Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co może oznaczać sikanie podczas zmiany pieluszki?

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka ma prawie 4 mce i nigdy nie zdarzyło jej się zesikać podczas zmiany pieluszki...aż do dzisiaj w godz. 7-12 zrobiła to aż 3 razy przy każdej zmianie pieluszki, zdjęłam pampersa i zanim nałożyłam nowego już podkład zasikany... Czy macie jakiś pomysł co to może oznaczać?

Gość gość
za szypko sciaonglas pampersa. polecam beke z mamus na forach. Tam Ci udziela rad i pokieruja.

Gość gość
Dziecko robi siusiu jak jest mu zimno :) Jak miałam praktyki na oddziale noworodkowym też mnie zawsze to dziwiło, do czasu aż się dowiedziałam dlaczego tak jest :)

Gość gość
Może ją przewiało , albo jej zimno w tym momecie.

Gość gość
po prostu tak reaguje na różnicę temperatur - jest chłodniej bez pieluszki. Moja córka tak sikała zawsze przy zmianie pieluchy a czas odpieluchowania to było jedno wielkie sikanie ;-)

Gość gość
Oświadczam, iż według mnie, jest to najgłupsze pytanie na tym forum jakie kiedykolwiek miałam okazję czytać. :D 🖐️

Gość gość
Dlaczego nagle miałoby być jej zimno? W domu mam cały czas taką samą temperaturę od 4 mcy... Przewijam cały czas tak samo...

Gość gość
Ale jak zdejmujesz jej ubranko to na pewno jej chłodniej, niż w ubranku, prawda? :)

Gość gość
15:09 no tak, ale do tej pory tak nie reagowała a dziś 3 razy pod rząd, dlatego się niepokoję...

Gość gość
nie wierze że można takie pytania zadawać :|

Gość gość
Pewnie ma jakaś smiertelna chorobę. Biegnij czym prędzej do lekarza, bo jeszcze zejdzie hahaha

Gość gość
Nie przejmuj się głupimi komentarzami. Nie ma co panikować. Uwierz mi. Obserwuj córeczkę.

Gość gość
Teraz jest bardzo duszno, na pewno częściej nawadniasz córeczkę. To również się liczy :)

Gość gość
to nie jest głupie pytanie, a te co piszą negatywne komentarze to te same co w temacie o pampersach pisały, że nie zmieniają pieluchy przez 12 godzin bo tyle pisze na opakowaniu :/ może jakby zmieniały toby zauważyły i wychwyciły takie niuanse jak autorka pytania

Gość gość
dzisiaj sytuacja się powtórzyła

Gość gość
Może przeziebila pęcherz w sensie ma zapalenie pęcherza.

Gość gość
przecież dzieci tak mają ... i podejrzewam ze dopiero teraz zwróciłaś na to uwagę =)

Gość gość
podejrzewam ze dopiero teraz zwróciłaś na to uwagę xx nie no... nie mogę... mam przewijak materiałowy, taki gruby z mamo-tato, na to podkład z molinea, na to pieluszkę flanelową i twierdzisz, że przez 4 miesiące bym nie zauważyła, jakby córcia się zesikała chociaż raz. przecież flanela tak od razu nie chłonie i każdą kroplę widać, a nie zdąży wyschnąć w tej nanosekundzie jak sięgam po czystego pampersa...

Gość gość
Raczej dziwne że nigdy wcześniej tego nie robiła. Mój do tego wieku non stop siusiał przy przewijaniu. Przewijając małe dziecko powoli zdejmuje się pieluchę, przytrzymuje chwilę żeby poleciało do pieluchy