje jedzenia.Te dzieci potrzebują zdrowych wzorców, zmiany środowiska, miejsca do nauki, nauczenie jak stać się samodzielnym, w tej rodzinie tego nie ma i nie będzie, czy z pralka czy bez ,te dzieci i tak pójdą na zmarnowanie.

Gość gość
Gdzie trzeba zgłosic taką rodznę, aby sprawa trafiłą do sądu a dzieci do rodziny zastępczej? Tego już pani prezes nie wie, ale błaznować o pralkę to potrafi. Ta pralka im tak polepszy przyszłosc jak świni siodło.

Gość gość
Co za głupia baba z tej fundacji, po co się zajmuje poważnymi sprawami, o których nie ma pojęcia.Jednak Polacy to durny naród, będą pomagać nie wiadomo po co, ale będą.

Gość gość
Czy mozna gdzies zglosic cala ta fundacje? Tym ludziom potrzebna jest fachowa pomoc, nawet to odebranie dzieci moze by ich otrzezwilo. Dawanie im prezentow tylko wzmaga apetyt a nie powoduje zmiany w zyciu.

Gość gość
Wg mnie jedyną formą pomocy powinno być znalezienie pracy tatusiowi dzieci (bo chyba jakiś istnieje?), dzieci do żłobka/ przedszkola, mamusia na kurs prowadzenia domu (jak sprzątać i utrzymywać porządek, jak zajmować się dziećmi, gotować itd a przede wszystkim się zabezpieczać), do tego nadzorujący pracownik opieki czy jakiś asystent, współpraca ze szkołą dzieci. Jeśli to pomoże, to fajnie. Jeśli nie, trudno, dzieciaki do rodziny zastępczej.

Gość gość
trzeba dzieci odebrac, żadna pomoc nic nie zmieni a jak gmina dałaby wiekszy lokal, to dorobią sobie kolejne dzieci...

Gość gość
kurs prowadzenia domu (jak sprzątać i utrzymywać porządek, jak zajmować się dziećmi, gotować itd a przede wszystkim się zabezpieczać) a istnieją takie kursy???

Gość gość
Dokładne, tam potrzeba działania systemowego, a nie pralki.Czy nikt inny nei widzi prblemu? Też się zastanawiam, gdzie z Tczewie zgłasza się takie rodziny. Ta baba im tylko krzywdę robi, dzieci muszą się uczyć, mieć warunki do życia, a nie siedzieć jak myszy na 26 m z totalnie niezaradnymi rodzicami. Pewnie miasto sytuację zna, skoro mają mieszkanie socjalne, pewnie ciągną już po kilka zasiłków i tak ta nędza trwa. Nie wiem dlaczego nikt nie podejmuje jakichś radykalnych dzialań, przecież te dziweci chodzą do szkoły, co za biernosć.Taka pomoc w sumie po polsku, niby pomagam, ale i tak to wszystko o kant mozna potłuc. Zginą w tym warunkach, a pralka to jakiś absurd jełśi chodzi o pomoc jakij wymaga ta rodzina.

Gość gość
a istnieją takie kursy??? xxx w mopsach uczą różnych rzeczy, nawet takich podstawowych dla normalnego człowieka :)

Gość gość
MOPS moze przydzielic takiej rodzinie asystenta. Widac, ze sa to ludzie kompletnie niewydolni zyciowo. Tu zadna pralka niczego nie zmieni. Tu potrzebny jest ktos kto pomoze wyjsc z tego marazmu w jakim oni tkwia. Co to w ogole za fundacja? Musze poszperac bo mi sie to bardzo ale to bardzo nie podoba.