Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sierpniowa monia

prawo jazdy przecież to takie ważne

Polecane posty

Gość sierpniowa monia

Mój chłopak mimo że ma 28 lat nie ma prawa jazdy! Przecież to takie ważne w dzisiejszych czasach! Ja mam od 2007 roku już. Nie wyobrażam sobie życia bez auta. Dodam że on pracuję stać co na kurs mieszka z rodzicami. Jak co do tego przekonać? Liczy że kobieta czy koledzy będą go zawsze wszędzie wozić. Przecież przyjdzie kiedyś rodzina dziecko kredyty i inne problemy. Co np gdy ja będę w pracy i trzeba będzie odebrać zawieźć dzieci do szkoły. A zakupy w markecie ? Nie wyobrażam sobie tego... Poradzcie z sensem...

Gość ~żywe_zło
Bez samochodu można żyć. Posiadanie samochodu i prawa jazdy nie jest wyznacznikiem statusu społecznego, zaradności i tym podobnych bzdur. Wiedzą o tym chociażby mieszkańcy Berlina, gdzie ilość samochodów na tysiąc mieszkańców jest ponad dwukrotnie niższa niż w Warszawie. Oczywiście im większa bieda i zacofanie, tym większe ciśnienie na posiadanie auta i wszędzie nim jeżdżenie, co widać w polskich miastach.

Gość sierpniowa monia
Teraz ma pracę na miejscu tak samo ja. Ale to się może zmienić. I teraz ma czas na kurs bo mieszka z rodzicami a potem... Nie wiem mimo że jestem kobietą zrobiłam prawko w szkole średniej w 4 maturalnej klasie. Nie mogłam nigdy liczyć na nikogo więc jestem od kilku lat niezależna. Chce to jadę dokąd chce. Każdy z kolegów kuzynów wujkow ma prawko nie mówiąc o koleżankach... A gdyby trzeba było zmienić pracę już teraz...

Gość gość
To go zostaw z powodu braku prawa jazdy, boże... dzisiejsze kobiety to totalne idiotki i wszystko im przeszkadza!!!

Gość gość
To dobrze nie zmuszaj go lepiej żeby nie miał niż wpadł pod tira gdzieś na rondzie!! (Bo drogi powiatowe i gminne nie stanowią dla żadnego spokojnie jezdzącego człowieka kursanta bezprawja problemów, aż się dziwię że nie ma tu podkategorii dla jeżdzącym po wszystkich drogach i miadtach (czyli te 30% zdających normalnie prawko) oraz prawko w wersji demo zdawaalność 99% (uprawniające do jazdy tylko na drogaach powiatowych,gminnych,wojewódzkich z zakazem jaazdy po miescie gdzie są skomplikowane ronda, skrzyżowania i inne cuda nie widy) W obecnej sytuacji oni nigdy tegonie wprowadzą bo prawko to potężny biznes dla WORD i co roku lepszy bo wymaślają kolejne kłody a ciśnienie w Polsce jest ogromne na posiadanie prawka!!!! Tego chcesz żeby wpadł pod tira??? Już lepiej będzie niech jezdzi bez po wojewódzkich,gminnych i omija szerokim łukiem miejsca gdzie są skomplikowane skrzyżowania i ronda, raz na 5 lat zapłaci 500zł ale przynajmniej się świetnie za darmo jezdzic nauczy (Na zachodzie to normalne tak się uczą jezdzić na fotelu pasażera siedzi osoba z prawkiem z rodziny i policja nie robi problemów tylko u nas takie chore przepisy!!!)

Gość gość
zostaw go ! tak bedzie lepiej, ale dla niego ! boshe jaka ty pusta jestes :O:O

Gość gość
facet po 25 bez prawa jazdy to nieudacznik w dzisiejszych czasach. Pozdrawiam.

Gość gość
O prodzę i tu wpisów miłosiernych wyzwolonych szlachcianek wyzywaających spokojnych ludzi od nieudaczników a możeby szlachcianki same se prawko zrobiły (tylko bez wystawiania dekoltów żeby były róene zadady zdawania) a nie całe życie wożą dupsko na fotelu pasażera

Gość gość
a dlaczego ma przyjsc rodzina i dziecko, hm? moze on tak nie planuje - albo mysli sie wozic taksowkami. Posiadania samochodu i prawa jazdy tez nie musi isc w parze. Proste.

Gość gość
Pewnie, że prawko jest ważne. Ja niedawno zrobiłam badania do prawka u firmy http://medycynapracybielsko.pl/ i planuję je jak najszybciej wyrobić. Obecnie nie wyobrażam sobie życia bez tego dokumentu

Gość gość
Nie wyobrażam sobie życia bez auta. x Powiedziała gruba baba, która nie potrafi przejść nawet 1 km dziennie. Autorka pewnie najdalej porusza się pieszo do lodówki. Nic dziwnego, że potem dzieciaki są otyłe skoro wszędzie samochodem się poruszają. Na studiach widziałem co się dzieje z dziewczynami jak nie są w stanie zejść schodami do sklepiku na dole tylko muszą windą jeździć 1 czy 2 piętra.