Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mogę się NAWRÓCIC ?? Chcę byc bliżej BOGA !!

Polecane posty

Gość gość
Znajomy podpowiedział mi abym zaczął od Nowego Testamentu bo Stary to głównie wojny. Łatwiej będzie mi w ten sposób zrozumiec Słowo Boże. Może jutro zacznę czytac ? ;) Teraz jestem już zbyt śpiący. Widzę, że komuś podoba się temat. Super. Może komuś pomoże ;) Szczęście czasem przychodzi znikąd ;)

Gość gość
I znowu up, nie mogę pozwolic aby temat odszedł w zapomnienie.

Gość gość
jeszcze raz up

Gość gość
Zmień swoj umysl

Gość gość
Wszystko to żźart. :) .

Gość gość
Jezzuus Na Stadionie 2015 Modlitwa o uzdrowienie i uwielbienie Boga jhttps://www.youtube.com/watch?v=3HzhViXfJuM Życie po życiu - Andrzej Duffek, Podróżnik po Zaświatach khttps://www.youtube.com/watch?v=7KloA5BQwm8 Demony seksu - ks. Piotr Glas, egzorcysta https://www.youtube.com/watch?v=ON3fMLk6ZaU najlepiej wszystkie odcinki odsłuchaj tego ksiedza i z tego kanału RCS TV i jak odsłuchasz idz do spowiedzi i potem komuni i zapros jeezujsa do swego serca jezelli szczeze to sam przyjdzie do ciebie

Gość gość
gość dziś Obiecuje :) Poprosiłam J/ezusa o pomoc w desperacji i dostałam dowód Jego Istnienia :) Skoro mi pomógł to i Tobie również pomoże :)

Gość gość
Autorze, zacznij od odzyskania stanu łaski uświęcającej. Spowiedź Święta to podstawa. Bez tego popadniesz w herezję, jak martyna33. Gdybyś spróbował systematycznie, nie musisz godzinami, ale chociaż po kilkanaście minut pobyć przed Najświętszym Sakramentem, tak w milczeniu, to w Twojej duchowości zaczęły by dziać się cuda. Podstawa jednak, to łaska uświęcająca. Powiem Ci jeszcze, że Bóg nie pozostawia bez odpowiedzi takiego wołania i takiej tęsknoty za bliską relacją z Nim i spotkasz Go na pewno. To pragnienie to już jest wielka Jego łaska:)

Gość gość
gość dziś zgadzam się

Gość 0lga 21
Powiem krótko: Wejdź na YouTube i wpisz langusta na palmie. Ks Szustak jest inny niż reszta. Szczerze polecam :))))

Gość gość
To, co mnie ostatecznie przekonuje, że to właśnie w Kościele Katolickim jest pełnia prawdy, to wpływ Najświętszego Sakramentu na serce człowieka. Żadna dusza nie zostaje obojętna na Najświętszy Sakrament. Pogrążona w grzechu-będzie Go nienawidzieć i negować, dusza w stanie łaski będzie zachwycona. I nie mówię tu o emocjach, chociaż one oczywiście występują i obecność Bożą wyczuwa się czasem niesamowicie, ale chodzi mi o to, jak Bóg działa na serce, wnętrze człowieka, który przebywa w Jego obecności w Najświętszym Sakramencie. Szatan dobrze wie, że Eucharystia go miażdży i walczy z Nią z nią za całą zawziętością. Wzbudził ducha nieposłuszeństwa i pychy u Lutra i dzięki jego reformacji okaleczył tyle dusz chrześcijańskich, pozbawił dostępu do łaski uświęcającej. Oczywiście Bóg nie opuszcza ich, ale nieszczęście herezji bardzo je okaleczyło. A szczęście jest tak blisko. Na wyciągnięcie ręki. W drodze do kaplicy adoracji mijam często Świadków Jehowy przy stoisku z ich pisemkami i myślę sobie: " 60 metrów dalej jest Bóg a oni tu stoją i szerzą to sekciarstwo a mogliby być tacy szczęśliwi" Ich przykład pokazuje, że nie wystarczy czytać Pisma Świętego, trzeba jeszcze mieć jego wykładnię. Większość sekt opiera swą naukę właśnie na Biblii a są przecież daleko od prawdy. Jaki by nie był Kościół Katolicki pod względem ludzkim, to na zawsze pozostaje Chrystusowy.

