Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 168cm_18lat_facet

Czy 168 cm wzrostu u mężczyzny to karłowatość?

Polecane posty

Gość 168cm_18lat_facet

To mój pierwszy wpis na tym forum. Jestem facetem, mam 18 lat i bardzo niski wzrost. Nie wiem, może jeszcze urosnę, lekarz mi powiedział że jest to jeszcze możliwe i że mam się nie poddawać, ale szczerze wątpię w to :( Mam 168 cm wzrostu i jestem na prawdę niski. Czy jeśli nie urosnę i pozostanę o takim wzroście to mogę ubiegać się o jakąś rentę. Słyszałem że mężczyźni poniżej 170 cm w dzisiejszych czasach to karły i mogą ubiegać się o jakąś rentę. Jak myślicie, mam taką szansę? Dodam tylko że mój ojciec wcale nie jest niski, bo ma 175 cm, a matka 160 cm. Sam nie wiem czemu nie urosłem, powinienem być wyższy od ojca i conajmniej te 180 cm mieć. Wszyscy w mojej rodzinie się dziwią że syn niższy od ojca, bo dla nich to takie nieprawdopodobne :( Syn zawsze powinien być od ojca wyższy!

Gość gość
moj tato ma około 182 a mama z 160 ja mam prawie 160 a mój brat 173. Ja nie słyszałam o czymś takim, że syn się urodzi i ma być wyższy od ojca. Mój były miał z 172 a jego ojciec był wyższy i on z 5 rodzeństwa jest najniższy. Po prostu taki sort plemników, prawdopodobnie mama miała w tym czasie silniejszy organizm czy jak to nazwać i swoje geny ona oddała. Ja u Ciebie nie widzę karłowatości ale mega kompleks. Weź ty nie gadaj ludziom takich głupot o rencie czy karłowatości bo wstyd. Żyj po prostu i nie użalaj się nad sobą. Jest pełno niskich kobiet znajdziesz jakaś. Chyba, że gardzisz takimi i chciałbyś długonogą panią to już nie wiem co mam Ci poradzić. Dostaliśmy to od życia co mamy i musimy się przystosować i tak żyć. Trudno, nikt nie mówił, że życie jest kolorowe. To ciągła walka. Powodzenia.

Gość gość
to znow prowo tego typa od 169 cm wzrostu i malych stop.

Gość gość
nie urośniesz na 100%, sory ale taka jest prawda, mam 25 lat i identyczny wzrost jak ty 167-168 cm, oczywiscie wygladam jak kupa g****a, tez liczylem ze urosne zwlaszcza ze moj mlodszy brat ma 181cm, ale nie uroslem. Matka jest niska 158, ale jej ojciec a moj dziadek wysoki 187, ojciec niski 170, nie rozumiem tego. Jako nastolatek mialem probe samobojczą, w sylwestra chcialem sie zabic lekami, nie mialem zadnych kolegow i kolezanek i nadal nie mam, sylwestra spedzalem w altance na dzialce, upilem sie i nałykałem leków, skonczylo sie to tak ze zasnąlem amnezja...obudzilem sie nastepnego dnia i strasznie rzygalem, myslalem ze mi zoladek peknie, nie umarłem :( Nisko wzrost to przekleństwo, najlepiej od mlodosci zbieraj kase na wydłuzanie nóg

Gość gość
Zapisz sie na silke, jedz duzo protein. A jaki masz rozmiar penisa? Bo na wzrost czasem mozna przymknac oko, ale jesli masz muskularna budowe ciala i wiecej niz 14cm :)

Gość gość
ja jesteś niski i nie masz pomysłu na życie to faktycznie tylko takie głupoty do głowy jak samobójstwo. Uwierzcie ludzie, że czy wysoki czy niski. Ja coś osiągniesz w życiu, skończysz jakaś dobrą szkołę, kierunek, będziesz miał jakaś pasje w życiu, ciekawe hobby, będziesz się rozwijał to życie będzie piękne. A gdzieś w tym wszystkim znajdzie się ukochana osoba. Najgorzej to użalać się nad sobą i być desperatem. Trzeba być dobrym człowiekiem i kiedyś życie nam za to zapłaci. :)

Gość gość
jak masz pytkę do kolan to jest wszystko Ok. a jak krótszą to jesteś zwykłym krasnalem ogrodowym !!! :D

Gość gość
i 168 to jeszcze nie dramat. Ja poznałam facetów którzy byli mojego wzrostu a ja jak pisałam mam niecałe 160 :)

