Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiucha11

Remont kuchni dla biednych.

Polecane posty

Gość kasiucha11

Witam, od 20 lat w domu nie mielismy remintowanej kuchni bo nie bylo nas stac. Nadal tak jest,ale ze plytki same odpadaja do tego rura pekla i trzeba bylo wzywac pomoc bo zalalo sasiada postanowilismy zrobic remont. Mama,ja isiostra sie zlozylysmy i uzbieralysmy 3000 da rade zrobic generalny remont lacznie z szafkami,plytkami na sciane i podloga?

Ja zamknąłbym się w tej kwocie z trudem, a większość rzeczy (oprócz gładzi i płytek na ścianie) potrafię zrobić sam. Zapomniałaś o nowym zlewozmywaku, baterii, elektryce i hydraulice.

Gość gość
Elektryka i hydraulika nie. Rury w kuchni wymieniali za darmo bo nasz blok ma podpisana umowe i naprawy pradu czy jak zalewa to wtedy jest za darmo. My mysimy tylko plytki kupic i nowe szafy,no i kleje,fugi. Na podlodze brat bedzie klasc a na scianach sasiad,po pracy bo tanio wezmie. Meble juz mama wybrala za 1000 zl na plytki zostaje jakies 1500 zl reszta dla sasiada.

W takim razie macie szanse :). x Przy okazji kładzenia płytek na ścianie, dobrze byłoby założyć nowe gniazdka.

Gość gość
Aha zapomnialam napisac,ze zlewozmywak zostaje stary bo jest dobry. Tylko szafka pod zlewozmywak. Lawka i stol zostaja stare bo sa dobre. Czlowiek by chcial,zeby bylo idealnie ale niestety przy braku pieniedzy trzeba ograniczyc wydatki. I tak sie ciesze,ze bedzie nowa kuchnia bo to co bylo to masakra. Jedna szafka pekla nam na pol i byla zbita od tylu jakas deska byle tylko sie trzymala. Gazowki nie bedziemy wymieniac bo to tez za duzy koszt.

Gość gość
Gniazdka byly 2 lata temu wymieniane wiec nie ma takiej potrzeby :) teraz musimy znalezc tylko tanie i ladne plytki, mi sie zapragnelo na podloge plytki ktore wygladaja jak panele, zobaczymy moze uda sie znalezc tanie :)

Gość gość
położenie płytek na ścianie to żadna polityka, mój mąż sam w kuchni układał i wyszło mu bardzo ładnie, a robił to pierwszy raz. Na youtubie jest mnóstwo filmów instruktażowych krok po kroku jak to robić, przy waszej sytuacji finansowej naprawdę warto włożyć troche wysiłku i nie płacić za robocizne

Nie kupuj tylko gresów polerowanych. Są tanie, ładne, ale wymagają drogiej i powtarzanej impregnacji. Najlepiej wzięć jedną płytkę z marketu, położyć na podłodze w kuchni i zobaczyć, jak w tym świetle wygląda. Wszelkie płytki z netu, mogą mieć zupełnie inny odcień, niż na reklamie :(.

Gość kasiucha11
Jak cos sie kupi to moge zrobic zdjecie jak to mniej wiecej wyglada :) Na sciane to brat nie bedzie kladl bo boi sie,ze cos nie tak zrobi. Dzisiaj bedziemy wybierac plytki.

Gość gość
mozed się uda. Mebli nie musicie cąłkowicie zmienić. możecie wymienić np fronty czy tam blaty,. Poszukajcie takich akcesoriów tutaj www.rudex.cze.pl/ . Na pewno wyjdzie dużo taniej niż wymiana mebli. powodzenia.

Gość gość
Akurat zlewozmywaki w castoramie mają drogo. Ja kupiłam na olx używany ale w dobrym stanie za 30 zł