Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odstawienie duphastonu w 10 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie. Niedawno byłam w Polsce i dostałam duphaston na wyrównanie miesiączki. Jako ze staraliśmy sie o dziecko ginekolog powiedziała ze mam brać duphaston cały czas jak zajdę do 12-ego tygodnia. Przepisała mi 6 paczek duphastonu. Udało mi sie zajsc w zeszłym cyklu zanim jeszcze zaczelam brać duphaston. No i tak obliczyłam ze te 6 paczek starczy mi mniej wiecej do 10-11 tc. Myślicie ze moge odstawić go w tym czasie? Ze nic sie nie stanie? Nie mam możliwości skad zalatwic wiecej duphastonu. Nie wiem co robić. Trochę sie stresuje.

Gość gość
Tego nie powie ci nikt czy coś się nie stanie, czy to z duphastonem czy bez niego :/ Mi przy odstawianiu stopniowo zmniejszała dawkę. Może na ostatnie 4 tyg stopniowo zmniejszaj dawkę, starczy ci na dłużej i zdecydowanie tak jest bezpieczniej, żeby jakieś krwawienie nie wystąpiło, od nagłego spadku progesteronu.

Gość gość
mi zaczal odstawiac w 14 tygodniu mysle ze w 10 tyg to zawczesnie jak zaczelas brac to powinnas chociaz do 12 tyg az bedzie juz lozysko nagly spadek progesteronu moze spowodowac poronienie 10 tydzien nie jest jeszcze bezpieczny ja poronilam jedna ciaze w 9 tyg

Gość gość
mam jeszcze po ciazy duphaston i mieszkam w UK moj email nmarzena@yahoo.com jak chcesz to napisz

Gość gość
Spokojnie, jak ciąża zdrowa to luteina ani nie pomoże ani nie zaszkodzi. Po prostu rozłóż sobie dawki tak, żeby nie odstawić nagle tylko stopniowo jak ktoś wyżej napisał. Ja nawet do 12tc nie dociągnęłam (brałam luteinę). Zmniejszałam dawkę i w11tc zupełnie odstawiłam.

Gość gość
Dzięki. Tak wlasnie mysle zeby ostatnia paczke rozłożyć na pol. Tzn po pol tabletki rano i wieczorem. Jak juz wspomniałam duphaston dostałam na wyrównanie miesiączki bo miałam nieregularne cykle. Faktem tez jest ze poroniłam dwa razy i dlatego boje sie odstawić duphaston jeszcze przed 12-tym tygodniem. A to ze zaszłam od razu jak tylko zaczelam brać dupka to prawdziwy fart, bo myslalam ze ten cykl jest stracony (miesiączki mialam co 22-24 dni) a zaszlam w 15 lub 16dc.