Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka8998

Ellaone a dni niepłodne!?

Polecane posty

Gość Anka8998

Witam. Wiem, że pewnie wszyscy mnie tu zjedzą, ze jestem nieodpowiedzialna itd, ale każdy popełnia błędy i mam nauczkę na przyszłość. Więc do rzeczy: 21 lipca kochałam się z narzeczonym i pękła nam prezerwatywa. Po 12 godzinach wzięłam tabletke "ellaone". Ostatnią miesiączkę mialam 29. Z kalendarzyka wynika, ze w lipcu dni plodne mialam od 8 do 16. Wiec stosunek o***ty byl w dni nieplodne. Miesiaczke powinnam dostac 27 a tu nic, brak. Moze mi ktos powiedziec co moze byc przyczyna? Dodam jeszcze, ze bardzo sie stresuje cala ta sytuacja wiec moze to tez ma wplyw na opoznienie miesiaczki. Czytalam tez, ze tabletka moze opozniac. Czy byl ktos w podobnej sytuacji? Prosze o nie dodawanie glupich sytuacji, chcialabym aby odpisal ktos kto moze odpowiedziec na moje pytanie. Z gory dziekuje. Pozdrawiam.

Gość gość
wydaje mi sie ze prawdopodobienstwo jest malo po pierwsze mialas dni nieplodne a po drugie po 12 godzinach wzielas tabletke takze moim zdaniem nie stresuj sie i czekaj swobodnie na okres po te tabletce moze spozniac sie nawet o 7 dni takze spoko

Gość Anka8998
Dodam jeszcze, ze od 3 dni mam parcie na dole w brzuchu tak samo jak przed okresem. Wiec moze to oznaka, ze miesiaczka sie zbliza. Oby...

Gość gość
Proszę jeszcze o jakieś konkretne odpowiedzi. Może ktoś miał podobną sytuację do mojej. Z góry dzięki dziewczyny!

Gość kiniaaaaaaaa
wyluzuj w ciaze nie jest tak latwo zajsc w dni plodne a co dopiero nieplodne tymbardziej ze wzielas tabletke nie stresuj sie a ciotka przyjdzie spoznia sie dopiero 3 dni po tabletce moze tak byc

Gość gość
dołaczam sie do pytania jestem w podobnej sytuacji i tak samo stosunek byl w dni nieplodne

Gość gość
po 12 godzinach to spoko w 24 godzinach jest ponad 90 procent zadzialania tabletki stosunek jak piszesz byl w dni nieplodne po owulacji takze luz blues

Gość agulayyy
czekaj na miesiaczke, mialam to samo :) Pozdrawiam. Nie martw sie na zapas.

Gość anka8998
Chodzi o to w jaki sposob tabletka dziala w dni nieplodne?

Gość Anka8998
Odpowie ktoś na moje konkretne pytanie. Jak tabletka dziala w dni nieplodne?

Gość gość
Hej, w dni niepłodne nie da się zajść w ciążę! Problem polega na tym, że kalendarzyk możesz wyrzucić do śmieci, nic ci on nie powie o terminie owulacji. Jeśli nie prowadzisz dokładnych obserwacji organizmu NIE JESTEŚ w stanie powiedzieć kiedy miałaś dni płodne a kiedy nie. Owulację można stwierdzić tylko przez USG. Tabletka ellaOne jest bardzo skuteczna nawet do ostatniej chwili przed owulacją, a jej skutkiem ubocznym może być przesuniecie się okresu, więc prawdopodobnie właśnie to ma miejsce. Jeśli jeszcze przez kilka dni krwawienie nie p;przyjdzie, zrób dla pewności test.

Gość Anka8998
No wlasnie problem w tym ze okres mam nieregularny. Ostatni mialam 29 , powinnam dostac 27 , moze faktycznie przesuniecie to skutek tabletki.Tyle stresu przez wlasna glupote...

Jeśli miesiączka spóźnia się o ponad 7 dni lub jest nietypowo skąpa lub nietypowo obfita lub jeśli pojawią się takie objawy, jak ból brzucha, mdłości, wymioty lub tkliwość piersi bądź też jeśli podejrzewasz ciążę, wykonaj test ciążowy.

Gość gość
Jeśli cykle masz nieregularne też możesz wyznaczyć sobie dni płodne. Wystarczy ze kupisz sobie tester dni płodnych i niepłodnych. Dziewczyny polecają Afrodytę na ślinę. Z tego co wiem jest wielokrotnego użytku.