Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plac zabaw a tam soki kolorowe napoje plus bula z dzemem

Polecane posty

Gość gość

To jakis koszmar. Zamiast dac dziecku wode czysta plus owoc lub kanpke/swieza bulke z ziarnem razowa, matki poja dzieci kolorowymi napojami plus koniecznie slodka bulka. Jak mozna wp*****lac w 35 upale slodka bulke i slodki sok? Same siedza na lawkach i plaszuja wafelki, paluszki, chipsy popijajac gazowancem. Z moich obserwacji wynika ze 90% matek na placach zabaw ma minimum 10 kg nadwagi

Gość gość
co tobie do tego jak ktoś karmi swoje dziecko? a poza tym to strasznie wulgarna jesteś. Może i zdrowo się odżywiasz ale to ewidentnei na mózg c***adło

Gość gość
A ty na ten upał bierzesz owoce na dwór? Smakują ci takie ugotowane? Czy może lodówkę turystyczna ze sobą na plac zabaw bierzesz?

Gość gość
tak biore jablko wode niegazowana plus bulke z ziarnami/kanapke cos dziwnego?

Gość gość
Ja biorę czasem wodę czasem sok, bułki z ziarnami moje dziecko nie zje, owoców też nie lubi oprócz jabłek i bananów, za to je wszystkie warzywa a zamiast słodkich bułek zabieram kabanosy

Gość gość
Spróbuj te ugotowane jabłko zanim podasz je dziecku. Sezon w pełni a ty dziennie jabłka tylko? Widzisz ty się czepiasz ja się czepiam i co komu do tego? Każdy je co chce. Wrzuć na luz, opalaj się a nie zaglądaj innym do torebek.

Gość gość
nie ma co wrzucać na luz..wypuscicie w swiat dzieciaki uzależnione od cukru i przez to narazone w przyszłosci na choroby cywilizacyjne

Gość gość
Ważne żeby Twoje było zdrowe a nie syn Jadzki Nosowskiej z Pszowa.

Gość baby pany
Dziewczyny bez przekrzykiwania owszem nic nikomu do tego jak kto karmi dzieci ale można przecież pogadać o jakichś złych tendencjach żywieniowych i wypowiedzieć swoje zdanie. Ja się nie wtrącam i nikogo nie pouczam ale również uważam, że rodzice robią dzieciom krzywdę. Coraz więcej mamy małych cukrzyków, dzieci otyłych, rośnie nam coraz bardziej chore społeczeństwo, a my zamiast uczyć się na błędach Amerykanów i Brytyjczyków to powielamy ich błędy. Zachłysnęliśmy się tym, że wszystko jest w sklepach i całe lata zdrowego rozsądku naszych rodziców poszły w kibel :P Owszem może kiedyś nie było coli czy czekolady na wyciągnięcie ręki ale otyłości wśród dzieci też nie było i czy to było takie złe? czy umarliśmy od tego? Poza tym pamiętam jak tata przywoził tonami słodycze z RFN :D choć mieliśmy tego pod dostatkiem to i tak nam mama wydzielała i choć kobiecina nie zastanawiała się nad kandydozami, wątrobą, cukrzycą ani ADHD to wiedziała tyle, że od tego zęby się psują i robaki w tyłku rozwijają więc raje dostawaliśmy wręcz głodowe :P a colę to mogliśmy od wielkiego dzwonu wypić ze dwa razy do roku i to z ciepłą wodą przegotowaną na pół :o fuj! ohydztwo! ale piliśmy jak najwytworniejszy trunek hehehehe. Mimo to uważam, że miałam wspaniałe dzieciństwo i niczego mi nie brakowało. Latem japy wykręcały nam porzeczki, rabarbar i wiśnie oraz inne sezonówki, a zimą były jabłka i zdobyczne pomarańcze czasem. Piło się kawę inkę, kranówę albo kompoty i żyliśmy? żyliśmy :D i zdrowsi byliśmy niż dzieci teraz :D

