Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżentelmen XIX wieczny

Kobiety tylko dwa razy w życiu wyglądają jak kobiety. Przepięknie!

Polecane posty

Gość gość
Rozumiem i autora i zniesmaczenie. Co do tenatu - suknie te wyparla praktycznosc. Tego nie przeskoczysz. Chociaz mnie to akurat nie przeszkadza

Gość gość
Przesyłam Wam Miłość 😍 Pokój 😍 Dobro 😍 Dobranoc.

Uwielbiam pożerać wzrokiem 12latki i patrzeć na ich rozwijające się z każdym dniem ciałka.

Gość ewcia 95
a ja zapytam. czy długa suknia pasuje do niskiej osoby która ma mało kobiece kształty? NIE, więc nie nosze żadnych kiecek poza tym są one niewygodne i uciążliwe

@ dżentelmen XIX wieczny dziś Uwielbiam pożerać wzrokiem 12latki i patrzeć na ich rozwijające się z każdym dniem ciałka. x Chyba nie muszę pisać, że to podszywa pode mnie.

Na wszelki wypadek założyłem sobie konto pod tym samym nickiem aby uniknąć nieporozumień związanych z żartownisiami. Otóż oprócz sukni komunijnych podobają mi się jeszcze małe dziewczynki w strojach z falbankami. Gdy na takie patrze to od razu penis twardnieje.

Gość dżentelmen XIX wieczny realny
@ dżentelmen XIX wieczny dziś Na wszelki wypadek założyłem sobie konto pod tym samym nickiem aby uniknąć nieporozumień związanych z żartownisiami. Otóż oprócz sukni komunijnych podobają mi się jeszcze małe dziewczynki w strojach z falbankami. Gdy na takie patrze to od razu penis twardnieje. x Kolejna podszywa. Niestety debil założył niebieskiego nicka

Gość pecunia non olet
Dżentelmenie, mam nadzieję, że nie przerazi Cię kwiecisty styl Prousta, obszerne, acz niezwykle dopracowane literacko opisy ulotnych chwil i stanów emocjonalnych oraz objętość tej książki. Składa się na nią kilka opasłych tomów, ale myślę, że jak przebrnąłeś przez "Lalkę", to i ta powieść przypadnie Ci do gustu. :) Co do książek z epoki wiktoriańskiej to moją ulubioną jest powieść Charlotty Bronte "Dziwne losy Jane Eyre". Podczas lektury naprawdę można wczuć się w pogmatwane losy bohaterów, no i ta chwytająca za serce historia miłości i poświęcenia oraz gorzko-słodkie zakończenie, swoisty happy end ale nie w tanim, cukierkowym hollywoodzkim stylu. A co do Twojego rozdwojenia jaźni i rozdarcia pomiędzy kapitalizmem a socjalizmem , to ja to poniekąd rozumiem. Człowiek jest kłębowiskiem sprzeczności i każdy z nas to taki Grey o 50 twarzach (często sprzecznych i rywalizujących o prymat osobowości, już Jung to zauważył). A XIX wiek bez wątpienia należał do najciekawszych, najburzliwszych epok, wszystkie wielkie ruchy społeczne, które odcisnęły piętno na czasach obecnych i niejako ukształtowały obecny świat z jego błogosławieństwami i bolączkami, zrodziły się w tym stuleciu ( a nawet nieco wcześniej w okresie rewolucji francuskiej i amerykańskiej).Te powstania uciśnionych, krwawe rewolucje i przewroty mimo wszystko były potrzebne, żeby pogrzebać najpierw feudalizm a potem krwiożerczą odmianę kapitalizmu, choć socjalizm ( słuszny pod wieloma względami takimi jak prawa pracownicze, ograniczenie samowoli wielkich właścicieli zakładów, dostęp do powszechnej edukacji, służby zdrowia i równy start dla wszystkich), jak i poprzednie ustroje, wynaturzył się dość szybko przechodząc w komunizm oparty na terrorze, kolektywizacji , dyktaturze Partii i próbie ustanowienia absolutnego rządu dusz. Niestety nie istnieje ustrój idealny , każdy system z czasem wynaturza się, radykalizuje i trwa, aż do momentu w którym osiąga punkt krytyczny i zostaje obalony. Teraz widzimy powrót kapitalizmu z zawoalowaną ale nie mniej krwiożerczą twarzą niż ten dziewiętnastowieczny. Wielkie molochy skupiają w sobie coraz większy udział w rynku spychając drobnych przedsiębiorców na skraj bankructwa i sprowadzając swoich pracowników etatowych do roli współczesnych niewolników, marnie opłacanych lecz przywiązanych do firmy za pomocą służbowych laptopów, komórek,, karnetu na siłownię, wyścigu szczurów oraz imprez integracyjnych, które zastąpiły dawne łańcuchy oraz walki gladiatorów. Z jednej strony mamy dominację wielkiego kapitału, fuzje, przejęcia i coraz większą koncentrację pieniędzy i władzy w rękach nielicznych z drugiej coraz bardziej niezadowolonych prekariuszy, niewydolny ZUS, choroby zawodowe oraz brak perspektyw dla przeważającej większości .Prędzej czy później i ten gmach runie, tak toczy się historia.

Gość dzentelmen XIX wieczny
@ dżentelmen XIX wieczny realny dziś Więc zrobiłem to samo co on i też zrobiłem niebieski nick. Tak więc kobitki, po ile Wasze córeczki mają lat? Gustuje w tych najlepiej do 12, wtedy szparki porastają delikatnym meszkiem, co podnieca mnie to jeszcze bardziej. x Oczywiście znowu podszywa. Jak zobaczycie jakiś durny zboczony wspis udający mnie, to od razu niech będzie wiadomo, że to prowo

Oczywiście znowu podszywa. Jak zobaczycie jakiś durny zboczony wspis udający mnie, to od razu niech będzie wiadomo, że to prowo x Nie wiem kim Ty do cholery jesteś, ale widzę że zawzięcie bronisz mojego dobrego imienia. Dziękuje, ale ja piszę tylko szczerą prawdę, mam fetysz dotyczący młodych 12letnich dziewczynek. Chętnie wylizałbym im stópki.

Gość gość
mi też podobają sie te suknie,ale już np nie wyobrażam sobie siebie w gorsecie...w tym krępująco zniewalającym demonicznym ubraniu suknie ze wspaniałego stulecia najlepsze :D i teraz przecież też nosi sie sukienki. Może nie takie jak dawniej,ale pod wieloma względami lepsze a wcale nie gorsze. Uwielbiam sukienki i jest dużo pieknych współczesnych kobiecych sukienek. Nie ma powodu do narzekania np sukienki rozkloszowane są bardzo ładne i kobiece

Tu sprawa jest banalnie prosta: po prostu kiedyś "ładnie, kobieco wyglądać" to było naczelne zadanie kobiety, nie pracowały one wtedy zawodowo tak jak teraz, gdzie trzeba pomykać szybko w spodniach, a zatem mogły "wyglądać". Teraz nie ma czasu na przymiarki sukien.

Gość gość
tak autorze nie musisz mówić że to prymitywna podszywa

Gość gość
Gdyby kobiety pielegnowaly inteligencję tak jak pielęgnują urodę to miałyby większy wkład w rozwój ludzkości. Ciężko znaleźć ładną i inteligentną dużo pustaków a przeciez samo piekne cialo szybko sie znudzi jesli nie jest tylko milym bonusem do inteligencji i ciekawej osobowosci.