Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradźcie

zakup domu i sprzedaż mieszkania jak to zrobić?

Polecane posty

Gość poradźcie

znalazłam w końcu dom jakiego szukałam od dawna, chciałabym go kupić ale najpierw muszę sprzedać mieszkanie. Jak to załatwić formalnie, podpisać umowę przedwstępną?

Gość gość
tak ,możesz podpisać umowę przedwstępną, o ile właściciel domu się zgodzi, wpłacając pewną część wartości domu, zazwyczaj jest to od 10 do 15 procent , w umowie podajesz czas w jakim zobowiązujesz się do kupna tego domu, ale jeśli czas upłynie a ty nadal nie sprzedasz mieszkania i nie kupisz domu,to właściciel nie zwróci ci wpłaconej części

Gość gość
Najlepiej poproś o pomoc jakąś doświadczoną agencję nieruchomości. :) Ja sprzedawałam mieszkanie i kupowałam nowe za pośrednictwem http://pcn.center/ . Bardzo mi pomogli ze znalezieniem odpowiedniej oferty oraz dopełnieniem formalności.

Gość gość
Najlepiej zgłosić się do sprawdzonego biura nieruchomości, które zajmie się znalezieniem domu dla nas i sprzedażą naszego starego mieszkania. Ja dom zakupiłam dzięki biuru nieruchomości www.domi.slupsk.pl i polecam wam się tam zgłosić.

Gość gość
Polecam firmę prowadzącą stronę https://www.wykup-nieruchomosci.pl/. Jestem pozytywnie zaskoczony szybkością z jaką działają. Wczesniej to pół roku próbowałem sprzedać mieszkanie po rodzicach i nie było komu....już byłem bliski tego żeby się w wynajem bawić a byłoby to o tyle trudne że mieszkam daleko od Wwa gdzie stoi mieszkanie.

Gość lillaa

No nie ma lepszego rozwiązania, jak zwrócić się do doświadczonego notariusza. Ja skorzystałam z usług notariusz Cejrowskiej z Tczewa. Profesjonalna i skuteczna pomoc. 

Gość qwerty

sprzedajesz i kupiujesz co za łeb takie głupie pytania dawąć 

Przy sprzedaży mieszkania możesz zaznaczyć, że wyprowadzisz się w terminie np. do kilku miesięcy. Dzięki temu rozwiązaniu będziesz miał czas znaleźć nowy dom. Najlepiej w takim przypadku skorzystać z usług agencji nieruchomości. Posiadają sporą wiedzę i doświadczenie w tym temacie. Ja współpracowałam z www.expert-nieruchomosci.eu.

Jeśli szukasz mieszania na zamianę to poszukaj czegoś w firmach zajmujących się skupem nieruchomości. Ja ostatnio tak zrobiłem co prawda w stolicy. Przykład firmy https://skupnieruchomosci-warszawa.pl/skup-nieruchomosci-warszawa-zoliborz/. Mieszkanie niejako zamieniłem za niewielką dopłatą z mojej strony. Bardzo przyjemne rozwiązanie bez zbędnych problemów.