Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy z rocznika 95, sa tu takie?

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny! Jako mlode mamy powinnyśmy się wspierać. Mam nadzieje że ten wątek sprawi, ze będziemy mogły się wymienić doświadczeniami, porozmawiać o zyciu naszym i naszych dzieciach. Chociaż na chwilę oderwać się od rzeczywistości :-) ja jestem Klaudia i mam 2,5 letnia córeczkę. Serdecznie Was pozdrawiam i czekam na odzew :-)

Gość gość
patologia sie rozmnaza...ja zaczynam edukacje, prace a ty juz nogi rozlozylas jezu, mam nadzieje ze to prowokacja

Gość gość
Nie rozumiem po co ten komentarz? Chcialas mnie obrazić? Trzeba było zatrzymać ten komentarz i wyzwiska dla siebie i nie komentować nie potrzebnie.

Gość gość
Myślę, że większość dziewczyn w Twoim wieku odpoczywa od nauki. Smutne tak sobie życie zniszczyć i to w czasach, w których antykoncepcja jest ogólnodostępna.

Gość gość
15.17 wcale nie zniszczylam sobie życia, zaczęłam zyc od nowa

Gość gość
Dlaczego obrazasz innych ja jestem 32letnia matka polrocznego dziecka ale nie obrazam mlodych dziewczyn ktore wpadly bo watpie by to bylo planowane...w kazdym razie nie wierze w dziewice orleanskie ktore sypiaja z facetami po ukonczeniu pelnoletnosci ....obrazasz a wiej wieku pewnie tez uprawialas seks a to ze nie masz dzieci lub nie mialas w tym wieku to cie nie uprawnia do obrazania.

Gość gość
No właśnie o tym dziewczyna napisała, pisać poprawnie nie umiesz, a za rozmnażanie się bierzesz.

Gość pmbq
patologia

Gość gość
Oczywiście, ze są. Chyba nie wszyscy rozumieja tu definicje słowa patologia. Mam skończone 20 lat i mam 2 miesięczną córeczke. Szkołe mam skończoną, teraz ucze się zaocznie(studia). Wraz z moim męzem mamy mieszkanie, utrzymujemy się sami. Wasi rodzice również mieli po 19,20,21.. lat a jakoś Was wychowali. To nie była wpadka, swiadomie podjęliśmy się poczęcia dziecka. Kochamy ****ardzo mocno tak samo byłoby gdybyśmi mieli po 30 lat. Myślę, że patrzenie na osobe i ocenianie go ze względu na wiek jest niedojrzałe i nieuzasadnione, bo może ta 20 latka jest bardziej dojrzała psychicznie niż Ty. Więc następnym razem proszę przemyśleć czy na miejscu jest wyzywanie od "patologii".

Gość gość
Moja synowa ma 20 lat i prawie roczną córkę (my wnusię) dziewczyna cudownie się córką zajmuje do tego studiuje chemię.Wnusia cudnie rośnie a moje dzieci ją kochają bardzo

Też jestem z 95 moja córka ma 2 miesiące i nie wyobrażam sobie życia bez niej z mężem bardzo chcieliśmy mieć dziecko. Naprawde nie znacie chyba znaczenia słowa patologia.

Gość gość
ja rocznik 94 i zaraz bede miala 2 :) I tak, planowane razem z mężem :)

Gość gość
A ja nysle, że takie wczesne macierzyństwo ma swoje plusy. Sama urodziłam przed 30 tka i ... Kurde... No ciężko bywa - do pewnego poziomu życia się przyzwyczaiłam, do braku obowiązków też. A przede wszystkim ... Hmmm bardzo, bardzo shizowalam w ciąży i jak dziecko było małe. Pamiętam, że moja siostra szła do pediatry jak już serio się coś działo a ja wiecznie siedziałam w poczekalni - a to kupka, a to wysypka... No, młode mamy, jeśli są odpowiedzialne i dziecko serio było przemyślane mają mniej stresujące macierzyństwo.

Gość gość
Ja tez 94 i mam 5 miesieczna corcie i zaraz planujemy drugie he he.

