Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marjonetka

Siostra rządzi się w domu

Polecane posty

Gość gość
Szkoda ze brata nie macie on by pokazal wam obydwu gdzie wasze miejsce bo to on by dom wziul a wy byscie mezow z domem musialy szukac. Tak bylo od wiekow mezczyzna byl dziecicem. I tak powinno byc teraz. Obydwie nie macie prawa do tego domu.

Gość gość
Matka Boza tez dla juzefa oddala swoj majatek bo to facet mial prawo nawet do majatku zony. Prawowitym wlascicielem wedluk Wiary katolickiej Jest Maz twojej siostry

Gość gość
Powiedz dla siostry ze jest gowno warta bo nie ma studiow. Wykuz ja.

Gość gość
Dlaczego tak piszecie pogardliwie o kobiecie ktora urodzila dziecko. Jesli tak uwazacie to powiedzicie do wlasnych matek ze sa smieciami bo was urodzila.

Gość gość
To niech siostra wezimie odpowiedzialnosc za dziecko a ty wez odpowiedzialnosc za studia. Bo jak nie pracujesz to kto je finansuje dla ciebie i pomaga ci placic za studia. Bo ja sama place pracuje. Od rodzicow nic nie biore bo ic nie stac.

Gość gość
A zebys ty studiowala i ty razem to rodzicom byloby ciezko splacis twoje studia i jes studia. Wtedy byscie obydwie musialy pracowac aby je splacic. A pozatym siostra pracuje przynajmniej.

Gość gość
Nie czytaj tych idiotek, co mądrego moze powiedzieć osoba, której rozwój zatrzymała sie na 3 kl szkoły podstawowej i słowo "kłóci się" wali cały czas jako "kłuci" i jeszcze wyzywa. Tutaj bardzo często piszą matoły bez szkoły, co jest wybitnie widoczne w tym temacie.

Gość gość
Ale autorka dramatyzuje przeciez jest duzo rodzin tak mieszkajacych wszedzie takiesa a ty autorko jusz przezywasz ze ci dom zabieraja. Sama robisz dramat a potem wyjdzie przez twoje fochy ze siostra ci zabiera a wcale nie musi tak byc. Zrobisz problem i co twoja siostra zostanie oskarzona niewinnie ze ci zabiera. A przeciez nic takiego nie powiedziala. Ja znam rodzine w kturej jest dziewczyna z dzieckiem i siostra i brat bogaci z wlasnej niewymuszonej woli pomagaja jej finansowo. A twoja mam pewnie sie ciezy ze ma wnuka i moze sie z nim pobawic. A ty nazekaz ze nianczysz przez miesiac przeciez w nocy do niego nie wstajesz.

Gość gość
To czemu zachodzicie w ciaze i nie usowacie tych dzieci!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Do tych co najezdzaja na autorke. Zadna z was nie zauwazyla, ze siostra sie burzy od czasu, kiedy podjela prace. Jakos przez 3-4 lata, jak jest matka i kiedy siostra nie pracowala jakos jej nie przeszkadzalo, ze matka tylko dorabia, ze autorka nie pracuje ( pracowac mozna od 16 roku zycia) i ona sama jest na garnuszku rodzicow. Autorka napisala, ze szwagier cos sie doklada, czyli za duzo nie daje. To siostra powinna nabrac troche pokory, ma darmowa nianke i kucharke. Po prostu poczula troche swojego gros a. Jej najzwyczajniej odwalilo na mozg.

Gość gość
Twoja siostra sie rządzi, bo wie, ze zj***la sobie życie.

Gość gość
No odpowiedziach widać, ze siedzą tu sfrustrowane mamuśki.

Gość gość
Moja matka tez sie rzadzila w cudzym domu a to dom babci ona tylko wyszla tu za maz a nie jest wlascicielka domu nawet w ogrodku decyduje jakie kwiatki posadzic. Niedziwie sie ze tesciowe sa takie wredne jak przychodzi synowa i udaje wiejkiego czlonka rodziny mimo ze nie ma domu tylko tu mieszka

Gość gość
Poprostu nie pozwole aby ktos tak szlachetna role kobiety ponizal. Ale kobiety warzne po studiach tego nie zrozumieja. Zawsze lepsze jestescie. Myslicie ze wam sie nalezy wszystko. Moze autorka ma racje niech idzie siostra z dzieckiem sobie na bruk jak zrobila dziecko niech radzi sama. Bo matka poradzi sobie chodziby miala duzo wydatkow i jesc nie miala i alimentow. A siostra krura studiuje nie ma durzo wydatkow sobie nie poradzi. Po co DUDA chce dac 500 zl na dziecko. Lepiej niech studentom daje kase bo musza jesc a dziecko niech umiera z glodu. Ja sie niedziwie czemu zabijaja matki w tych czasach dzieci bo sie nimi gardzi jak ma bez slubu to ona jest winna a nie partner. A czemu autorka sie nie czepia do siostry meza bo co bo to facet on moze mieszkac sobie jemu to kozystniejsze bo nie musi placic za wynajem calej sumy. Lepiej wes sie za szwagra

Gość gość
A ja nie chce aby tesciowa zajmowala sie moim dzieckiem i nie chce u niej mieszkac. Nieraz prosilam meza zebysmy na swoje poszli ale ta stara nie chce ciagle dzieckiem sie zajmuje mowi do niego ,, chodzi do mamusi,, ona dziecko zabiera mi poucza mnie. Ciagle wypomina ze ona sie zajmuje a ja nie chce jej pomocy ona uwaza ze ma takie samo prawo do dziecka. A maz sie slucha mamusi. Ale jemu nie mowi ze mu pomaga tylko mi to mowi. Ja jestem winna a nie chce z nia mieszkac .