Gość gość
Nie było otyłości??? Chyba żartujesz

Gość baby pany
Na pewno nie tak jak teraz. Owszem czasem zdarzało się grube dziecko ale jedno na szkołę, a teraz połowa klasy ma nadwagę, a kilka osób otyłość. Ja pamiętam jak w 85 roku, gdy miałam 10 lat przyszła do nas do klasy dziewczynka po jakichś sterydach cała spuchnięta (choć i tak szczuplejsza niż dzieci które mijam codziennie na ulicach) to była sensacja. Owszem nikt jej nie dokuczał ale nie wierzyliśmy własnym oczom i to była jedyna taka osoba na całą naszą dużą szkołę.

Gość gość
Nie potrafilabym codziennie dawac dziecku slodkich bulek ciastek i slodzonych napojow, mialabym wyrzuty sumienia ze moje dziecko je gowno. Wiele mam o tym nie mysli

Gość gość
baby pany 100% racji!

Gość gość
Nie wkurzaja was mamy, ktore czestuja wasze dzieci slodyczami. Ja pochodze z rodziny cukrzykow i bardzo dbam o moja diete i dziecka co nie znaczy, ze je tylko warzywa i kurczaka na parze. Wczoraj jakas kobieta dala mojej corce paczka z komentarzem: prosze zjedz sobie a nie ciagle jakies grahamki..Nie zapytala mnie nawet o zdanie!!!!

Gość gość
gość dziś Nie, nie było otyłości to były sporadyczne przypadki a teraz sporadycznym przypadkiem jest normalna waga Wszyscy wtedy raczej wyglądaliśmy jak szczypiorki chyba, że twoje dzieciństwo szkolne przypadło na rok 2000 z plusem to owszem załapałaś się już na pierwsze oszołomstwo!

Gość gość
14:13 - i pewnie twoje dziecko rzuciło się jak dzikus na tego pączka hahahaha :D

Gość bandaż
Mnie interesowała zawsze inna kwestia: PO CO BIERZECIE JEDZENIE NA PLACA ZABAW??? Wodę rozumiem - dziecko biega, bawi się, chce mu się pić - ale jedzenie? Owoce? Paluszki? KANAPKI?? Na ile chodzicie na te place? Ja z dzieckiem na godzinę do 2 godzin. Jeszcze nigdy nie umarliśmy z głodu w tym czasie - NIGDY!! A że dziecko zgłodnieje? Bardzo dobrze - będzie powód żeby go wyciągnąć z placu zabaw do domu (czasem to nie jest łatwe) a w domu spałaszuje wszystko co mu dacie :)

Gość gość
a juz matki biegajace za dziecmi po placu zabaw z jedzeniem to paranoja hahaha

Gość gość
moje dziecko lubi zjesc kanapke na placu zabaw w przerwie od zabawy i nie wiem co jest w tym smiesznego?

Pomijając to, że nikt rozsądny w taką pogodę nie smaży się w słońcu na placu zabaw, oraz to, że większość ludzi jednak posiłki je w domu, też obserwuję dzieci (ciągle te same) paradujące z paczką chipsów, zapijające colą lub napojami typu redbull (tak, tak!). Ostatnio babcia wołała dziewczynkę z bloku obok na zupę, na co mała odkrzykuje, że nie jest głodna bo zjadła chipsy i 2 lody. Dziewczynka ma 8-9 lat i niezłe zadatki na modelkę xxl. Nie jestem fanatyczką eko-jedzenia, ale dzieciak zjadający codziennie mega pakę chipsów, żelków i innych gówien to przesada.

Gość bandaż
samo z siebie polubiło czy je nauczyłaś, że na placu zabaw się je? A tak, są też matki, które np. sadzają dziecko w huśtawce i jak nie ma możliwości uciec to wtedy mu wpychają kanapkę :) sprytnie. A przecież to jest plac zabaw a nie plac jadalny!

