Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

refluks u 2tyg dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam,czy ktoras z mam zmagala sie z problemem refluksu u tak malego dziecka?corka jest niespokojna,spi po 15min ciagle trzeva ja podnosic,odbijac,boli ja caly czas brzuszek,steka,prezy sie,ma czkawki,odbija nawet3godz po posilku,dodatkowo co wieczor ma kolke i placze po 2 godziny.Bylismy z nia u gastrologa dzieciecego i dostala taki zestaw lekow:debridat 4x1ml przed jedzeniem,lakcid,clemastin 2x1/3 tabletki rozpuszczonej plus zageszczanie nutritonem.Czy ktos podawal takie leki swojemu dziecku?czy byly jakies efekty?trlche obawiam sie czy nie za duzo jest tych lekow dla tak malutkiego dziecka,chociaz z drugiej strony corka bardzo sie meczy.

Gość Zed Leppelin
Moje dziecko miało spory refluks i dodatkowo kolki trwające 6 miesięcy. Stosowałam na raz: Debridat, Biogaię, Espumisan/Sab Simplex (ale to bez różnicy, dawki trzeba tylko zmieniać zależnie od tego, który preparat) i Delicol, zagęszczanie mleka nic nie dawało. Dziecko usiadło i problem zniknął. Oczywiście małe epizody się zdarzały jeszcze chwilę, ale teraz jako dwulatek ma bardzo wytrzymały układ pokarmowy, śladu po ulewaniu, kolkach i całej reszcie nie ma. Musisz to przetrzymać. Znam Twój ból i wiem jak martwisz się tym, że to tyle leków, i wiem jak cierpisz gdy widzisz, że dziecko cierpi. Pozostaje czekać, a wszystko minie!

Gość gość
dzieki za odpowiedz,moze ktos jeszcze podzieli sie swoimi doswiadczeniami z refluksem u dziecka