Gość gość
Tak za szwagra zacznij mu dokuczac ze matka twoja mu gotuje i sprzata po nim. To nie jego dom niech zapewni dom twojej siostrze. Zacznij go buntowac. On zapewni moze a rodzinny zostanie sie dla ciebie.

Gość gość
Ty z 13:15 Tobie akurat pieniądze na oświatę by się przysłużyły:) Nikt tu dziecka a nie ocenia, tylko mamusie i tatusia, mają dziecko więc niech pracują na nie, a nie tylko oczekują od innych... 500 zł na dziecko, pewnie że tak, ale dla wszystkich a nie tylko tych co sobie w życiu nie radzą, wszyscy płacimy podatki, a Ci co zarabiają więcej płacą ich odpowiednio więcej. A Ty idź lepiej do szkoły, myślę, że wszystkim na dobre to wyjdzie z Twojego otoczenia:p

Gość gość
A jestem ukrainka i nie znam dobrze polskiego.

Gość gość
Polki to takie wszystkie zadufane w sobie domem nie umiecie sie zajac chcecie studiow. Bedziesz miala swoje dzieci ciekawe czy pogodzis opieke ze praca i dzieckim do pracy go nie zabezesz.

Gość gość
Kobieta pokorna po studiach nie jest. Pokorna moze byc tylko matka z dziecmi ktura nie dba o swoja kariere tylko o dziecko mimo trudnosci z domem utrzymaniem. I naprawde to przykre ze ktos ci wypomina ze ponianczy dziecko troche siostry. Wy tez mozecie pomocy potrzebowac.

Gość gość
Jeśli chcesz się gdziekolwiek wypowiadać, poćwicz poprawną polszczyznę, bo nie sposób czytać tych błędów.

Gość gość
Ale durne baby ja jako facet nie pozwoliłbym aby baby dziecicami zostaly. Bo takie p***y mogą zniszczyc wszystko bo sie kłucą a facet potrafi wszystko utrzymac tak jak trzeba. To wszystko przez równouprawnienia te problemy.

Gość gość
Polki to takie wszystkie zadufane w sobie domem nie umiecie sie zajac chcecie studiow. x Kto ci dał prawo do oceniania Polek? Chciałabyś przeczytać, że Ukrainki to same prostytutki i nic innego nie umieją?

Gość gość
No tak kobieta z dzieckiem nie ma prawa sie wypowiadac. Wiecej sie nie wypowiem uciekam z tegoo tematu. Przepraszam za brak pokory bo kobieta pokorna siedzi cicho. Jak Matka Boza ze swej pokory byla Matka milczenia mimo upokozen i plucia w twaz z powodu syna i ciazy przed slubem z juzefem.

Gość gość
Hamuj się laska z tymi przytykami, jak ci się nie podobają Polki, to wracaj do swojej samostiejnej Wikrainy, nikt cię tu nie trzyma, a wręcz przeciwnie,

Gość gość
Na ukrainie sa prostytutki bo chca utrzymac np swoja chora matke albo chorego ojca z powazna choroba. Albo uposledzone dziecko. A polki takich dzieci sie pozbywaja zazwyczaj

Gość gość
ehh. Nikt nie krytykuje tego, że została mamą tylko jej postępowania. A to że siostra studiuje to jej prywatna sprawa a siostrunia uważa się za Panią bo ona urodziła dziecko, też mi męczennica... chciała to ma, proste. Życie to nie bajka i trzeba być w nim odpowiedzialnym a studentka ma prawo żyć swoim życiem w swoim rodzinnym domu, wszyscy mają takie same prawa. A mamunia niech się nad sobą nie użala i niech schowa swoje roszczenie dla chłopczyka co jej malucha zmajstrował, to od niego ma wymagać, ojca swojego dziecka a nie od siostry a nie od wszystkich dookoła... A i jeszcze jedno... to że została matką nie znaczy, że zrezygnowała z kariery... może po prostu większość z Was matek polek ma za mało rozumku i ambicji na karierę. Bo ambitna kobieta pogodzi dom z pracą i nie będzie się użalała nad swoim losem. Trzeba chcieć:)

Gość gość
I wszystkie takie twardogłowe, że tylko stereotypami lecą? Przerażające. Naprawdę powinni was przestać wpuszczać do naszego kraju. Ledwo taka sobie byt polepszy, już pluje na gospodarzy. Wracaj do siebie pyskować, tam masz wszystko LEPSZE (nawet prostytutki same szlachetne :P)

Gość gość
Na ukrainie sa prostytutki bo chca utrzymac np swoja chora matke albo chorego ojca z powazna choroba. Albo uposledzone dziecko. A polki takich dzieci sie pozbywaja zazwyczaj x To ci dopiero państwo, co tak dba o potrzebującą wsparcia część społeczeństwa, że zmusza ich krewne, swoje grażdanki, do prostytucji :D To te gospodarne, zaradne i wspaniałe Ukrainki, czy ich (tacy zadbani przez własne robotniejsze i lepsze od naszych kobiety) mężowie tak rządzą?