Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sadlinka

10.08 nowy etap życia

Polecane posty

Gość _elle
Hej Widzę, że nikt nie pisze a szkoda :/ U mnie ok, tylko upał nieziemski. Wieczorem napisze co zjadłam przez caly dzien.

Gość gość
hej , dziewczyny. Ja mam 28 lat i jest na diecie dukana , schudłam w miesiąc prawie 7 kg. może spróbujecie?

Gość gośćMajka
Hej U mnie też upał...masakra :-( Wiem, ze jest lato, ale tak gorąco to chyba jeszcze nie było. Ja też menu napiszę wieczorkiem. Witaj gościu, raczej nastawiam się na zdrowe odżywianie, czyli wyeliminowałam to co tuczące kosztem potraw lekkich i przyjemnych :-) Wczoraj wieczorkiem zafundowałam sobie piling całego ciała i masaż oliwką...a co tam, nowy etap życia, czyli nie tylko dieta ale i luksusy dla ciała hehe :-P

Gość _elle
Ja wysprzątałam dom i od razu pod prysznic bo się dosłownie ze mnie lało.

Gość gośćMajka
elle a w jakim województwie mieszkasz, bo ja w kujawsko-pomorskim, ciekawe czy wszędzie są takie upały

Hej dziewczyny fajnie ze piszecie:) u mnie troche nieciekawie bylam u lekarza jestem odwodniona mam przegrzany organizm musze do czwartku lezec plackiem w chłodzie... dietowo hmm nic nie jadlam od niedzieli zreszta teraz na razie nic mi nie wolno oprocz picia...ja z poznania i tez mega goraco:(

Gość gośćMajka
Cześć Sadlinka, no to kuruj się, kuruj... ja dzisiaj też ledwo żyję. Dzisiejsze menu: śniadanie- dwie łyżki sałatki z tuńczyka z warzywami + 2 kromki chlebka zytniego + kawa z mlekiem i miodem II s- śliwka i arbuz Obiad- kotlet mielony na parze, 2 plasterki ziemniaka + sałatka z pomidora, ogorka kiszonego i cebulki Podwieczorek- kawa z mlekiem bez cukru, arbuz Kolacja- dietetyczny naleśnik z twarogiem ( z przepisów diety dukana ) Jeszcze nie ćwiczyłam, ale jak się wieczorkiem ochlodzi to czeka na mnie orbitrek ;-)

Gość gość
Majka ja jestem z małopolski i u mnie mega upał. Sadlinka o masakra. Kuruj sie bidulo :/ Ja jeszcze kolacji nie jadłam więc napisze jadłospis później.

Gość _elle
To wyzej to bylam ja. Wiec tak: - trzy male kromki chleba "7 ziaren" z filetami sledziowymi w pomidorze, ogorek kiszony - 6 sliwek, kawalek arbuza - miseczka zupy pomidorowej z ryzem - jedna cienka kromka chałki, plasterek sera zoltego, 6 plasterkow kielbasy lisieckiej, ogorek kiszony Do tego dwie kawy, woda i teraz sącze somersby czy jak to sie pisze :P Wydaje mi sie, ze to moje jedzenie takie "ubogie", ale nie mam za bardzo apetytu w ten upal i nie chce mi sie pichcic nic wymyslnego. Jutro postaram sie poprawic.

Gość gośćMajka
Orbi zaliczony hehe :-P Jeszcze tylko prysznic... Do jutra kobitki :-)

Gość gość
Elle ubogie jedzenie? ryż na diecie ? śliwki ? i może zupa zabielana jeszcze? na tym nie schuniesz

Gość gość
A dlaczego nie śliwki? Wszystkie owoce sezonowe są dobre dla nas, oczywiście trzeba uważać z ilością, ale nie zaszkodzą

Gość _elle
Witam A co złego jest w sliwkach?? Tak ryż- brązowy. Nie wszyscy muszą wpierniczac bialy tak jak ty. I nie pisz teraz, ze nie bo jakby tak nie bylo to bys nie zwrocila na to uwagi. I tak, oczywiscie ze zabielana. Jogurtem naturalnym. Ale to tez oczywiscie Ci do głowy nie przyszło ;)

Gość gośćMajka
Hej Elle przecież wiadomo, że jak jesteśmy na diecie MZ to możemy jeść wszystko tylko w ograniczonych ilościach. ..nie wiem po co ktoś krytykuje to o czym nie ma zielonego pojęcia. Oczywiste jest, że nie jemy dużo, słodko i tlusto, a staramy się przekształcić tak swoją dietę, żeby to nie była dieta tylko sposób odżywiania do końca życia. Ja już próbowałam różnych diet, ale efekt był taki, że długo na nich nie pociągnęłam :-( Teraz zmieniłam zupełnie swoje nastawienie, nie pragnę schudnąć expresowo, tylko pomału i na długo. ..zresztą w moim wieku skóra już tak szybko nie wraca na swoje miejsce, więc dlatego staram się ćwiczyć, robić pilingi, masaże, natluszczac, nawilzac itp Aj wygadalam się trochę :p

Gość mikusia 89
Witajcie chciałabym do was dołączyc, odchudzam sie od zawsze i przez to dwa lata temu doprowadzilam sie do wagi 80 kg przy wzroście 155cm potem sie troche ogarnęłam i obecnie waże 65 ale to nadal za dużo. W przyszłym roku wybieramy sie nad morze wiec to moja ostatnia szansa . Mam dwóch synków jesen 6 lat a drugi 9 miesięcy .

