Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy!!! nie umiem jeździć narowerze z dzieckiem w foteliku!!!

Polecane posty

Gość gość

tez tak macie.? jest mi strasznie ciężko i wywrotny rower jest.

Gość gość
To jeździj sama. Dziecka co prawda nie mam, ale też nie wyobrażam sobie dziecka z tyłu w foteliku. Trzeba mega uważać, a ja nie lubię za spokojnie jeździć ;)

Gość gość
Ja co prawda nie praktykuję, ale może spróbuj poćwiczyć z jakimś obciążeniem o wadze dziecka?

Gość gość
I dziecku raczej wygodniej niż w foteliku. Wiecej może zaobserwować, a tak to zazwyczaj głównie plecy kolarza.

Gość gość
foteliki rowerowe sa cholernie niebezpieczne, nie wiem jak można malucha tak wozic. ja swoje dzieci jeśli już, wozilabym w specjalnym wozku-przyczepce, montowanym na przodzie roweru, nigdy z tylu.

Gość gość
Ale jak z przodu roweru? A jak kierować?

Gość gość
tez wlasnie myślałam o takim trzykolowym rowerze z przyczepka z prZodu

Gość gość
no to jest super, ale cena tez fajna haha

Gość gość
taki wozek zigo leader to 5-6 tys, kogo na to stac? chyba nie ludzi ktorzy zarabia 2 tys

Gość gość
może to wina fotelika? czasem cięzko się przyzwyaczaić, u mnie sporo poprawiło się po zmianie fotelika właśnie, łatwiej było mi złapać równowagę. Teraz mam taki - http://www.trybik.pl/fotelik-flinger-sw-bc08.html, podpytaj, dobry sklep rowerowy na pewno doradzi :)

Gość gość
niestety to wina fotelika. ja mam fotelik romer - nawet nie czuje, że mam z tyłu pasażera. jak masz możliwość to kup lepszy fotelik, a jak nie to możesz jeszcze sprobowac przesunac swoj blizej twojego siodelka

Gość gość
Gdy byłam nastolatką, nie miałam oporu żeby jeździć rowerem z młodszą siostrą w foteliku (dodam że przez moje naiwne przekonanie że skoro znam przepisy to nic mi się stać nie może, o mało nie doszło do tragedii gdy rozpędzony TIR o mało nas nie wciągnął pod koła przejeżdżając za blisko). Potem mając już swoją córkę, byłam rozsądniejsza i po prostu obawiałam się jeździć z dzieckiem w foteliku. Nawet więc nie wiem jak by mi się teraz jechało. Za to wypróbowałam w te wakacje fantastyczne rozwiązanie, przyczepkę rowerową. Wypożyczyłam na cały dzień za grosze. Do południa zrobiłyśmy sobie z córą wycieczkę, po południu woziłam koleżanki i kolegów córki po cały podwórku. Ogólnie jechało się bardzo łatwo a dziecko z tyłu miało dużo swobody (ale można też wpiąć je pasami). Dodam że ważę 45 kg i jestem po poważnej chorobie a córa ma sześć lat a mimo to nie stanowiło to dla mnie obciążenia. Szczerze polecam przyczepki.