Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wy też macie takie małe łazienki? :O do mieszkających w blokach

Polecane posty

Gość gość

czy w każdym średnim mieszkaniu łazienka musi być taką klitką? oglądałam sobie z ciekawości oferty sprzedaży/wynajmu mieszkań i zauważyłam, że często łazienka to 3/3,5 m2 nawet w mieszkaniach 50/55 m2 sama mieszkam w bloku, mieszkanie 38 m, a łazienka to niecałe 3 m2 :O maleńki kwadracik, mam wannę i nawet dwóch kroków nie da się zrobić, ale nawet gdybym miała brodzik to wcale nie byłoby lepiej nie uważacie, że są za małe? mogliby robić je większe, kosztem mniejszego przedpokoju czy ciut mniejszych pokojów/kuchni, prawda?

Gość gość
Racja. Ostatnio spodobało się się pewne mieszkanie z ogłoszenia i nawet zastanawiałam się nad jego kupnem: dwa wieeelkie pokoje, duży przedpokój, kuchnia ponad 9 metrów, a łazienka... trzy. Ehhh, naprawdę bezmyślnie to urządzają.

Gość gość
a po co Ci większa? tańczyć tam chcesz? jak chcesz mieć większą to sobie wybuduj sama domek jednorodzinny z takim projektem jak chcesz.

Gość gość
też mam taką małą łazienkę w 40 metrowym mieszkaniu , tylko że ja nie chciałabym by była większa kosztem pokoi lub kuchni ,które i tak nie należą do jakiś wielkich, przedpokój też mam malutki, ludzie mają obsesję na punkcie dużych łazienek i nie do końca to rozumiem, bo to w pokojach spędza się czas, odpoczywa, w kuchni, gotuje, czasami spożywa wspólne posiłki ( u nas akurat je się w pokoju,ale wiem ,że niektórzy jedzą w kuchni) a do łazienki idzie się tylko na niedługą chwilę, wykąpać się, zrobić poranną toaletę, lub nastawić pranie, więc do tego ja nie potrzebuje by była większa

Gość gość
Bo teraz bloki budują dla PLEBSU, sory ale taka jest prawda, te pseudo apartamenty a to zwyczajne blokowiska, wstrętne, ogrodzone jak w Afryce, deweloper upycha mieszkan ile wlezie, okno w okno, by jak najwiecej zarobić

Gość gość
autorka ma mieszkanie 38 mkw i chciałaby aby łazienka była większa kosztem innych pomieszczeń, to co wolisz,żeby pokój miał 5 mkw

Gość gość
ja nie mówię o jakiejś wielkiej landarze, ale mogłaby mieć chociaż te 4, 5 m, wtedy od razu byłoby inaczej, a nie takie skrępowane ruchy i ciasnota, nic nie mogę tam położyć czy zostawić, bo nie ma miejsca :O

Gość gość
Ja mam mieszkanie 88 metrów i duzą lazienke i oddzielne WC :) im mniejsze mieszkanie tym mniejsza łazienka, co w tym dziwnego ?

Gość gość
To niestety prawda. Nawet te większe mieszkania często mają takie minimalne łazienki. Ja też nie bardzo rozumiem dlaczego.

Gość gość
uwierz mi,że da się zaprojektować nawet mikroskopijną łazienkę aby było miejsce na różne kosmetyki środki czystości, suszarki do włosów, szczotki,grzebienie itp., można porobić dużo półek wewnętrznych z płytek, wiszące szafki itp

Gość gość
ale 55-65 to nie jest małe mieszkanie, a i tak łazienki przy takim metrażu często bywają maleńkie no chyba że tylko w moim mieście tak jest :P ale raczej wątpię

Gość gość
no wiem, że można, ale wszystko takie "upchane". mam śliczne, nowe kafelki to całą ścianę zakrywa wielka szafka(bo inaczej niestety się nie dało) :O jednak o wiele lepiej by wyglądało gdyby była trochę bardziej przestronna.

Gość gość
55-65 to akurat male mieszkanie.