Gość gość
KK to nie jest to 'najprawdziwsze' jak wam sie wydaje. Tez w nim siedzialam, ale przejrzalam na oczy. Co do sakrementow - nie ma czegos takiego. Chrzest, to wyznanie wiary w Jezusa, wobec wszystkich ludzi i potwierdzenie o przynaleznosci do Niego. Sama za kilka lat przyjme chrzest. Z kolei 'spowiedz', w rzeczywistosci, nie jest tym czym sie wydaje. Jezus sam powiedzial - 'Wyznawajcie sobie NAWZAJEM grzechy.' oraz 'Komu grzechy odpuscicie, temu beda odpuszczone, a komu zatrzymacie, temu beda zatrzymane.' W pierwszym fragmencie chodzi o 'wylewne' przedstawianie bliznim swoich nie tylko 'grzechow', ale takze codziennych trosk. Trzeba rozmawiac o swoich problemach by dokonywac najlepszych wyborow. Chodzi o zwykla milosc braterska. Potem, w drugim fragmencie Jezus nie daje nadprzyrodzonej mocy apostolom. Nie sa oni rowni Bogu i mimo wszystko nie moga posredniczyc, miedzy Nim a ludzmi, z tego wzgledu, ze Jezus jest naszym JEDYNYM posrednikiem. Nie ma czegos takiego jak 'posrednik posrednika Boga'. Dlatego celibat jest przereklamowany, kaplani nie sa juz potrzebni zeby dokonywac za nas przeblagania - to Jezus byl ta ostatnia, najwieksza ofiara. Z tego nasuwa sie wniosek, ze powyzszy fragment, nie oznacza nic wiecej, poza to co jest napisane. W sensie: jesli ktos wyrzadzi wam jakas krzywde, a wy mu grzech odpuscicie - Bog takze mu wybaczy. Ale jesli dana osoba narobila wiecej szkod, w dodatku nie okazuje skruchy, mozecie mu powiedziec, ze bedzie sie smazyl w piekle, z tego wzgledu, iz Bog prawdopodobnie takze nie jest zadowolony z jego postepowania. Poza tym... Pomysl sobie (Autorze :)), o ile bardziej poczujesz sie usatysfakcjonowany, jesli wyznasz skrywane przez ciebie grzechy komus bliskiemu ! Taka osoba na pewno cie wesprze, ksiadz jest obcy, ale prawda - wciaz blizni. Chcesz, idz sie u niego spowiadaj, ale nie trakutuj wszystkiego co powie zbyt powaznie - ostatecznie, to BOG odpuszcza twoje grzechy, i to BOG zdecyduje co stanie sie z toba po smierci. Jesli wciaz potrzebujesz pomocy, mozemy sie skontaktowac :).

Gość gość
bredzisz Jezus jest naszym JEDYNYM posrednikiem. w zbawieniu a nie w modlitwie nigdzie nie pisze ze jezus posredniczy w modlitwie za to pisze ze posredniczy w odkupieniu Wyznawajcie sobie NAWZAJEM grzechy.' tylko ze ksiadz nie powie sasiadowi bo obowiazuje go tajemnica spowiedzi a sasiad moze to rozpaplac

