Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliwia88

Pomozecie kobietki?

Polecane posty

Gość Oliwia88

Witam, niedawno kochalam sie ze swoim chlopakiem , niestety obawiam sie ze moglam zajsc w ciaze. Mialo to miejsce rowny tydzien przed miesiaczka. dostałam miesiączkę (tak jak powinnam) zrobilam nawet test po kilku dniach ktpry wyszedl negatywnie(3 dzien po rozpoczeciu miesiaczki) . Mysle ze nie pomylilam jej z plaminiem poniewaz byly skrzepy, krew i trwa nadal juz 6 dzien, koncowka. Chcialam spytac czy jest mozliwosc zajscia w ciaze? Jestem straszna panikarą i chcialam dowiedziec sie czy ten okres wyklucza ciaze? Czytam niektore wypowiedzi ze dziewczyny maja okres idealnie w dzien kiedy powinny go mieć nagle okazuje sie ze ciaza. Co o tym sadzicie? Czy one zwyczajnie myla to z plamieniem? Prosze nie negowac, zwyczajnie chcialam sie dopytac :)

Gość gość
małe szanse

Gość gość
0 szans. Wstrzymaj się na razie z seksem, bo nie jesteś na niego gotowa.

Gość gość
Ja dokładnie w terminie miesiaczki dostalam kilkudniowe krwawienie (tak krwawienie, nie plamienie) ze skrzepami. W 3 dniu tego krwawienia test nadal był negatywny, dopiero po tygodniu pokazał slaba druga kreskę, ktora teraz ma 4,5 tygodnia i daje nam popalic. :-)

Gość gość
ja uwazam ze nie jestem w ciazy, spokojnie

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi, chciaam tez dopytac tez czy zrobienie testu ciazowego z drugiego moczu(rowniez na czczo, po ponownym przebudzeniu) daje wiarygodny wynik?

Gość gość
10 dni po stosunku test nie jest wiarygodny, bez względu na to, z którego moczu jest robiony.

Gość gość
Ponoc w trakcie przewidywanej miesiaczki mozna zrobic taki test i powinien dac wynik prawidlowy, jest inaczej?

Gość gość
Tak, ale wynika to z założenia, że do zapłodnienia poszło w czasie owulacji, która występuje 14 dni przed miesiączką. Bo test jest wiarygodny po 14 dniach od stosunku.

Gość gość
Tak, ale wynika to z założenia, że do zapłodnienia poszło w czasie owulacji, która występuje 14 dni przed miesiączką... Qurwa do zapłodnienia może dojśc tylko w czasie owulacji, po której w ciągu 10-14 dni następuje złuszczenie nabłonka w macicy czytaj miesiączka.

Gość gość
"Qurwa do zapłodnienia może dojśc tylko w czasie owulacji, po której w ciągu 10-14 dni następuje złuszczenie nabłonka w macicy czytaj miesiączka. " Ale ja o tym wiem. Nie musisz się unosić. Na miejscu autorki w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby podejrzewać ciążę. No ale ja jestem dorosła. Jednak jeśli już uznajemy, że miesiączka może nie jest miesiączką to test został wykonany zbyt wcześnie, żeby być w pełni wiarygodny. I jeszcze gwoli scislosci raczej po 12-18 dniach, a nie 10-14.

Gość Oliwia88
Czyli glupota jest podejrzewac ciaze? Mloda jestem, mialam trche prawo spanikowac tym bardziej, ze naczytalam sie tylu rzeczy o krwiawieniach w czasiw ciazy ze tylko o tym myslalam przez ostatnie dni.

Gość gość
Jak chcesz miec pewnosc i spokoj to zrob test ponownie

Gość gość
zacznijmy od tego, że skoro pojawiły się skrzepy, a miesiączka trwała 6 dni, to w żadnej ciąży nie jesteś, bo niby jakim cudem zarodek miałby się utrzymać i w czym jeżeli endometrium się złuszczyło?

Gość gość
Skoro plamienia /krwawienia implantacyjne są często mylone z miesiączka, to moze tutaj bylo podobnie. Powyzej forumowiczka napisała że w czasie ciąży miała skrzepy krwi, nie wiem, moze trwaly krocej albo nie były intensywne... Ale dziewczyna jest wystraszona, chce mieć pewność, ale skoro te krwawienia trwały 6 dni to najprawdopodobniej jest to miesiączka, bo wątpię zeby plamienia implantacyjne tyle trwały...

Gość gość
Plamienie implantacyjne nie trwa 6 dni i nie ma w nim skrzepów. To jest odrobina krwi. A krwawienie w terminie miesiączki z implantacją nie ma nic wspólnego, zazwyczaj wynika z niskiego poziomu progesteronu. Tu nie ma szans na ciążę.

Gość Oliwia88
Dziekuje za odpowiedzi, mam nadzieje ze jest tak jak mowicie :)

Gość gość
O boshe, ma drugi raz poukładajcie puzzle a nie seks.

Gość Oliwia88
ponownie, chciałam wznowic temat, ponieważ jest juz 8 dzien i ciagle na wkladce sa brazowe plamki, okres mi juz minal, resztki skrzepu rowniez, to bardziej przypomina zabarwiony sluz.. Moze to byc spowodowane stresem abo zdenerwowaniem? Jest mi rowniez slabo nie mam apetytu, nic mi sie nie chce..

Gość gość
"Jest mi rowniez slabo nie mam apetytu, nic mi sie nie chce.." Na zewnątrz jest ponad 30 stopni. Powinnaś mieć ochotę na gorący, sycący dwudaniowy obiad, a potem na mycie okien na całym osiedlu. :o Co jest dziwnego w plamieniu na zakończenie miesiączki? :o Lecz się!

Gość Oliwia88
W 8 dzien? Podczas gdy zawsze mialam max 6 dni? Tym bardziej ze jest inny niz zawsze bardziej lepki..

Gość gość
ja pierdziele, pierwszy raz masz miesiączkę???? cykl u kobiety może przebiegać różnie, owulacja może się przesuwać, a miesiączka raz może trwać 2 dni, a innym razem 10, jak tego nie wiesz, to do seksu tym bardziej nie dorosłaś

Gość Oliwia88
No dobra, zrozumiałam rzeczywiscie nie doroslam, teraz bede mial nauczke, żeby sie niczego nie dotykać... Chcialam przeczytac opinie do mojego indywidualnego problemu a nie szukac po forach, czemu tak jest bo jak zwykle doczytam sie bzdur i wyjdzie ciaza jak z tym okresem...

Gość gość
mam nadzieje, że zrozumiałaś, bo już nudna jesteś, a następnym razem zamiast myśleć wyłącznie waginą, uzyj też mózgu i się zabezpiecz

Gość Oliwia88
Doszlo do mnie i to dosadnie