Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polski Onanista

Nie chcę się masturbować

Polecane posty

Gość Polski Onanista

Witam. Jestem facetem (wiek 15 lat :D), który jako jeden z niewielu może poszczycić się tym, że udało mu się uwolnić od uzależnienia masturbacyjnego. Bez problemu mogę przestać to robić, bo mam silną wolę. Nienawidzę się onanizować i nie chcę, ale... jest jedno ale. Przestałem rosnąć 1,5 roku temu, Masturbować przestałem się kilka miesięcy temu (nie robiłem tego 50 dni) i urosłem 1 cm, potem znowu zacząłem walić i po pewnym czasie przestałem (na miesiąc) i urosłem 0,5 cm. Czy według was masturbacja może hamować wzrost? Jestem ciekaw waszych komentarzy. Piszcie :)

Gość gość
jak można nienawidzić się masturbować?

Gość gość
Wytrysk pozbawia wielu składników odżywczych wydalanych wraz ze spermą, więc to możliwe. Z drugiej strony proszę spojrzeć na obecnych gimnazjalistów, którzy są często b. wysocy, a na pewno masturbują się częsciej niż starsze roczniki. Wzrost jest w dużej mierze uwarunkowany przez geny... Jeśli rodzice mali to szału raczej nie będzie. Jedz dużo (ale zdrowo!) ze sporą ilością białka, bierz tran x2 dziennie, rozciągaj się jak kot przed snem i po przebudzeniu, ogranicz/wyeliminuj masturbację, uprawiaj sport. Nie wiem, cóż jeszcze można by poradzić, powodzenia :)

Gość gość
Wal ile wlezie, na zdrowie!