Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MOJA CORKA IDZIE DO 1 KLASY

Polecane posty

Gość gość

A ja się bardzo martwię o nia , jest niesmiala na dodate idzie do innej szkoły niż wcześniej chodzila do "0" wyprawki nie mam jeszcze nie wiem co kupic , jaki plecak czy w ogole kupować bo podobno podręczniki będą za darmo...

Gość gość
czy inne matki tez się tak zamartwiają?

Plecak na pewno musisz kupić. Na razie się nie martw, rozmawiaj często z córką, pytaj jak się czuje w szkole.

Gość gość
Dlaczego tylko matki? Ojcowie też się martwią o swoje dzieci!!!

Gość gość
A było już zebranie? Uczul nauczycielkę, że córka jest wrażliwa i nieśmiała, niech ją zachęca do aktywności, chwali na forum klasy za osiągnięcia, może zaaangażuje ją do jakiegoś przedstawienia? Córce zachwalaj szkołę, mów jaka jest dorosła, że jej zazdrościsz, że też miałabyś ochotę jeszcze raz pójść do szkoły. Zaangazuj ja w zakup wyprawki do szkoły, spraw, aby to była dla niej przyjemność.

Gość gość
Moja odlicza juz dni tak nie moze sie do zdjąć. Skompletuj z nią wyprawkę, powiedz ze bedzie miała nowe koleżanki to ja pozytywnie nastawi. Nie dali wam listy na zebraniu w czerwcu?

Gość gość
Plecak bedzie potrzebny bo ksiazki bedzie zabierac do domu. Da sobie rade,moja tez jest niesmiala i po paru dniach sie przyzwyczaila.

Gość gość
Ja bym jakoś szczególnie nie startowała szkoły. Owszem, trzeba dziecko nastawić pozytywnie ale bez przesady bo później będzie rozczarowana albo myślała że coś z nią nie tak bo mamą mówi że szkoła taka cudowna a jej jest tam źle. Tak jak ktoś pisał, porozmawiaj z wychowawczynią i powiedz ze córka jest nieśmiała, niech stara się ja integrowac. Jedźcie na zakupy szkolne, kup jej tornister, piórnik itp. Jeśli nie masz jeszcze informacji o książkach to oczywiście z nimi poczekaj, ale wyprawkę już zróbcie.

Gość gość
Zamiast startowała miało być afirmowala

Gość gość
ludzie kuźwa dawniej nikt się nie przejmował i dzieci jakoś chodziły do szkoły, aklimatyzowały się, nawiązywały przyjaźnie. A teraz matki trzęsą się nad dzieciakami "bo wrażliwe" "bo nieśmiałe" bo takie, siakie i owakie :O chowacie emocjonalne kaleki i tyle

Gość uleczka131a
Słyszałam że do pierwszej klasy podręczniki są darmowe. Ale trafiłam na ciekawą stronę http://www.taniaksiazka.pl/podreczniki-c-313.html Tu znajdziecie nie tylko podręczniki szkole ale i inne ciekawe propozycje jak, farby, plecaki oraz lektury. Oferta bogata a ceny promocyjne.

Gość gość
moja corka wlasnie wyszla z 1 klasy ,poszla jako 6-latek . tez sie balam jak niewiem . do tego rocznik wczesniej .. Dojezdzala autobusem . ale pwoeim Ci,że jest tez bardzo niesmiala i wlasnie byl problem z czytaniem na forum klasy . nie szlo z niej wydusiac kompletnie niczego , ani wierszyka nic... tak sie wstydzila . ale za to na przerwach diablica mala .strasznie sie zamykała w klasie..wstydzial sie bala .... niestety nic na to nie poradzilam .pani patrzy na nią łaskawszym okiem i tyle.uczy sie raczej w miare troszke zostaje ztylu jest tez z konca roku .moze to tez swoje robi . ksiazki sa darmowe pewno bedziesz musiala kupic ksiazke do religi .dziwi mnie ze nie dali wam spisu tek ksiazki w szkole! wyprawka wiadomo... kredki , farby ,wyciananka, blok tech .kolorowy ,blok techniczny bialy ,blok rysunkowy , oprawka na legitymacje , dziennieczek , gumke,olowek (zapewne beda pisac olowkiem w szkole --teraz tak robia przez jakis czas w szkole )olowki sa najlepsze te zielone ..nie łamia sie i wogole ...nie kupuj tych bajkowych ... zle sie nimi pisze i to tego łamliwe. a gumka--myszka ,zwykla -biala. kupi naklejki na owijacze by podpisac ksiazki , woreczek na gimnastyke ,koszulke spodenki na wf. plecak kup koniecznie usztywniany na plecach z duzymi ramiączkami , najlepiej na tych mini nóżkach ..dzieki temu nie przetrze sie po pol roku :) kup bidon , u nas dzieci maja kupeczkiw wszkole na herbatke . i sniadaniowke kup.wybierzcie wspolnie plecak moze z ulubiona bajka :) kazda z nas sie martwila i bała .ale zobaczysz jaka corka wroci zadowolona w koncu to juz powazny krok ;) a tymczasem cieszcie sie wakacjami :) kup teniskowki na gimnastyke najlepiej na rzepy :)

Gość gość
mój syn też idzie do 1 klasy-bo chciał :) mógł zostać w zerowce ale wybrał 1 klasę. też się trochę boję bo jest spokojnym i grzecznym dzieckiem a grupa w której będzie do najspokojniejszych nie należy.... no zobaczymy. W razie czego zostanie w 1 klasie na drugi rok.

Gość gość
Moja koleżanka bardzo żałowala że poslala rok wcześniej. Dziecko radzilo sobie z nauka srednio w zerowce super, i ciągle odstawalo od klasy. Klase powtarzał co spowodowalo bunt nauki tego samego po raz kolejny, dołączył do klasy mojego syna, wiec sama widziałam jak to wyglądało. W dodatku miał problem z zaklimatyzowaniem sie znowu w nowej grupie. Jednak, tak samo mogło być gdyby poszedł do pierwszej jako 7l.