Gość gość
napisz co z penisem? I jak chcesz wyjedź do UK tu taki wzrost to norma :)

Gość gość
po prostu autor nic nie osiągnął w życiu i zwala swoje porazki na wzrost , by było mu łatwiej to przyjąć

Gość gość
wyjedź do UK tu taki wzrost to norma xxx bo tam same ciapate ścierwa z Indii, Pakistanu i Egiptu buhahaha

Gość gość
jesteś młody więc jeszcze możesz dużo osiągnąć. Nie podawaj się a będzie dobrze :) i już nigdy nie myśl o tej karłowatości bo żenua. Wolałbyś być karłem z rentą, który spędza czas przed tv i jego życie przepełniają szare dni, czy wysportowanym facetem który nie jest za wysoki, ale ma poczucie własnej wartości jest ciekawy świata i rozwija się?

Gość gość
Nie pisałam o UK jako o arabach bo nawet o nich nie pomyślałam. Chodziło mi o rodowitych ludzi zamieszkujących dany teren. Polecam przestać być rasista. Nie trzeba kochać, ale akceptacja wystarcza. On swoją drogą ty swoją i co interesować się swoim życiem i problemów nie ma. :)

Gość gość
Ta jasne renta za niski wzrost, jeszcze czego.

Gość 168cm_18lat_facet
Witam ponownie. Nie sądziłem że po tak krótkim czasie będzie aż tyle odpowiedzi w moim temacie. Jestem pod wrażeniem. Co do prawictwa to faktycznie jestem prawiczkiem, ale mam dopiero 18 lat i sporo moich kolegów w moim wieku (wszyscy wyżsi powyżej 180 cm a nawet 190 cm) też nie mają jeszcze za sobą pierwszego razu. Ale faktycznie z tego co widzę to na dziewczynę szans raczej nie mam, bo teraz przeciętna panna ma powyżej 170 cm, a ja nawet tyle nie mam :( Co do renty to pytałem poważnie. Jeśli więcej nie urosnę, to uważam że powinienem coś za to dostać, jakieś orzeczenie o niepełnosprawności albo grupa inwalidzka, bo wzrost u mężczyzny poniżej 170 cm nie jest zdrowy. Po wakacjach postaram się tym zająć, mam nadzieję że się uda.

Gość gość
No 168 cm u młodego mężczyzny normalne nie jest. W Polsce bardzo mało jest takich mężczyzn, a jeśli już się taki trafi to faktycznie powinien pobierać rentę, bo jakość życia takiego faceta jest wręcz żałosna. Współczuję takim facetom, bo przy takim wzroście nigdy kobiety nie znajdzie i nie pouprawia sexu. Nawet w agencji towarzyskiej odprawią go z kwitkiem i nie pozwolą na żaden sex, bo to na serio za niski wzrost.

Gość gość
170 cm to spoko, takich facetów jest sporo, ale 168 cm to istne przegięcie. Taki facet nie powinien w ogóle myśleć o kobiecie a co dopiero o sexsie.

Gość gość
@ gość dziś spoko na pasywa się nadaje a i gałę może zrobić z połykiem ! :classic_cool:

Gość Minister Zdrowia
Jak najbadziej należy się Panu renta. Społeczenństwo będzie Pana utrzymywało bo ma Pan zaledwie 168 cm wzrostu. Czy 10 000 PLN miesięcznie Panu wystarczy?

Gość Pocieszyciel
Ludzie ogarnijcie się. Bruno Mars który jest światowej klasy piosenkarzem także jest niski a osiągnął sukces. Nie użalać się tylko brać się w garść.

Gość gość
168 to nie karłowatosc czy kalectwo ale takie lekkie upośledzenie,dla większości kobiet będziesz niewidzialny/ aseksualny

Gość gość
Messi ma 168 i jest bogiem.

Gość gość
Minister Zdrowia 2015.10.11 Jak najbadziej należy się Panu renta. Społeczenństwo będzie Pana utrzymywało bo ma Pan zaledwie 168 cm wzrostu. Czy 10 000 PLN miesięcznie Panu wystarczy? X Hahahah kozacki koment

Gość gość
1:47 Duzo jest niskich piłkarzy i bardzo dobrych np jeszcze Iniesta, hazard, alesix sanches, jesus navas, xavi i jeszcze wielu by się znalazlo.

Gość gość
Ja bym się nie przejmował tym, jesteś wzrostu Messiego i Wałęsy..to powód do dumy :-D

Gość gość
No właśnie

Gość gość
Mój facet ma 165 cm i jest :*