Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieczynna

Niedoczynność tarczycy (jak mam schudnąć?

Polecane posty

Gość nieczynna

Przeczytałam wiele wątków na ten temat, ale nie mogłam znaleźć takiej sytuacji jak u mnie. Dowiedziałam się 3 tyg. temu że mam niedoczynność tarczycy. Dość łatwo jest mi schudnąć 2-3 kg, ale łatwo też jest mi przytyć. Jakieś 2 lata temu udało mi się schudnąć 12 kg, po miesiącu wróciły 2 kg, a w październiku poprzedniego roku ważyłam już 77 kg (dziś ważę już 84 kg przy 172 cm wzrostu). Nigdy nie byłam przesadnie *****iwa bo mam awersję do sportu (nie lubię go bo zawsze byłam gorsza, ostatnia i miałam słabe wyniki mimo, że spędzałam na podwórku całe dnie). Jestem w stanie schudnąć dopiero, gdy wyeliminuję większość węglowodanów z diety (nie przekraczanie 100 węglowodanów na dzień) i nawet nie muszę przesadnie uprawiać sportu. Zastanawiam się, kiedy lek ustabilizuje mój poziom hormonów i będzie mi łatwiej schudnąć. Powinnam znaleźć jakiś sport który mogłabym codziennie uprawiać. Nie chcę uprawiać sportu tylko żeby schudnąć, chcę się dobrze przy tym bawić i być silniejsza. Jak sobie radzić z niedoczynnością?

Gość nieczynna
Poza tym mam ogromny apetyt na słodkie produkty i często na słone przekąski (frytki, chipsy itp.)

Gość gość
ruch kobieto i jeszcz raz ruch! siłownia+corssfit+ 3 razy w tyogniu biegaj po 5 km

Gość nieczynna
Napisałam, że takie rzeczy nie dają mi przyjemności. Nie będę siedzieć przed telewizorem i ćwiczyć ciągle to samo. Jedyne, co sprawia mi przyjemność to jazda na rowerze. Napisałam, że mam awersję do sportu, a ty to olałeś/olałaś.

Gość gość
O Boże ale pieprzysz. Weź zamiast pisac takie głupoty się przespaceruj albo pojeździj rowerem.

Gość nieczynna
Wiesz w ogole jak działa niedoczynność tarczycy i że każdy przechodzi ją inaczej? Jestem zdesperowana, szukam pomocy i jeżeli ty nie chcesz mi jej udzielić to znajdzie się ktoś, kto zlituje się i mi doradzi.

Gość gość
najwięcej mają do powiedzenia ludzie,którzy nie mają pojęcia co to jest niedoczynność tarczycy....opanujcie się i schowajcie se takie rady delikatnie mówiąc mówiąc w dooope. Sama się borykam z tym problemem,ta choroba powoduje,że nie jesz prawie nic a tyjesz,ruszasz się i tyjesz... Jesz regularnie i jeszcze więcej tyjesz :(

Gość gość
Musisz doprowadzić TSH do poziomu 1,0 - 1,5. Wnioskuję, że jesteś młoda więc taki wynik byłby dla Ciebie najlepszy. Przy wyższym trudno Ci będzie schudnąć. Wiem co piszę, bo tez mam niedoczynność.

jeżeli będziesz próbować chudnąć naturalnie, tj. sport, dieta odpowiedznia i te klimaty to polecam do stosowania dodatkowo ten krem http://guam24.pl/pl/guam-duo-krem-wyszczuplajacy-do-ciala-do-stosowania-w-okresie-menopauzy-200-ml.html mimo, zę on jest dla koniet starszych ale mi do poleciła kosmetyczka i pomimo młodego wieku widziałam super rezultaty. i ewidentnie pomógł w wyszczupeniu nóg!