Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Co teraz słuchacie?

Polecane posty

Gość gość
Ostatnio wkręcił mi się debiutancki album Horacle, ze szczególnym wskazaniem na 6 kawałek. https://www.youtube.com/watch?v=SKkDsuUtHBM To zespół Lorda Sabathana, byłego wokalisty kvltowego belgijskiego Enthroned, grający tradycyjny Heavy/Speed Metal (na EPkach to był klasyczny Heavy/Speed/Power) w stylu początku/pierwszej połowy lat 80-tych. "Bo spodobał mi się ten zespół, a poznałam go dzieki jakiemus linkowi na kafeterii, czyżby dzięki tobie?" A ja z kolei dzięki Tobie dowiedziałem się, że nowy Iron Maiden jest świetny i najbardziej oryginalny od 20 lat(!), dlatego też po przesłuchaniu wklejonego w którymś temacie linka, zakupiłem w limitowanym digibooku i było to pierwsze wydawnictwo od czasów "BNW", które zakupiłem jeszcze na kasecie w latem 2000 roku.

Szukałam w google gdzie niby napisałam na temat tego albumu Iron Maiden i oczywiście musiałam przypadkiem natrafić na temat w którym jakiś kretyn się wymądrza, że w XXI wieku kazdy kto słucha metalu jest godny pogardy i metal powinien trafić na smietnik historii muzyki http://f.kafeteria.pl/temat/f1/topic-dla-zmetalizowanychsa-tu-tacy-p_5345676 Nic mnie tak nie w*****a jak twierdzenie że metal jest "przestarzały" lub, ze "jego czas juz minął". Chciałabym aby osoby, które tak piszą umarły przed monitorem po napisaniu takich słów Zresztą co to k***a znaczy, że ktoś "jeszcze" słucha metalu, tak jakby był na to tylko określony czas.

A wracając do zalinkowanego tematu, potem jeszcze jakaś dziunia z tapetą wymądrza się że "wyrosła" z metalu i pisze, ze "takiej muzyki już nie ma". Dostałam raka mózgu, zabije cie za to, ze przez ciebie znalazłam ten temat w google :D

Gość gość
"Szukałam w google gdzie niby napisałam na temat tego albumu Iron Maiden" Udało mi się znaleźć http://f.kafeteria.pl/temat/f1/czego-teraz-sluchacie-p_6332040 "i oczywiście musiałam przypadkiem natrafić na temat w którym jakiś kretyn się wymądrza, że w XXI wieku kazdy kto słucha metalu jest godny pogardy i metal powinien trafić na smietnik historii muzyki" Ta Cecylia to raczej prowo, a dziunia z tapetą woli COB od reszty.;)

Gość gość
Tak sobie słucham poniższego klasyka NWOBHM z 1978 roku i trochę smutno się robi wiedząc, że cały skład z tego singla (tj. oryginalny) już nie żyje, zwłaszcza że słuchałem Samsona jeszcze za życia wszystkich muzyków.:( https://www.youtube.com/watch?v=ZOd71PtvoJQ Paul Samson zmarł na raka w 2002, Chris Aylmer w 2007 na raka krtani i Clive Burr w 2013 z powodu wieloletniego stwardnienia rozsianego.

"Ta Cecylia to raczej prowo" Nie, nie pierwszy raz spotykam się z takim podejściem połączonym z stawianiem na piedestale elektroniki, lub innej "nowoczesnej" muzyki w stylu Godflesh, a zresztą pozostałe posty tej Cecylii wyglądają normalnie, daje jakieś porady prawnicze ludziom itd :P Istniej po prostu taki typ człowieka, co słucha meganiszowych nowoczesnych gatunków, a metal jest dla niego zbyt mało niszowy i musi za wszelką cene udowadniać ze metal to przeszłość, że to tzw. "dadrocki" i że wstyd go słuchać. tyle że w dzisiejszych czasach każdy gatunek muzyki popularnej jest mocno wyeksploatowany. Hip Hop nawet bardziej niż muzyka rockowa. Elektronike też to czeka, i to szybciej niż się wydaje. Nie ma nieograniczonej puli orginalnych dźwięków, jakie człowiek moze stworzyć :P

