Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Metoda nauki SuperMemo opinie efekty angielski

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Hej, w艂a艣nie trafi艂am w internecie na Metode SuperMemo do nauki angielskiego i zastanawiam si臋 czy warto spr贸bowa膰, co o niej my艣licie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
my艣limy 偶e jeste艣 艣liczn膮 studentk膮 dziewico

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Supermemo dzia艂a teoretycznie bardzo dobrze, w praktyce nie sprawdza艂am, ale teoretycznie te odpowiednio cz臋ste powt贸rki s膮 bardzo dobre je艣li chodzi o nauk臋 j臋zyka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moim zdaniem bardzo dobra jest Metoda Afirmacji Hepika do nauki j臋zyk贸w. W naturalny spos贸b skupiam si臋 na angielskim i bardzo polubi艂am ten j臋zyk wi臋c zapami臋tuj臋 du偶o wi臋cej ni偶 wcze艣niej :) Tutaj jest troszk臋 wi臋cej na ten temat: http://hepika.pl/szybka-i-skuteczna-nauka-jezyka-obcego ; Mi bardzo pomog艂o w szkole a teraz ucz臋 si臋 dla siebie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majka B
Ja korzystam z SuperMemo ju偶 od ponad 10 lat i mog臋 z r臋k膮 na sercu powiedzie膰, 偶e to dzia艂a! Podci膮gn臋艂am angielski, kt贸ry zna艂am ju偶 do艣膰 dobrze, a z SuperMemo nauczy艂am si臋 spoooro s艂贸wek, idiom贸w, frazali itp. rzeczy, kt贸re trzeba po prostu wku膰. Teraz zabra艂am si臋 za hiszpa艅ski - od zupe艂nego zera i musz臋 si臋 pochwali膰 - na wyje藕dzie do Barcelony umia艂am si臋 dogada膰, nie jako艣 p艂ynnie, ale jednak Hiszpanie mnie rozumieli :D Spr贸buj i sama si臋 przekonaj, tak jest najlepiej!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uczy艂am si臋 z tego 2 lata temu i mnie troch臋 wkurza艂o, bo nie by艂y wyja艣nianie czasy, kiedy si臋 u偶ywa. Za ka偶dym razem musia艂am sprawdza膰 w internecie ka偶dy czas, wi臋c za to du偶y minus ale to by艂o 2 lata temu, wi臋c moze co艣 sie zmieni艂o. Opr贸cz tego by艂o ok, tylko troch臋 nudna ta apka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rzeczywi艣cie Hipnosencja dzia艂a du偶o lepiej ni偶 supermemo co nie znaczy 偶e memo jest z艂e, ca艂kiem nie najgorsze bym powiedzia艂a :) ale na mnie Hipnosencja dzia艂a艂a skuteczniej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bez samozaparcia do nauki to 偶adne metody nie pomog膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pr贸bowa艂 kto艣 jeszcze tych afirmacji?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tych Hepika? Ja pr贸bowa艂am, teraz te偶 u偶ywam ca艂y czas i efekty bardzo ciekawe, tzn na pocz膮tku to tak tylko si臋 nas艂ucha艂am i wydawa艂o mi si臋 偶e nic to nie da艂o ale wieczorem odruchowo jako艣 si臋gn臋艂am po ksi膮偶k臋 z angielskim na chwil臋. P贸藕niej nast臋pnego dnia znowu do ksi膮偶ki, chocia偶 wcze艣niej si臋 broni艂am przed nauk膮. W艂a艣ciwie nie wiem jak to dzia艂a, ale wiem 偶e zacz臋艂am si臋 uczy膰 i bardzo mi si臋 spodoba艂o 偶e mog臋 si臋 dogada膰 na chatroulette ze wszystkimi z kt贸rymi rozmawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To z portal贸w jak ju偶 chcesz z kim艣 gada膰, to polecam sharedtalka, bo tam ludzie nastawieni s膮 na nauk臋 j臋zyk贸w. A nastawienie to 90% skuteczno艣ci. Teraz nie trzeba ksi膮偶ek, wystarczy regularna nauka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Testuje t膮 Metod臋 Afirmacji Hepika ju偶 4 dzie艅 i jako艣 samo tak wysz艂o 偶e chodz臋 i ucz臋 si臋 angielskiego na okr膮g艂o :) po prostu jak co艣 my艣l臋 w g艂owie to my艣l臋 po angielsku :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cleanbandi
Ja nie uczy艂em si臋 t膮 metod膮, za to chodzi艂em na kurs do speak up, nie narzekam, poziom by艂 ca艂kiem niez艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Im cz臋艣ciej ma si臋 kontakt z j臋zykiem tym 艂atwiej si臋 nauczy膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no zam贸wi艂am t膮 hipnoz臋 - ciekawie si臋 zapowiada - bardzo motywuj膮ce :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
艁膮czy艂 kto艣 z Was kilka tych metod? np. hipnoza+afirmacje, albo supermemo+hipnoza albo innych po艂膮cze艅? jakie po艂膮czenie da najlepsze efekty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeszcze nie 艂膮czy艂am tych metod, ale hipnoza do nauki bardzo mnie zmotywowa艂a i ucz臋 si臋 znacznie skuteczniej ni偶 wcze艣niej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jaki spos贸b do nauki s艂贸wek?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja do s艂贸wek polecam hipnoz臋 na skupienie i fiszki robione w艂asnor臋cznie najlepiej dzia艂aj膮 bo sami je robili艣my ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jaka metoda nadaje si臋 do powt贸rki do szko艂y?