Gość gość
Dar udzielony kapłanowi W nocy Pan Bóg opowiedział, mi co się dzieje z kapłanem, który z powodu własnej opieszałości lub zaniedbania nie wysłuchuje czyjejś spowiedzi. Oto co mi Jezus powiedział: Jeśli jakaś dusza pragnie się wyspowiadać, to każdy ksiądz, którego o to poprosi, zobowiązany jest wysłuchać spowiedzi wiernego, chyba że nie będzie mógł tego uczynić z powodu siły wyższej. W przypadku śmierci takiego grzesznika, zostanie on bowiem od razu wzięty do raju dzięki swej chęci oczyszczenia i wykazanej skrusze. Ja sam udzielę mu rozgrzeszenia. Ksiądz, który by jednak z wygodnictwa lub przez opieszałość, nie mając żadnego, dającego się przed Bogiem usprawiedliwić powodu, odmówił wysłuchania takiej spowiedzi, będzie musiał za swój niegodziwy występek odpowiedzieć przed Bożym Trybunałem i wziąć na siebie winę za te niewysłuchane i nieodpuszczone grzechy. Chyba, że sam wcześniej wyzna i odpokutuje swoje przewinienie. Kapłan otrzymał dary, które nie zostały udzielone nawet mojej Matce. Jest ze Mną zjednoczony i działa we Mnie, dlatego zasługuje na szczególny szacunek tych, którzy przychodzą go prosić o sakrament (pojednania). Szacunek ten powinien się wyrażać poprzez odpowiedni sposób traktowania księdza, przyjmowania jego rad i zadanej pokuty oraz godny strój penitenta. Dlatego proszę was o modlitwę za kapłanów, żeby wierni swemu powołaniu i łasce udzielonej im w Mojej osobie (in persona Christi), wypraszali ludziom przebaczenie i Miłosierdzie. Pamiętaj córko, że na ziemi wszystkie rzeczy mają wartość względną. Niektóre z nich mogą mieć olbrzymią wartość materialną, a ich utrata wpędzi właściciela w ruinę ekonomiczną... Ale na tym się skończy. Człowiek taki zawsze będzie mógł próbować odzyskać całość, lub przynajmniej część utraconego majątku. Jeśli jednak zatraci swą duszę, nic nie uratuje jej przed wiecznym potępieniem.

Gość gość
– Pisz, mów o Moim miłosierdziu. Powiedz duszom, gdzie mają szukać pociech, to jest w trybunale miłosierdzia367[czyli w sakramencie pokuty]; tam są największe cuda, które się nieustannie powtarzają. Aby zyskać ten cud, nie trzeba odprawić dalekiej pielgrzymki ani też składać jakichś zewnętrznych obrzędów, ale wystarczy przystąpić do stóp zastępcy Mojego z wiarą i powiedzieć mu nędzę swoją, a cud miłosierdzia Bożego okaże się w całej pełni. Choćby dusza była jak trup rozkładająca się i choćby po ludzku już nie było wskrzeszenia, i wszystko już stracone – nie tak jest po Bożemu, cud miłosierdzia Bożego wskrzesza tę duszę w całej pełni. O biedni, którzy nie korzystają z tego cudu miłosierdzia Bożego; na darmo będziecie wołać, ale będzie już za późno. + 1464

Gość gość
Dziś powiedział mi Pan: Córko, kiedy przystępujesz do spowiedzi świętej, do tego źródła miłosierdzia Mojego, zawsze spływa na twoją duszę Moja krew i woda, która wyszła z serca Mojego, i uszlachetnia twą duszę. Za każdym razem, jak się zbliżasz do spowiedzi świętej, zanurzaj się cała w Moim miłosierdziu z wielką ufnością, abym mógł zlać na duszę twoją hojność swej łaski. Kiedy się zbliżasz do spowiedzi, wiedz o tym, że Ja sam w konfesjonale czekam na ciebie, zasłaniam się tylko kapłanem, lecz sam działam w duszy. Tu nędza duszy spotyka się z Bogiem miłosierdzia. Powiedz duszom, że z tego źródła miłosierdzia (7) dusze czerpią łaski jedynie naczyniem ufności. Jeżeli ufność ich będzie wielka, hojności Mojej nie ma granic. Strumienie Mej łaski zalewają dusze pokorne. Pyszni zawsze są w ubóstwie i nędzy, gdyż łaska Moja odwraca się od nich do dusz pokornych.

Gość gość
No właśnie, post martyny33 i gościa z 15.46 to tylko potwierdzenie moich słów. To napisały osoby pozbawione łaski uświęcającej. Stąd te bluźnierstwa przeciw Eucharystii i Spowiedzi Świętej, bez której nie ma łaski uświęcającej. Dlatego herezja to taka tragedia dla duszy. Ona odrzuca nakaz samego Chrystusa. A ofiara za nas faktycznie była jednorazowa. I JEST. TRWA. Urzeczywistnia się na każdej Mszy Świętej. To ta sama Golgota sprzed 2 tys. lat. Bo Bóg istnieje poza czasem i przestrzenią. Dla Niego istnieje wieczne "teraz". Nie chodzi o to, żebyśmy to pojęli, bo nie pojmiemy, ale uwierzyli. A spowiedź przed grzesznym księdzem jest wyrazem pokory, której próżno szukać u protestantów i innych "braci odłączonych".