Gość gość
"Nie, nie pierwszy raz spotykam się z takim podejściem połączonym z stawianiem na piedestale elektroniki, lub innej "nowoczesnej" muzyki w stylu Godflesh" Ja tam lubię Godflesh, a zwłaszcza "Streetcleaner" (1989) i "Hymns" (2001). "Pure" (1992) był dla mnie już zbyt mechaniczny. Co do elektroniki, to jak w zeszłym roku gdzieś tam wspominałem, pionierami jej współczesnej formy, są muzycy rockowi, a zwłaszcza psychodeliczni (m.in. Pink Floyd), space rockowi (m.in. Hawkwind), prog rockowi (m.in. jw. Pink Floyd) a zwłaszcza krautrockowi (m.in. Tangerine Dream, Kraftwerk), ale mało osób o tym wie. Warto też dodać, że pionier Ambientu, Brian Eno, to też muzyk rockowy, grający w Roxy Music w latach 1971-1973. Nagrał też parę płyt z Robertem Frippem z King Crimson. Z kolei słynny Vangelis w latach 70-tych grał na klawiszach w prog rockowym Socrates. "Swoją drogą ciekawe co by było gdyby Dickinson umarł na tego raka" Czyżbyś wspomniała o Dickinsonie dlatego, że był wokalistą Samsona na drugim i trzecim albumie, a wspomniany Clive Burr, grał w Iron Maiden w latach 1979-1982 (od "The Soundhouse Tapes" do "The Number Of The Beast")? À propos, żaden serwis podający informację o śmierci Clive'a Burra, nie wspomniał o takiej ciekawostce, jak to, że Nicko McBrain zastąpił Clive'a Burra w Iron Maiden, a Clive Burr Nicko McBraina w Trust. Francuski Trust akurat jak dla mnie, najlepszy był przed erą McBraina, ze szczególnym wskazaniem na debiut z 1979 roku. "powrót Blaze, Di Anno czy jakiś nowy wokalista?" Ja najbardziej lubię Ironów z Paulem Di'Anno.

Gość gość
A ja się na muzyce nie znam i mam was wszystkich w d***e:-(

Gość gość
@21:59: Czyżby fan/ka Bauhaus?

Gość gość
a jakże, chociaż w tej chwili słucham jego solowych utworów.

Gość gość
szkoda, że mój gatunek wymiera :P

Gość HeillOdinn
O hej, przeglądałem forum dla beki, i nagle! Co ja pacze?Jakaś ładna buzia! Czyli nie jestem jedyną osobą lubiącą Burzum na tym forum? Słucham Hvis Lyset Tar Oss CD pierwsze wydanie Misanthrophy Records :) (metale ile wiosen przetrwaliście? Ja trzynastą w tym roku przetrwałem)

Gość gość
to znaczy, że masz trzynaście lat czy, że od 13 słuchasz?

Gość gość
"Słucham Hvis Lyset Tar Oss CD pierwsze wydanie Misanthrophy Records :)" Zazdroszczę, że udało się tobie wyrwać taki rarytas. Ja mam na kasecie z Carriona. Podpinam się pod pytanie z 22:14.

Gość gość turbo fan Cunta Grisznoka
Rzeczywiście wyrwałem rarytas, bo się pomyliłem ^^ oczywiście chodziło mi o Misanthropy Records. Ogólnie CD nie jest takie rzadkie,w przeciwieństwie do winylu, z którym był plakat z Vargiem i ulotka ;_;. Moje najrzadsze rzeczy to chyba Pentagram Gorgorotha 2 wydanie ( Malicious ), Deathcrush i De Mysteriis Dom Sathanas Mayhem, obie wydane w niesławnym DSP. Aaaa mam jeszcze jakiś dziwny bootleg Emperora '' Beyond The Great Vast Forest'' który niby jest na Discogs, ale bez zdjęcia.Odpowiadając na jeden z komentarzy: tak,mam 13 lat, skroicie mnie, kinderka, za nieznajomośc dyski bużuma? XDDD

"Czyli nie jestem jedyną osobą lubiącą Burzum na tym forum?" Ehm, no tak jakby nie, takich osób jest tutaj może nawet kilkanaście, jeśli sobie przypomne stare tematy. :P "metale ile wiosen przetrwaliście? Ja trzynastą w tym roku przetrwałem) " Yyy, co? :D To znaczy, ze masz 13 lat? :P To ja jestem troche starsza, w nicku masz rock urodzenia :P A metalu słucham od 7 lat, jesli o to pytasz :P

Gość gość
to nie ona jest duża tylko ty jesteś stara :P

Gość gość
die die my darling....chyba na ślubie to puszczę