Gość gość
Na plac zabaw powinno się brać tylko wodę, ewentualnie przekąski (owoce, chleb żytni). Matki często narzekają, że ich dzieci -np 2 letnie, nie chcą pić wody, muszą słodkie. A kto ich tego nauczył? Te same matki. Gdyby nie zaczęły im podawać słodkich napojów, piłyby wodę, herbatki ziołowe i owocowe bez cukru. I byłoby to dla nich normalne. Dziec***iją i jedzą to, co dają im rodzice. Tak, mamy i babcie (zwłaszcza te drugie) biegające na placach zabaw za dziećmi z łyżeczką i słodkim serkiem to standard. Tylko po co na siłę faszerować śmieciowym jedzeniem? Czy nie lepiej żeby dziecko zgłodniało i zjadło obiad? Widziałam też jak matka dała swojemu ok 1,5 rocznemu synkowi do picia Coca colę, a do przegryzania słone paluszki. Dzieciak zachowywał się jakby miał ADHD, zapewne to wina zbyt dużej ilości cukru w jego diecie.

Gość baby pany
No właśnie ja też biorę tylko wodę i nawet jakoś tak nie pomyślałam nigdy o przekąskach, bo zazwyczaj idziemy po śniadaniu albo po obiedzie. Zresztą mojego dziecka nic nie jest w stanie oderwać od piaskownicy poza pragnieniem. Może inne dzieci nie dojadają i mamy przezornie biorą jedzenie w nadziei, że im coś przemycą? Ja tam się nie patyczkuję, gdy moja córka nie zje lub poskubie obiad/śniadanie to sorka ale ma pecha gdy zgłodnieje na dworze :P

Gość gość
baby pany dziś gdy moja córka nie zje lub poskubie obiad/śniadanie to sorka ale ma pecha gdy zgłodnieje na dworze xxx Co zimna sucz z ciebie ale tak to jest jak stare zgorzkniałe baby biora się za rodzenie dzieci!

Gość bandaż
o okropna sucz hahahaha wpaja dziecku zdrowe, podstawowe zasady odżywania - co za sucz przebrzydła hahahha nie uczy dziecka jak konsumować przetworzone g*******e jedzenie, co za matka!

Gość gość
zimna sucz? chyba normalna konsekwentna matka, dzieciak nie umrze z głodu za 2 godziny a przynajmniej po powrocie do domu zje normalny posiłek, lepiej tak niż ganiać z serkiem czy pączkiem żeby dziecko raczyło wziąć gryza.

Gość gość
u mnie w domu też była taka zasada, że owszem jeść nie musisz ale nic innego do kolacji nie będzie i żyję

Gość baby pany
No zasady zasadami ale nie uśmiecha mi się pakować, cudować, robić kanapki, zawijać te owocki albo latać do osiedlowego sklepu po pierdoły i tracić czas tym bardziej, że pół godziny wcześniej był posiłek :P No muszę sama siebie szanować przede wszystkim, a nie robić za 24-godzinną karmicielkę i posługaczkę :P Powiedzmy, że łączę moje wygodnictwo z zasadami żywienia :P więcej luzu szanowna niewyrodna niesuczo :D

Gość gość
i u mnie w domu też się to praktykowało :)

Gość gość
Nie wiem, gdzie wy mieszkacie, ale u mnie właśnie na placu zabaw dzieci najczęściej piją wodę. Jedzące dziecko na placu zabaw od wielkiego dzwonu. Mój czasem wychodząc z placu zabaw wypije skoczek jabłkowy bez dodatku cukru bo lubi. Tak to pije wodę z butelki, ja też i większość rodziców tak robi jak widzę. Wcale nie widzę plagi grubych dzieci... Jest taka dwójka co dziadek im cały czas batoniki kupuję, ale to właśnie jest wyjatek