Udost臋pnij ten post

Z alternatywnych metod ja mog臋 powiedzie膰 tylko o metodzie Emila Krebsa z Krebsmethod.com. Za艂o偶enie jest takie, 偶eby od pocz膮tku nauki uczy膰 si臋 ca艂ych zwrot贸w w ten spos贸b poznaj膮c konstrukcje zda艅 i "automatyzuj膮c" proces odpowiadania na podstawowe pytania. Je艣li chodzi o nauk臋 komunikowania i prze艂amania bariery j臋zykowej to wed艂ug mnie zdecydowanie najlepszy kurs z jakim spotka艂am si臋 do tej pory. My艣l臋, 偶e kurs spokojnie nadaje si臋 te偶, 偶eby powtarza膰 do szko艂y. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marcheweczka5
U偶ywa艂am, ale szczerze powiedziawszy nie przypad艂o mi do gustu. Zda艂am sobie sprawe z tego, ze sie tak naprawde oszukuje i niczego nie nauce :D w koncu poszlam do szkoly jezykowej, i tyle co w rok mnie nauczyli w Lincolnie tyle przez 5 bym sie nie nauczyla z takiej aplikacji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szko艂y j臋zykowej? Co ty bredzisz :D Wi臋kszo艣膰 ludzi kt贸rych znam i kt贸rzy chodzili do szk贸艂 j臋zykowych, m贸wi膮, 偶e to wyrzucanie kasy w b艂oto. Ju偶 za te 50 z艂 miesi臋cznie czy tam 100 z艂, warto sobie od艂o偶y膰 i za rok pojecha膰 na kilka tygodni zagranic臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Storytelling. Metoda Storytelling. Naprawd臋, wierz mi. Has艂o: "Tell Me".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣cinna09
Metoda krebsa i supermemo to metody t艂umaczeniowe. Pami臋tasz u偶ywaj膮c j臋zyka ojczystego w my艣lach. Uczysz si臋 dzi臋ki powt贸rkom i zapominasz, gdy przestajesz powtarza膰. Umys艂 uczy si臋 w taki oto spos贸b: apple-jab艂ko, car-samoch贸d. Gdy zaczniesz uczy膰 si臋 kolejnego j臋zyka, to te po艂aczenia zamienisz nowymi s艂owami i b臋dziesz mia艂 np.: manzana-jablko, coche-samoch贸d. S艂贸wka, kt贸re opanowa艂a艣 z angielskiego przepadn膮, zapomnisz je bezpowrotnie. Zanim zaczniesz nauk臋 jezyka, lepiej przeczytaj to: http://www.isel.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=1734

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Znam SuperMemo
Jakim cudem SuperMemo ma by膰 dobry? Od kiedy to nasz膮 pami臋ci膮 ma zarz膮dza膰 program komputerowy? Mo偶e jeszcze powinni艣my pod艂膮czy膰 si臋 pod komputer, by pamieta膰, kiedy mamy je艣膰, spa膰, budzi膰 si臋, robi膰 kup臋 czy cokolwiek innego czym zarz膮dza nasz umys艂? Jest o wiele co艣 lepsze rozwi膮zanie. Poszukaj w internecie na has艂o: odczuwanie j臋zyka angielskiego lub jak my艣le膰 w j臋zyku angielskim. NIe daj sobie wm贸wi膰, 偶e komputer b臋dzie lepiej wiedzia艂 co masz pami臋ta膰, a co zapomnie膰. SuperMemo to pora偶ka, absolutna klapa i sztuczno艣膰 do kwadratu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadza sie. z supermemo jest latwo na poczatku gdy nie ma za duzo slowek. taki poziom malego poczatkujacego. pozniej zaczynaja sie schody, gdy chcesz opanowac wiecej slowek, wiecej czasow. jest bardzo trudno to wszystko na bierzaco tlumaczyc sobie w myslach. i jest jeszcze jedne problem, gdy zacznyasz kolejny jezyk to slowka ci sie wymazuja, zamieniaja z poprzednim jezykiem i tak gdy uczylem sie niemieckiego, to uzywalem slow z niemieckiego, chociaz wydawalo mi sie ze m贸wie po angielsku. mowisz do Anglika, a ten wytrzeszcza oczy bo mowisz pol na p贸艂: po angielsku i niemiecku.

Udost臋pnij ten post