Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o co tu chodzi bo nie wiem, pomocy :(

Polecane posty

Gość gość

Odebralam wyniki moczu corki, mocz jest przejrzysty, no ale na wydruku mam leu 70, erytrocytow 10, a w opisie mam 4-6 krwinek bialych w polu widzenia i swieze krwinki czerwone, mocz zanosilam przed 7, a dzwonilam po 11 i okazalo sie ze dopiero biora sie za badanie moczu, czy to moze byc sfalszowany wynik? niech mi ktos powie co oznacza wydruk a co opis pisany przez laborantke

Gość gość
halo nikt nie wie?

Gość gość
Nie, badanie o 11 nie zafałszuje wyniku moczu. A już na pewno nie da wyniku takiego jaki opisałas.

Gość gość
To normalne, że mocz badają dopiero po kilku godzinach. W każdym laboratorium tak robią. Dziecko ma jakąś infekcje, zgłoś się do lekarza.

Gość gość
tylko ze zanosilam ten mocz i one nie klada do lodowki tylko w koszyczku na blacie i tak stal w tej goraczce tyle h

Gość gość
No i? Zawsze kładą w koszyczku. Jak ja badam mocz to siusiam naczczo a zanoszę koło południa, bo wtedy już nie ma kolejek. Nigdy mi się od tego jakieś bakterie nie namnożyły. Twoje dziecko jest chore, lekarz zleci bardziej szczegółowe badania. Nie doszukuj się nieprawidłowości w laboratorium.

Gość gość
Dobra - bakterie może i się namnożą, ale nie czerwone czy białe krwinki... Idż do lekarza.

Gość mamaollaaa
Ale o co ci chodzi? Twoje dziecko ma bardzo niepokojący wynik a ty się czepiasz laboratorium?! Piszą Ci że nawet źle przetrzymywany materiał nie da takiego wyniku. Bakterie owszem, ale nie czerwone krwinki! Powinnaś być juz u lekarza, a badanie możesz powtórzyć nawet prywatnie, kubeczek i badania to grosze

Gość gość
Ma jakiś stan zapalny bardzo wysokie leukocyty idź do lekarza szybko