Gość gość
jeśli patrzysz na mieszkania w starym budownictwie to owszem tak jest, bo kiedyś tak budowano, ja mam mieszkanie z 2011 r 58 m i łazienka ma 8 m2

Gość gość
no te łazienki-klitki w blokach są beznadziejne :D jak byłam u znajomej to nawet wybalsamować się pokoju musiałam, bo w łazience po prostu za ciasno było i niewygodnie, dobrze, ze mieszkam w domu :)

Gość gość
więc trzeba było sobie te półki porobić z kafelków

Gość gość
a kto wam zabrania kupić duże mieszkanie? takie ok 80 m? macie klitki to i małe łzienki, proste :o budujcie sobie same domy a nie narzekacie na to co ktoś wybudował. Damy na 60 m w blokowisku :o

Gość gość
"55-65 to akurat male mieszkanie." xxxx yyy jak mieszkasz w domu to pewnie i małe

Gość gość
ta, 65 m to małe mieszkanie? moja znajoma ma 63 m dwa duże przestronne pokoje i jeden mniejszy ale też nie malutki, spora kuchnia, łazienka taka sobie ma chyba z 5mkw, to wcale nie jest małe mieszkanie , bez problemu dla czteroosobowej rodziny i nie jest ciasno

Gość gość
gość dziś no te łazienki-klitki w blokach są beznadziejne smiech.gif jak byłam u znajomej to nawet wybalsamować się pokoju musiałam, bo w łazience po prostu za ciasno było i niewygodnie, dobrze, ze mieszkam w domu usmiech.gif x musi być z Ciebie niezła locha :D albo wielki babochłop. Ja jestem kobietą o normalnych wymiarach i w żadnej nawet najmniejszej łazience nie miałabym problemu wybalsamować się, zmienić tampot czy wytrzeć porządnie po kapieli a wielu już byłam, nawet bardzo mlautkich.

Gość gość
A ja tam w domku wolałam zmniejszyć lazienkę, żeby powiększyć kuchnie. Po co mi 10m łazienka? Żeby podziwiać kafle albo sedes?

Gość gość
No to właśnie autorka stwierdza, że te większe mieszkania mogłyby być mądrzej wybudowane, a nie np. kuchnia prawie 10 m., dwa wieeelkie pokoje (i po co?) a łazieneczka k***a 2x2 haha. Bezmyślność jak dla mnie.

Gość gość
gość dziś , tak, małe. może dla kogoś kto wyszedł z 40 m to tak, ale dla kogoś kto ma większe aspiracje to malutkie. NO chyba że na kawalerkę.

Gość gość
no widzisz, ale ty masz 10 m łazienkę, 10 m a 3 m to jest duża różnica :D

Gość gość
gość dziś Bo teraz bloki budują dla PLEBSU, a kiedyś to dla kogo budowali???? dla szlachty? Zawsze bloki były dla plebsu, w PRLu dla siły robotniczej polskich fabryk, żeby mieli gdzie mieszkać, tak było, jest i będzie. Bogaty buduje DOM. No chyba że z własnego wyboru a nie z przymusu chce mieszkać na blokowisku. ale to inna bajka.

Gość gość
"większe aspiracje" hahaha kolejny burak, który wyżej sra niż doopę ma :D gromadkę dzieci masz czy jak? po uj komuś kto np. mieszka sam, z partnerem czy jednym dzieckiem tak wielkie mieszkanie? :D 40 m to może i małe mieszkanie, ale nie żadna kawalerka, bo dwupokojowe (z jednym wielkim pokojem)kawalerki są mniejsze. 55-60 to już spore, średnie na pewno, obiektywnie patrząc i biorąc pod uwagę to, ze te najmniejsze są 2 razy mniejsze

Gość gość
A niektorzy to nawet pralke trzymaja w lazience :o a powinna byc w kuchni

Gość gość
Jak 55-60 metrowe mieszkanie jest małe to ja jestem święta :)

Gość gość
Miałam w bloku 3m łazienkę i nie rozpaczałam z tego powodu. Teraz w domku mam 6,5m, ale planowo miało być 10, tylko po co? Wolałam większą kuchnię.

Gość gość
Mam mieszkanie 56m2, a lazienka niecale 5 (kwadrat 2.2mx2.2m). i w zupelnosci wystarczajaca!