Gość gość
Martyna: dziekuje :). Nie rozumiem jak mozna byc tak slepym i nie dostrzegac niczego co sie dzieje w KK. Wiecie ze wiele lat temu, jeden z papiezy wpisal Biblie na liste ksiag zakazanych? Czy to jest to wasze 'powolanie'? Ksiadz, papiez.. To tez czlowiek, tak jak pisalam, celibat jest juz nie potrzebny. I owszem, Jezus w modlitwach, takze posredniczy. Nie bez powodu konczy sie je formulka: 'W imie naszego Pana, Jezusa Chrystusa.' Takze tu jest werset potwierdzajacy to: 'Jeden jest bowiem Bog, i jeden posrednik miedzy Bogiem a ludzmi, czlowiek, Jezus Chrystus.' Z kolei w innym miejscu, juz w Ewangelii Marka, czytamy:'Lecz Jezus donosnie krzyknal i wydal ostatnie tchnienie. I zaslona sanktuarium rozdarla sie na dwoje z gory na dol.' - 15:37-38 W owym sanktuarium, za zaslona, modlili sie kaplani. Rozdarcie zaslony symbolizuje koniec celibatu. Nie bez powodu zostalo to napisane - najwidocznej ma to znaczenie. Poza tym, KK zostal zalozony w owczesnym poganskim Rymie. Poganie 'nawracali' sie na katolicyzm, ale przy okazji wdrazali do chrzescijanstwa zle zwyczaje, np. czczenie obrazow, swietych itd. W dodatku papieze chetnie im ulegali, byle miec jak najwiecej wiernych. Historie kosciola mam dobrze przestudiowana, a gadania ksiezy ze 'Owszem, kosciol popelnil wiele bledow, ale co z tego?' jest bardzo glupie.... Bo owe bledy, to nie byly same inkwizycje, ale takze niechrzecijanskie zwyczaje, celibat , skladanie ofiar (jesli ich zdaniem wciaz trzeba to robic, to chrzescijanstwo nie ma sensu z tego wzgledu ze to Jezus byl najdoskonalsza i OSTATNIA ofiara), ktorych oni sie nie wypieraja, wrecz przeciwnie - bronia ich. Wiec, nie bez znaczenia jest ze caly wasz 'kosciol' jest nazwany rzymsko-katolickim.... W koncu przejeli duzo rzymskich zwyczaji.

Gość gość
Martyna: dziekuje :). Nie rozumiem jak mozna byc tak slepym i nie dostrzegac niczego co sie dzieje w KK. Wiecie ze wiele lat temu, jeden z papiezy wpisal Biblie na liste ksiag zakazanych? Czy to jest to wasze 'powolanie'? Ksiadz, papiez.. To tez czlowiek, tak jak pisalam, celibat jest juz nie potrzebny. I owszem, Jezus w modlitwach, takze posredniczy. Nie bez powodu konczy sie je formulka: 'W imie naszego Pana, Jezusa Chrystusa.' Takze tu jest werset potwierdzajacy to: 'Jeden jest bowiem Bog, i jeden posrednik miedzy Bogiem a ludzmi, czlowiek, Jezus Chrystus.' Z kolei w innym miejscu, juz w Ewangelii Marka, czytamy:'Lecz Jezus donosnie krzyknal i wydal ostatnie tchnienie. I zaslona sanktuarium rozdarla sie na dwoje z gory na dol.' - 15:37-38 W owym sanktuarium, za zaslona, modlili sie kaplani. Rozdarcie zaslony symbolizuje koniec celibatu. Nie bez powodu zostalo to napisane - najwidocznej ma to znaczenie. Poza tym, KK zostal zalozony w owczesnym poganskim Rymie. Poganie 'nawracali' sie na katolicyzm, ale przy okazji wdrazali do chrzescijanstwa zle zwyczaje, np. czczenie obrazow, swietych itd. W dodatku papieze chetnie im ulegali, byle miec jak najwiecej wiernych. Historie kosciola mam dobrze przestudiowana, a gadania ksiezy ze 'Owszem, kosciol popelnil wiele bledow, ale co z tego?' jest bardzo glupie.... Bo owe bledy, to nie byly same inkwizycje, ale takze niechrzecijanskie zwyczaje, celibat , skladanie ofiar (jesli ich zdaniem wciaz trzeba to robic, to chrzescijanstwo nie ma sensu z tego wzgledu ze to Jezus byl najdoskonalsza i OSTATNIA ofiara), ktorych oni sie nie wypieraja, wrecz przeciwnie - bronia ich. Wiec, nie bez znaczenia jest ze caly wasz 'kosciol' jest nazwany rzymsko-katolickim.... W koncu przejeli duzo rzymskich zwyczaji.