Gość gość
Gratuluję autorko :-) a jak córka ma na imię? Bo moja to Jesika, a ludzie wciąż mi dokuczają jak mogłam tak nazwać córcie :-(

Gość gość
Super ze są tutaj takie mlode dziewczyny jak ja :-) życzę Wam dziewczyny mnóstwo radosnych chwil a maluszkom duże szczęścia i miłości, ktora Wy im dajecie :-) autorka.

Gość gość
No jesli mamy warunki to dlaczego nie? Drugie dziecko bedzie w sierpniu, w od marca na studia ide. Teraz skonczylam policealna szkole.

Gość gość
I kolejny plus bycia młodym rodzicem gdy pociecha dorosnie my jesteśmy dalej młodzi i kolejny raz możemy żyć od Nowa; )

Gość gość
Moja ma na imię Zosia. Jeżeli Tobie imię Jessica (czy Jesika) się podoba to super. Nie przejmuj się zdaniem innych. Twoje dziecko i Twoje życie. Pozdrawiam autorka.

Gość gość
Też mam 20 lat chodzę do szkoły pracuje moje słoneczko to skarb najwazniejszy na swiecie i ciesze sie ze go mam. a Wy jak chcecie to róbcie sobie dzieci nawet po 50 wtedy Na pewno będziecie dojrzałe na dziecko

Gość gość
Śliczne, Zosia :-) Pozdrawiam :-)

Gość gość
Ja mamą nie jestem, ale jestem twoją rówieśnicą i gratuluję ci dziecka, mimo, ze urodziłaś bardzo wcześnie i pewnie ciężej ci było gdy byłas jeszcze w szkole. Ale po szkole to już wszystko staje się normą i nie ma znaczenia ile młoda mama ma lat. ja nie wiem, w Polsce zwłaszcza teraz to wszystko wszystkich dziwi, co choć odrobinę odstaje od normy, kiedyś sensacji nie wzbudzały małżeństwa w akademikach wychowujące czasem i 2-3 dzieci, ot po prostu, były rodziny, były też samotne mamy czasem, były skrajne kujony co poza ksiażka zero swiata, byli imprezowicze i przeciętniacy, każdy sobie żył jak chciał, a niektózy to myśla, ze człowiek żyje z zegarkiem w ręku, dziecko to najlepiej w wieku 26-28 bo wcześniej za młoda potem za stara, opanujcie się.

Gość gość
Dzesika, Abigejl, Alan.. Jak słyszę te imiona to mi sie słabo robi. Taka wieś, że o matko.. Krzywda dla dzieciaka i tyle

Gość gość
Mój ma Wojtuś, a 2 będzie Piotr

Gość gość
Wieś kobieto to ty robisz pewnie msz na imie kunegunda albo coś i sama sie wstydzisz:) Każdy daje dziecku imie jakie chce

Gość gość
Tu autorka. Mi się w życiu trochę nie udało, nie skonczylam takiej szkoły jakiej chciałam, ojciec dziecka mnie zostawił.. Ale gdy juz zaczynałam wątpić w jakąkolwiek poprawę, poznałam mojego obecnego partnera. Mieszkamy razem, wychowuje ze mną córkę jak prawdziwy tata. Do szkoły wrócę. Niedawno zdałam prawko. Czuje ze moje marzenia powoli zaczynają się spełniać. Mam nadzieje, ze wasze tez się spełniają :-)

Gość gość
Ja jestem z rocznika 85 i za chwilę rodzę drugie dziecko i choć 70% moich znajomych jest bezdzietnych, to osobiście trochę żałuję, że tak późno się zabraliśmy za powiększanie rodziny. Pierwsze urodziłam w wieku 27 a równie dobrze - biorąc pod uwagę ogólną gotowość - mogło się to wydarzyć tak z 5 lat wcześniej.

Gość gość
hej ja jestem rocznik 83 i mam kilkumiesiecznego synka, zazdroszcze mlodym mama, tez bym wolala urodzic w wieku 19-20 lat :)Choc ja szczerze bylam niedojrzala a o dzieciach zaczelam myslec za pozno :p

Gość gość
I kolejny plus bycia młodym rodzicem gdy pociecha dorosnie my jesteśmy dalej młodzi i kolejny raz możemy żyć od Nowa; ) x tak jak pociecha pójdzie w wasze ślady to w wieku 40 lat będziecie wnuki bawić :)