Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Czy zdaża wam się rezygnować z wlasnego ja dla otoczenia?

Polecane posty

Gość gość
I po co? Czy mieć więcej oznacza lepiej żyć? Czy żyjesz po to by praca Cię zniewoliła? Za czym gonisz ? Do czego? Zatrzymaj się na chwilę i pomyśl o tej biednej istocie i zapytaj się jej czego ona pragnie? Otrzymasz odpowiedź tylko bądź uważna.

Gość gość
Nie obchodzi mnie co ty tam sobie uważasz. "Wyjątkowość" ma określoną definicję. Ludzie, którzy mają się za wyjątkowych mimo, że niczym szczególnym nie wyróżniają się od szarej masy po prostu próbują żałośnie się dowartościować.

Gość gość
Gościu powyżej pozwól, że odpowiem Ci pytaniem. Czy jesteś wyjątkowa? Moja odpowiedź brzmi tak Ty jesteś wyjątkowa, bo nie ma takiej drugiej osoby jak Ty i każdy człowiek jest istotą wyjątkową bo różni się od innych. Dowartościowuje się człowiek podkreślając swoje " JA" negując wartość innych.

Gość gość
A i jeszcze co uważasz za szarą masę? Od czego mają się różnić?

Gość gość
Żle sformułowane pytanie. Dla rodziny, ludzi których kocham, w imię większego dobra, w drodze negocjacji - Tak. Natomiast jeśli pytasz o podatność na wpływy innych to powiem tak słucham rad osób mądrych, tych którzy mnie kochają, ale jeśli czuję, że mogę coś zrobić, lub sumienie każe mi postąpić inaczej, to wybieram głos serca, rozumu i własnego sumienia.

Gość Zuzanna Amelia ææ
A wiesz autorko , ze jestes moim przeciwienstwem ? Ja nigdy nie uwazalam , ze swiat ma sie dostosowac do mnie. Bardzo czesto rezygnowalam z roznych rzeczy aby zadowolic innych Bylam i jestem podatna na wiele wplywow Mam stabilna sytuacje i tez nie zawsze jest latwo. Chcesz pogadac ?

Gość gość
Nic tylko pogratulować dobrego samopoczucia autorce.Ego jak Mount Everest normalnie,niech załatwi,żeby się na Ukrainie nie tłukli,bo przecież cały świat się musi do niej dostosować.Upały szkodzą jak widać.

Gość gość
Masz kłopoty z ortografią autorko,"zdaża"ci się robić błędy i czytanie ze zrozumieniem także niezbyt ci wychodzi.Zamiast zakładać tematy tylko po to,żeby trollować zajmij się swoimi brakami w edukacji,albo idź się pobawić w piaskownicy:-P

Gość gość
Z takiego egocentryzmu wyrasta sie w przedszkolu

Gość gość
Niektórzy nigdy nie wyrosną i to jest ich problem,a nie otoczenia.Zawsze ludzie wypną się na takich