Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadłużonyGość

windykacja, pozyczka, dlug

Polecane posty

Gość zadłużonyGość

Witam. Prosze o poradę osób które albo przeżyły podobna sytuacje albo siedzą w temacie zadłużenia. W VIVUSIE i WONGA mam zadłużenie w kwocie okolo 4.000 łącznie. Termin płatności mija za kilka dni. Nie mam na spłatę zobowiązania. Co w takim przypadku? Windykacja co może? Jezeli będę co dwa tygodnie spłacała po 100 zl na obie firmy czy sprawa może trafić do sadu skoro wykazuje inicjatywę zapłaty? Za miesiąc mogę spłacić więcej. Do końca roku spłacę na pewno. Miesiąc temu nie miałam wyjścia z pożyczką wiec nie oceniajcie ze po co brałam jak nie mam jak spłacić. Możecie podpowiedzieć cos mądrego?

Gość gość
Wiem, ze w vivusie mozesz przedłużyć o miesiąc, chyba ze 150zl musialabys wpłacić, ale to nie zmniejsza dlugu bo tam musisz przelać całość zadłużenia na raz (chyba czytalas regulamin przed wzięciem??), w tym drugim to nie wiem. W vivusie kiedys bralam 1000 bo potrzebowałam natychmiast i raz przedluzylam termin ale potem normalnie przelalam caly 1000, takie sa tam zasady, powinnaś dostać maila ile kosztuje przedłużenie o 30dni (to zależne od kwoty jaka tam bralas)

Gość zadlużonyGość
Wiem wiem wiem. Przedłużenie 380 zl wiec wole to wpłacić by zadłużenie mi sie zmniejszyło. Zalezy mi na odpowiedzi co konkretnie dzieje sie dalej jak niespłacona jest w terminie.

Gość gość
Najlepiej byloby zgłosić się do sprawdzonego komornika, który pomoze ci wyjsc na prosta. Ja osobiście mam bardzo dobre doświadczenia z http://komorniksadowygdansk.com.pl/, jestem pewna ze Tobie tez pomoze ustabilizowac sytuacje

Gość gość
Zdecydowanie powinieneś skonsultowac się ze specjalista. Ze swojej strony mogę polecic ci http://kancelariawindykacyjna.com/, sa naprawde profesjonalni i co najważniejsze swiadcza realna pomoc

Gość raszika
no ja miałam taką sytuację podobną z Get Back...trochę długów miałam, był problem ale w końcu jak to pismo od nich dostałam to zadzwoniłam i udało sie dogadać na raty całkeim wygodne...także da się z nimi takie rzeczy załatwić!

Gość kacper34
Ja mam pozytywne doświadczenie z www.kancelariaultimatum.pl. Z innymi nie miałem styczności.

Gość Erudyta76
Odnośnie windykacji, moim zdaniem warto zajrzeć również do http://poradnikwierzyciela.pl/ , gdzie dostępne są artykuły z poradami dla wierzyciela. Uważam, że warto zajrzeć w to miejsce, jeśli szukacie rzetelnych porad w tym temacie.

Gość gość
Byłem w podobnej sytuacji jeżeli chodzi o zadłużenie w providencie ... To co przeżywałem była totalna katastrofa, wszystko mnie dobijało i nie chciało mi się już żyć do momentu kiedy poszedłem po pomoc. Wszystko było dobrze do momentu kiedy nie spłaciłem trzeciej raty w terminie i tu się wszystko zaczęło.... Po prostu zapomniałem i to wszystko od piątku przez weekend myślałem że umrę nie dawali mi spokoju po prostu taki nacisk na człowieka. Szukałem pomocy prawnej w tej sprawie i już byłem zrezygnowany gdy znalazłem w necie Liderio kancelarię prawną która jak się okazało zajmuje się windykacją ( na stronie ich jest napisane wszystko kancelarialiderio.pl) Poszedłem gdyż nie widziałem już innego wyjścia i na moje szczęście udało mi się a w zasadzie nam :) przejść ten okres czasu oczekiwania o wiele spokojniej. Sprawa została wygrana i ja odzyskałem jak to się mówi święty spokój.

Gość Milana

Dużo zależy od tego do jakiego windykatora trafisz, jeśli do kruka to spoko sytuację ogarniesz, możesz się dogadać o pasujące Ci raty i bez stresu ustalić plan spłaty. Wiem o tym trochę, bo sama spłacałam z krukiem jakiś rok temu. Jak tam z innymi to ja nie wiem..

Gość augustyna
Dnia 14.06.2019 o 12:43, Gość Milana napisał:

Dużo zależy od tego do jakiego windykatora trafisz, jeśli do kruka to spoko sytuację ogarniesz, możesz się dogadać o pasujące Ci raty i bez stresu ustalić plan spłaty. Wiem o tym trochę, bo sama spłacałam z krukiem jakiś rok temu. Jak tam z innymi to ja nie wiem..

masz rację, też widziałam dużo pozytywnych opinii o tej firmie