Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bolshhoi

Czy czytaliście Wiedźmina? Wolicie Yennefer czy Triss?

Polecane posty

Czytałam. Właściwie żadna mnie nie przekonała. Yen jest suką i tworzy sztuczne problemy przez cały czas.

Zgadzam się. Strasznie zapatrzona w siebie. Chyba jednak wolałam Triss. Jednak najbardziej przekonała mnie Ciri, szkoda, że jej związek z Wiedźminem był oparty na relacji ojciec - córka. Ja bym ich widziała razem.

Czytałam, bardzo mi się podobał i też najbardziej polubiłam Ciri, Yen mnie irytowała;)

Czytałam, bardzo mi się podobał i też najbardziej polubiłam Ciri, Yen mnie irytowała;)

Gość gość
(Cholera nie wiem.Chyba Triss.Yeneffer miejscami była irytujaca. A Ciri i Geralt to relacja ojciec córka. Brr.Inaczej nie chce myśleć. A i tak najbardziej chyba lubilam wampira Regisa i Milwe.

No własnie mi nie pasowała do nich relacja ojciec - córka. Ciri była odważna i bystra a Yennefer to taka zadufana księżniczka. Regisa też bardzo lubiłam. A co myślicie o Jaskrze? Tez miał niezłe momenty :)

Gość ciri córka
Jednak wolę Ciri jako córkę. Jaskier może być.Ale jako partner-wiac od niego jak najdalej. O,krasnoludy też są ok.Yarpen,Zoltan-ci to dopiero mieli teksty! Ale zakończenie mi się nie podobalo-hodzi mi o to nawiązanie do legendy króla Artura,Lancelota.Bez sensu. Jeszcze u tych elfów było ok.Ale ten przeskok jako pani jeziora Kamelot-nie podobało mi się.

Mnie też zawiodło zakończenie... Rozumiem, że każdy może to sobie interpretować na swój sposób ale niestety dla mnie było słabe. Jakoś nagle ta akcja przyśpieszyła i bach koniec. Ni z tego ni z owego. Szczerze mówiąc przez wszystkie części czekałam tylko na spotkanie Geralta z Ciri, a gdy już do tego doszło - koniec. Pozostał niedosyt.

Gość gość
Mnie zdziwił i hm.. zniesmaczył motyw ojca Cindrelli.. Dunny krwawym królem niszczycielem z pólnocy , co chce ozenic sie z własna corka ? Do Ciri pasował ten rycerz z Niflargardu, ten co ja uratował z pozaru w Cintrze. Zapomniałam jego imienia.. Cała saga to juz klasyk, jedyny w swoim rodzaju :) Ostatni /pierwszy tom to niestety odgrzewany kotlet, totalne nieporozumienie.. Jak lubicie takie klimaty to polecam J. Grzędowicz " Pan Lodowego Ogrodu ", humor jeszcze lepszy, klimaty zblizone i.. 4 tomy zarabistej przygody :)

Gość gość
ja tam wolę Geralta:-)

Gość gość
Vuko tez dobry :) i Achaja :)

Do Ciri pasował ten rycerz z Niflargardu, ten co ja uratował z pozaru w Cintrze. Zapomniałam jego imienia.. Cahir, też go bardzo lubiłam, pasował do Ciri i był ogólnie fajny. Faktycznie to z ojcem Ciri było mega dziwne, zaskoczyło mnie ale według mnie mogło sie inaczej potoczyć... Najpierw chce się z nią żenić a potem nagle i puszcza wolno... A co sądzicie o związku lesbijskim Ciri z tą elfką?

Gość gość
Wątek lesbijski-dziwne ale nic nie sądzę. Dla mnie kompletnie nic do akcji nie wnosił. W Achai też za dużo golizny. Rozumiem, jakby akcja była w jakimś domu publicznym, plaży nudystow czy coś. Ale tutaj? Walki o władze, wojny, czarodzieje i jakieś gole babki. Jeszcze narysowane co parę kartek. Jakby nie można narysować ziemcow, albo jakis scenek z akcji.

Gość gość
Nie ma dobrych odpowiedzi na źle zadane pytanie ... porównaj okoliczności w których Geralt poznał obydwie - to po pierwsze, po drugie - każda z nich ma swoje grzeszki wobec Wiedźmina i Ciri . Pytasz, czy czytaliśmy ... a Ty ?