Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

włosy xd

Polecane posty

Gość gość

moje włosy odkąd pamiętam były obcnane na krótko i podcinane regularnie ponieważ szybko się niszczyły. Teraz mam 17 lat staram się bardzo o nie dbać nie prostuję ani nie suszę ich, myję prawie codziennie bo mocno się przetłuszczają. od 5 lat stoją w miejscu, końcówki się kruszą i zniszczenia pną się w górę więc podcinam je co 3-4 miesiące. Co zrobić żeby były zdrowsze i nie niszczyły się tak mocno, Często stosuję maski, odżywka po każdym myciu, jem siemię lniane, ogółem staram się dość zdrowo odżywiać, nie mam problemów z tarczycą ani hormonami. Co jest z nimi nie tak że nigdy urosną, cieszę się że są sypkie i miękkie w dotyku :O jedyny ich plus

Gość gość
takie wlosy podcina się co 2 miesiące, a nawet co miesiąc.

Gość gość
Przytyj. Podobno grubsze dziewczyny mają mocniejsze włosy.

Gość gość
A próbowałaś SILICA tabletki na wzmocnienie włosów i paznokci i poprawienie cery ? Masaż głowy palcami też jest dobry na pobudzenie .

Gość gość
skrzyp polny jest dobry, trzeba długo brać, ale włosy szybciej rosną.

Gość gość
ogóelm to nie jestem ani gruba ani chuda taka przeciętna, nigdy nie brałam żadnych tabletek

Gość gość
to zalezy od kiedy dbasz o wlosy, efekty mogą zacząć być widoczne nawet po kilku latach. Olejuj włosy przed myciem przynajmniej 2 razy w tygodniu na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Używaj o tym delikatnych szamponow (np babydream) i raz w tygodniu szamponu z SLS, ale bez parabenów i najlepiej bez silikonów. Używaj zróżnicowanych masek i odżywek- proteinowe, humektantowe (nawilzajace) i emolientowe (olejowe), bo uztywanie samych proteinowych produktow, chocby najlepszych doprowadzi Twoje wlosy do ruiny. Używaj chociaż 2-3 razy w tygodniu masek na włosy, chociaz na 40 minut, używaj serum silikonowego na ochrone koncowek wlosow (byleby bez alkoholu, np biosilk ma w skladzie alkohol i wiekszosci osob bardzo wysusza wlosy, zwlaszcza przy dluzszym stosowaniu). Stosuj płukanki i pij dalej ziola typu pokrzywa czy len. Ogolnie to przede wszystkim uzbrój się w cierpliwość. Powodzenia ;)

Gość gość
aha, a latem chroń włosy przed słońcem filtrami UV, albo chociaz odzywka bez splukiwania i olejkiem/serum silikonowym nalozonym od ucha w dol (w malej ilosci :P). Podczas opalania najlpeij mocno naolejowac wlosy jakims olejem, ktory ma naturalny filtr, albo nalozyc maske :) no i pamietac o nakryciu glowy, np kapeluszu ;)

Gość PatkaDs
Ja stawiam przede wszystkim na odżywienie skóry głowy. Oprócz picia skrzypu i pokrzywy stosuję odżywkę do skóry głowy Clio od muse, dobrze się spisuje, nie wypadają mi włosy tak jak wcześniej, a widzę, że rosną mi nowe.

Gość KingaElkin
Ja stawiam na olejowanie włosów, mój ulubiony to olej kokosowy. Dodatkowo stawiam na porządne kosmetyki do włosów. Moje ulubione to seboradin, uwielbiam i szampony i odżywki. Obecnie mam Niger i uwielbiam jego zapach.

Gość gość
Ja na moje włosy stosuję Seboradin i jestem zadowolona. Też miałam bardzo słabe włosy, a teraz są dużo silniejsze (długość do ramion), gęste i nie wypadają. Spróbuj, może Tobie też pomoże.