Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podziekowania dla gosci...hit czy kit?

Polecane posty

Gość gość

Co sadzicie o "modzie",która nastała na obdarowywanie gości weselnych, komunijnych lub tez na chrzcinach różnego rodzaju podarunkami?? Z ciekawości przegladalam internet i szczerze byłam w szoku,ze tyle tego jest. Lizaki,cukierki,migdały nawet fasolki czy inne roslinki.Byłam na weselu gdzie były długopisy.Są tez czekoladki,miód i wiele innych. Co o tym sadzicie?

Gość gość
Mnie się ten zwyczaj podoba, ale pod jednym warunkiem - musi to być jakiś drobiazg typu migdały w ładnym woreczka a nie zdjęcie młodych lub gipsowy aniołek, z którym nie wiadomo co zrobić.

Gość gość
Kit! :)

Gość gość
wg mnie HIT

Gość gość
Kit

Gość gość
mnie w******ja te migdały-niby symbol jakis tam 5 rzeczy, ale przeciez najczesciej dawany na - slubach koscielnych -komuniach -chrzcinach czyli samych uroczystosciach religijnych- to nie jest zaden symbol religijny, ale z obcej kultury, wiary wiec nie widze zaleznosc poza tym po choelre komu migdały?ile osób je lubi. je? i co z tego ze cos symbolizuja? to niby ma sie spełnic?

Gość gość
Ja wolalabym dostac chociażby te migdały czy tam cukierki...przynajmniej można zjeść. A taki aniołek czy inny zbieracz kurzu...po co to komu?

Ja nie lubię takich durnostojek, z którymi nie wiadomo, co potem zrobić, wolałabym dostać cukierki :P

Gość gość
a jednym weselu dawali paczki nasion niezapominajek zawinięte wstążką. Ja uważam, że takie coś to bezsens. Jeśli już coś dawać gościom to ciasto/ cukierki a nie aniołki czy jakies nasiona, lub rośliny.

Gość gość
Kit. Myślę, że to ma byc usprawiedliwienie żądań państwa młodych: dawać kasę + kupon totka/wino/książkę i nie rzucac się, bo przecież myśmy się też wysilili i daliśmy wam prezent :O

Gość gość
KIT

Gość gość
Ja daję miód, słoik 150 ml, na pewno każdy użyje

Gość gość
hit. można popatrzeć na to z drugiej strony. utarło sie, że po weselu daje sie gościńce no ale przy większych weselach to spory koszt. dla PM szukających oszczędności, takie prezenciki w postaci słodkości mogą z powodzeniem je zastąpić, napewno wyjdzie taniej

Gość gość
Kit. Wszystkie imprezy typu wesela chrzciny komunie bierzmowania to jeden wielki KIT

Gość gość
Jak byłam ostatnio na weselu młodzi dawali mydelka w kształcie serduszek dla każdego młoda sama je robiła byl to ekstra prezent!!