Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amaterasu 226

Odzież jako biznes...

Polecane posty

Witam ::) Od tygodnia chodzi za mną sklep internetowy i to tak, że nieustannie o tym myślę :) ostatnio przejrzałam 65 sklepów internetowych i to dosłownie i w większości albo były te same ubrania bądź podobne co bardziej mnie utwierdziło w tym, że muszę swoje pomysły wcielić w życie :)... oczywiście zdaję sobie sprawę, że temat oklepany jednak zamierzam szyć ubrania po jednej sztuce w każdym rozmiarze tylko raz, tak by każda kobieta czuła się wyjątkowa - to byłaby jedna z ich zalet ale największy czar polegał by na ich oryginalności i nie mówię tu o jakiejś ,,pstrokaciźnie ,, tylko naprawdę fajnych modelach niedostępnych w sieci :). Wchodziłam tez na sklepy osób, które również szyją i sprzedają ubrania ale zauważyłam, że w większości są to tradycyjne proste kroje i moje pytania są do Was takie: - czy kupujecie w sieci ?, czy nie sądzicie, że jest mało fajnych ubrań w których naprawdę można czuć się wyjątkowo ? czy tylko ja mam akie spostrzeżenia...

Gość Pollaine88
@Amaterasu 226 jeśli chcesz wypromować się w sieci musisz mocno uderzyć w media internetowe, z takich podstawowych to chociażby Facebook :) super sprawą są explainer video również dla początkujących biznesów, mam na myśli filmiki takie jak te http://www.pixmo.pl/portfolio/ sprawdź to, wg mnie super spraw!

Myślę, że to dobry pomysł. Na modne, ciekawe ubrania zawsze jest popyt. Jeżeli wstrzelisz się w gusta klientów masz szanse na duży zarobek.

A jaki masz target? Obracasz się w jakimś konkretnym towarzystwie? Np warszawscy bananowcy itp? Była taka marka SHADE, oni sprzedawali jakieś badziewia po astronomicznych cenach ale oczywiście chodziło o lans, działali na facebooku ale przede wszystkim za pomocą sklepu internetowego wylansowali markę. Pamiętaj że tak na prawdę te wszystkie marki jak Nike, Adidas, Cropp, Hugo Boss itd. - one nie sprzedają wcale odzieży tylko emocje. Nike - jesteś wysportowany, pokonujesz swoje słabości, itd. Cropp - jesteś luzacki, masz swój styl, Hugo Boss - jesteś atrakcyjny, bogaty, przystojny, z klasą. Myśl o tym raczej, a nie o tym żeby Twój towar był najlepszej jakości. Zbuduj markę.

Gość przerost tresci nad forma
pomysł nader głupi zapewne nie zapoznałaś się z cenami materiałów z których będziesz szyć. w polsce sprzedaje sie to co tanie zwklaszcza tyczy sie to internetu, nie da sie w pl uszyc tanio. tanio szyja w bangladeszu. wniosek z tego taki ze jak cie nie stac na szycie w bangladeszu to nalezy kupic od kogos kto tam szyje. ubrania na zamowienie to moze sie sprzedaja jakies wieczorowe kreacje ale i to marnie trzeba uszyc zrobic zdjecia a jak sie cos bedzie roznic to beda reklamacje itd. pomysl kiepski naprawde.na takim towarze musialabys miec ze 100% marzy a wteyd pewnei nikt nie kupi, sprawdz co sie sprzedaje ide o zaklad ze markowe/reklamowane albo tanie a twoje nie bedzie ani markowe ani tanie, nawet gdyby bylo unikalne to w milionach stron internetowych nikt teog nie znajdzie.

Gość gość
i przerost ma rację. Niestety...

Gość gość
tez tak mysle, nikt nie chce cie zniechecac ale trzeba miec niestety kase na start, na reklame, profejsonalną strone, wyzej osoba dobrze napisala ze liczy sie marka... tak jak z telefonami Apple, urządzenia slabe, pełne ograniczen, ale mają marke kojarzacą się z lansem, aktorkami, debile to kupują bez wzgledu co jest w srodku, ma byc ogryzek na obudowie i kropka... W Polsce nie ma popytu na ubrania szyte na miare, ludzie nie maja kasy, takich potrzeb, idą do galerii albo lumpeksu i biorą to co jest ''modne'', ludzi oryginalnych się tępi, obraża, krytykuje

Gość klono
Według mnie sklep internetowy z oryginalną odzieżą to świetny pomysł. Oczywiście wcześniej warto zorientować się jakie ubrania cieszą się największym zainteresowaniem, trzeba też śledzić trendy. Ponieważ konkurencja jest ogromna, w tym wypadku najważniejsza będzie odpowiednia strategia promocji. Później można wdrożyć takie udogodnienia jak powiadomienia sms o statusie zamówienia itp. Zachęcam do przetestowania takiego systemu bezpłatnie na https://serwersms.pl .

Gość gość
To jest taki pomysł, że może szybko chwycić. Możesz nawet robić więcej niż po jednym egzemplarzu byle by nie była masówka ;) jeśli szukasz dobrych materiałów do szycia to taniej Ci wyjdzie kupić więcej w www.luxpol-bis.pl niż brać skądś jakieś pojedyncze skrawki materiału. Powodzenia!