Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie rozmawialysmy dwa lata a ona napisała i nie wiem co robic

Polecane posty

Gość gość

mowa o mojej kuzynce, powody rodzinne. napisała, że chyba jednak starsza musiała napisać. nie mam z nią o czym rozmawiać, rodzina ma do mnie pretensje ze że sobą nie rozmawiamy a mi jest bardzo dobrze z tym. z tego co mi wiadomo przez innych członków rodziny którzy utrzymują ze sobą kontakt, ze nic się nie zmienila i dalej jest taka jaka była. nigdy nie lubiłam wyjazdów do niej, ani jak oni przyjeżdżali do mnie. zawsze wprowadzali wtedy swoisty chaos. mam teraz ogromny problem co jej odpisać. sa wakacje i zaraz beda prosby o przyjazd lub wpraszanie sie do mnie. nie czuję się w żaden sposób winna aby ja przeprosić czy coś takiego, ani mówić ze zle mi bylo bez dwuletnich plotek, bo mi jest wręcz lzej.co robić? ostatnio były wymyślane niestworzone rzeczy mianowicie jej mama w rozmowie z moja wymyślila ze dzwonila do mnie kilka razy i pisała smsy a ja nie odpisywałam. co prawda nie jest. jak sie zachować w tej sprawie?

Gość gość
nie kontaktuj sie z nia sama. plotki olewaj. jak bedzie chciala sie wprosic, to mow, ze masz co innego zaplanowanego do roboty i tyle

Gość gość
Nie kontaktuj się z nią, olej te jej wiadomości. Po co ci problemy?

Gość gość
jej ojciec i matka wydzwaniają do nas, mówią że ja czuję nienawiść, że zostanę bez rodziny. już są pomysły, żebym tam jechała. kilka dni temu dzwoniła jej matka do mojego ojca i mówiła, że ja nie odpisuję, żebym przyjechała.

prawda jest taka, że co w rodzinie to nie zginie. przyjdzie w przyszłości, teraz, czy za 2,5,10 lat taki dzień, że spotka się cała rodzina. ślub, wesele, chrzest, pogrzeb i wtedy i tak będziesz musiała przyjechać.i wtedy będzie niemiła atmosfera, bo jak teraz zignorujesz jej wiadomość, to na następną już pewnie się nie zdobędzie przez kolejne lata. jestem zdania, że powinnaś odpisać, nie możesz ignorować, nie mieszkacie w jednym miejscu, więc masz ten margines, że musicie rozmawiać przez komunikator, nie musisz mówić prosto w oczy. przeczytaj dokładnie co Ci napisała, jeżeli zaprasza Cię w tej wiadomości do siebie, to nie oznacza, że musisz to zaproszenie przyjmować. napisz jej, że masz inne ważniejsze rzeczy, wyjeżdżasz, masz rekrutację do pracy/na studia, czekasz na ogłoszenie wyników, podejmujesz pracę za parę dni czy coś takiego. a jeżeli to jest dla Ciebie zbyt drastyczna wymówka, to po prostu jej napisz, że sprawa jest zbyt świeża i czułabyś się nieswojo. bo w zasadzie to prawda, bo co, dwa lata nie gadałyście ze sobą i nagle macie zgrywać psiapsióły kuzynki jak to sprzed 2 lat? ale z drugiej strony Ty nie chcesz tego kontaktu, nie bawią Cię ploteczki z nią, moim zdaniem powinnaś jej odpisać, że okej uważasz że sprawa zostaje zamknięta, nie gniewasz się na nią, ale musisz sobie to wszystko poukładać, że nie przyjedziesz. nie musicie pisać ze sobą 100 smsów dziennie. dwie wiadomości na dzień co tam, jak tam, wszystko w porządku itd.

Gość gość
nie widze problemu dla ktorego musialabys zmuszac sie do rozmawiania z nia mimo ze rodzina naciska. rodzinie mowisz ze taka jest twoja decyzja i jak im sie nie podoba to juz nie jest to twoj problem