Gość gość
Majka ja to wiem, ale gosc ktory do mnie pisal raczej nie ;) Witaj mikusia, zapraszamy :)

Gość gośćMajka
Mikusia zapraszamy :-) Zawsze wieczorkiem piszemy swoje menu, teraz troszkę gorzej z ćwiczeniami przez te upały, ale też dajemy radę.

Gość gośćMajka
No to moje menu: Śniadanie- 2 małe kromki chleba zytniego z wczorajszym kotletem z parowaru + sałatka z pomidora, ogórka i cebuli, II śniadanie- jabłko, kawa Obiad- filet z łososia z parowaru+ surówka ze startej marchwi z odrobiną miodu, Podwieczorek- niestety kawa, Kolacja- naleśnik tak jak wczoraj z przepisów dukana + do twarogu garstka suszonej żurawiny, Dużo wody i zielonej herbaty ;-)

Gość gośćMajka
Dziewczyny i co taka cisza :-(...piszcie, piszcie Dzisiaj dalam spokój z orbitrekiem, zrobiłam tylko 15 minut ćwiczeń na talię bo niestety dostałam @ i nie miałam siły

Gość _elle
Hello U mnie taki upał, ze masakra. A do tego mam @ i to b. obfity. Wczoraj była u mnie przyjaciółka do późna więc dzisiaj wstawiam moje wczorajsze menu - dwie kromki żytnie z chudą wędliną, pomidorem i ogórkiem kiszonym - miseczka zalewajki z drobiową kiełbaską - jedna żytnia z wedlina, serem i odrobiną majonezu - kilka paluszków Woda, kawa, szklanka cydru.

Gość gośćMajka
Hej A co taka cisza u nas ?? :-(

Gość gośćMajka
Dzisiaj marne to moje menu bo miałam przemeblowanie w domu i nie miałam czasu na obiad...więc napiszę tylko co dzisiaj zjadłam: -2 kromki chlebka zytniego, kulkę mozzarelli, pomidora, -kawałek arbuza+ 2 wafle ryżowe, -kawałek ryby z octu -2 kromki razowca z chuda wedlina+2 ogórki kiszone

Gość _elle
Majka, ze Ci sie chcialo w taki upał przemeblowania robic :) U mnie byla mama i siostra. Farbowałam mamie włoski. Dzieciaki jeszcze cos oglądaja z mężem na kompie. Ehh ja nie wiem jak Oni będą wstawac we wrzesniu do szkoly i przedszkola ;) Moje dzisiejsze menu - dwie żytnie z wędliną i pomidorem, kawa z mlekiem i cukrem - miseczka zupy kalafiorowej z kaszą - 6 śliwek, lód big milk, dwa toffifi :/ - dwie zytnie z serem i sosem tatarskim - mały kawałek dpmowej pizzy Do tego woda, woda i woda ;) Jak się troche ochłodzi to zaczne ćwiczyć bo teraz bym chyba padła. Z aktywnosci fizycznej poza obowiązkami domowymi to jakis spacer i czasem badbington albo siatkówka.

Gość gośćMajka
Aj tam, wcale mi się nie chciało. ..ale mus to mus. Miesiąc temu zamówiliśmy sobie narożnik i akurat wypadło, że teraz przywieźli :-p Ale za to miałam przymusowe ćwiczenia hehe No Ty to masz jeszcze małe dzieciaki, ale mój 18 latek to też przegina z tym późnym chodzeniem spać, krzyczę na niego, ze już musi pomału przestawiać się na wcześniejsze wstawanie ale jeszcze nie dociera ;-)

Gość _elle
Majka jednego masz syna? Pracujesz gdzies? Wow to długo czekaliscie na narozik? Ja jutro skocze na zakupy i pokupuje sobie zdrowego żarełka troche. A teraz ide pod prysznic i lulu niedługo ;)

Gość gośćMajka
Elle jednego mam syna, pracuję, ale jestem na urlopie bezpłatnym. ..jak nie ma pracy to nas tak wysyłają do domu :-(

Gość gośćMajka
Hejka Wczoraj miałam gości, więc dzisiaj wklejam menu: - 2 kromki wielozbozowego z wedlina, pomidorem i ogórkiem, - kawałek melona, kawa -zupa kalafiorowa z mlekiem, -melon, 2 wafle ryżowe, -2 kromki wielozbozowego z serem i ogorkiem kiszonym... Niestety nie ćwiczyłam, ale byłam na spacerku Jak tam u Was dziewczyny, trzymacie się? ??

Gość _elle
Hej U mnie dalej upał. Ja sie trzymam ale moje wczorajsze menu kiepskie. Tzn mało. - owsianka z borówkami - jeden mały ziemniak, dwie wielkie różyczki kalafiora z wody, jajko sadzone bez tłuszczu, 300 g maślanki - kilka winogron A dzisiaj jeszcze nic nie jadłam. Nie mam w ogole apetytu :/

Gość gośćMajka
U mnie też upał, cały dzień byla duchota nie do wytrzymania...teraz zbiera się na burzę. Moje menu: -sałatka z tuńczyka, kromka zytniego, -kawa z mlekiem, -miseczka rosołu, kawałek piersi z indyka+ surówka z buraków - melon, -kawa - zielona herbata i woda

Gość gość
Hej Pustki tutaj i trzeba sie rozejrzec chyba za innym topikiem. Wczorajsze menu - jedna parówka, dwie kromki chleba i kazda z plasterkami kielbasy swojskiej, serem żółtym i sosem tatarskim - jedna kromka z plasterkami swojskiej, majonezem i pomidorem Dwie kawy z mlekiem i cukrem, woda, dwa drinki gin z tonikiem, cztery piwa. Tak wiem z******te menu i ten alko.