Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dam rady wyjść z długów.

Polecane posty

Gość Hannasi
Też myślałam, że nie dam rady wyjść z długów, które zrobił mąż, ale postanowiłam wziąć się w garść. Najlepszym wyjściem okazał się wyjazd za granicę - na początku, bez znajomości języka, nie było łatwo. OD jakiegoś czasu jeżdżę jako opiekunka osób starszych, a ofertę znalazłam na opiekunkawniemczech.eu. Jest satysfakcja, mam też pieniądze na swoje wydatki a dług się zmniejsza z każdym wyjazdem. Jeszcze sporo mi zostało, ale ale znacznie mniej niż było to na początku.

Gość gość
hm, nie myślałam o pracy opiekunka, może to dobre rozwiązanie... zarobki chyba większe niż w Polsce. duże trzeba mieć doświadczenie?

Gość patimomo
Zależy ;) Na Opiekunce znajdziesz różne oferty, niektóre wymagają większego doświadczenia, inne mniejszego, ale jakieś trzeba zawsze mieć. Wiadomo, że nikt Cię nie wyśle też do pracy, do której nie masz kwalifikacji. No i język trzeba znać komunikatywnie chociaż.

Gość gość
@patimomo, też mówisz o tej agencji: http://opiekunkawniemczech.eu/ tak? Wiesz coś może więcej o ich kursie językowym? Może miałaś okazję skorzystać?

Gość patimomo
Kurs to bardzo fajna sprawa, ale musisz mieć już jakieś podstawy języka, bo to raczej odświeżenie/doszkolenie + zwrócenie uwagi na to, co może przydać się w pracy. Grupki są niewielkie, ok. 8 osób, więc warunki dobre, prowadzący też kompetentny i z doświadczeniem. Tylko trzeba pytać u nich czy akurat mają uzbieraną grupę :)

Gość gość
@patimomo hm, to będę próbować :) Widzę też, że mają mobilnego rekrutera na terenie województwa śląskiego, mam nadzieję skorzystać

Gość gość
słyszałam też, że opiekunkawniemczech.eu oferuje porady prawne dla osób zadłużonych, ale jeszcze się z nimi nie kontaktowałam w tej sprawie

Gość gość
O i juz kilka wpisow reklamowych. Czekam na reklamy chwilowek, parabankow i adwokatow od spraw rozwodowych :D

Gość gość
Nienawidzę tych wpisów, przez nie przestaję czytać kafeterię - nie da się już normalnie czytać i z kimś rozmawiać