Gość gość

Gość gość
No widzisz, słucham i czytam codziennie, więc Twoja teoria upada. Możesz dalej nie kombinować, to ja mam rację. Nie dziw się, odstąpiłaś od prawdziwego kościoła, dokonałaś apostazji, która pociąga za sobą ekskomunikę. Cóż z tego, że czytasz Biblię? Wiesz, że Dawid Coresh też się nią zaczytywał a ilu pociągnął za sobą do samobójstwa. Większość sekciarzy czyta namiętnie, ale bez właściwej wykładni dzieją się właśnie takie rzeczy jak w protestanckim kościele anglikańskim- śluby gejów, pastorki lesbijki i inne wynaturzenia.

Gość gość
Wiesz... Czytam Biblie, ale ze zrozumienie. Ja wierze tylko w to co jest zawarte w tej ksiedze, nic od siebie nie dodaje. Najpierw werset - potem zaczynam w dana rzecz wierzyc. A nie jak wyrobicie: wierzycie a nastepnie opowiadacie i wymyslacie niestworzone rzeczy. Np to ze swieci sie za wami wstawiaja w niebie u Boga. A w Biblii nie ma o tym ani slowa. Po za tym, Bog wyraznie w ksiedze Wyjscia pisze: 'Nie bedziesz tworzyl zandej rzezby niczego co jest w gorze, w niebie, (...)nie bedziesz sie im klanial bo ja jestem Bogiem zazdrosnym (...)'. Same przykazania macie znieksztalcone. Nie ma co mowic o lasce uswiecajacej. Wam sie wydaje ze macie jakakolwiek moc zeby 'swiecic wode', 'ogien'. Takich rzeczy nie ma i nie powinno byc. Chrzest uczyniliscie czyms niezbednym to zbawienia. A to jest 'tylko' swiadectwo, wobec wszystkich ludzi ze nalezy sie o Chrystusa. Chrzczenie wiec dzieci jest nieuzasadnione i glupie. Jestem nieco mlodsza niz ci sie wydaje, zapewne duuzo mlodsza. Ale historie kosciola znam na pamiec, kitow mi nie bedziecie wciskac.

Gość gość
Dokladnie! :) Martyna, ty nalezysz do jakiegos odlamu? :)

Gość gość
Ależ Biblia nie jest do rozumienia!!!! "Żywe jest Słowo Pana i skuteczne, zdolne przeniknąć człowieka aż do szpiku kości". Słowo Boże ma Cię przenikać, zmieniać Twoją duszę. Interpretację posiada kościół i wg niej naucza a Ty masz czytać Biblię i poddawać się jej działaniu! W przeciwnym razie powstaje mnóstwo interpretacji i sekty, bo każdy rozumie Słowo Boże inaczej. Medytowałaś kiedyś po chrześcijańsku?! Pozwoliłaś, żeby Bóg przemówił do Ciebie po lekturze Pisma Świętego? Ono ma podskórne życie, pod słowami kryje się drugie dno, które Duch Święty objawia na osobistej modlitwie. Pewnie apostatom nie objawia, dlatego nie piszesz nic od siebie, tylko to co pastor powiedział...Co ten Luter z wami biedakami zrobił...Odarł was z całej mistyki życia duchowego...

Gość gość
chrzest janowy a chrzest ustanowiony przez jezusa to sa dwie ruzne zeczy martyna nalezy do jezus jest obrazem boga niewidzialnego i dla tego chzescijanie pierwszych wieków zaczeli malowac obrazy w katakómbach bo byli przesladowani Łukasz Ewangelista – wierny towarzysz i współpracownik Pawła Apostoła, któremu towarzyszył w wielu podróżach misyjnych.w pismach Teodora Lektora mówi, iż św. Łukasz był malarzem ikon. Przypisuje mu się autorstwo wielu ikon, w tym powszechnie czczonego w średniowiecznym Bizancjum obrazu Marii Theotokos, Czarnej Madonny czy wizerunku Matki Boskiej Kostromskiej.