Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nawadniacie dzieci w te upaly?

Polecane posty

Gość gość

Mam 2,5latka w domu, strasznie przechodzi te upaly, mokry jak bym go co chwile kapala, jak nawadniacie? podajecie wode czy jakies elektrolity? w jakich ilosciach?

Gość gość
Mojej córce - 4 latka - podstawiam co jakieś 30 min kubek z wodą + ciut souk domowego, co jakiś czas, bo samą wodą pluje. Niestety to mnie ma to, że nie przepada za piciem, mogłaby pić 1x dziennie :/ Plus oczywiście chlapanie się w wodzie, obmywanie co jakiś czas. I daje radę

Gość gość
woda to podstawa, jednak cały sęk w tym, by ją dosalać! nie mam na myśli soli rafinowanej. warto wydać te 8 pln na np.himalajską. inaczej-pijąc samą wodę w taką pogodę-możecie uzyskać zupełnie odwrotny efekt...organizm będzie ze zdwojoną siłą wypacał nadmiar wody, sól ją zatrzyma i nawilży od wewnątrz. pozdrawiam

Gość gość
My właśnie pijemy czasem taki mix- woda z sokiem z cytryny, miodem i solą (na 1,5 l wody daję sok z jednej cytryny, łyżkę miodu i szczyptę soli). Ale tak poza tym- woda. Sama też ciepłą herbatę polecam :)

Gość gość
Potwierdzam z tą solą. Ja kupuję w sklepie indiaonline. W ogóle w krajach gorących do wszystkich napojów dodaje się szczyptę soli i owoce też je się posypane solą.

Gość gość
pije: soki i wode (niestety coli nie moze bo mial nie dawno wycinane migdalki). Ale moj ma 5 lat i wypija dziennie ponad 3 l Chodzi siku co 15 min, ale wiadomo ze lepiej by pil duzo. Wentylator mamy na suficie, zimne kafelki na podlodze. w domu mamy 25 st i nie jest zle.