Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie trzymanie głowki

Polecane posty

Gość gość

Moje córka ma prawie miesiące. Na brzuszku słabo trzyma główkę, tzn. podnosi ale często huśta jej się na boki lub opada w dół. Lekarz powtarza, żeby ćwiczyć i ćwiczyć. I tak robię, ale większych rezultatów nie ma. Jak jest trzymana na rękach znacznie lepiej trzyma głowę, tak samo w pozycji samolot. Mam pytanie do mam, których niemowlaki miały problem z trzymaniem głowy. Czy pomimo tych problemów dziecko dobrze sie później rozwijało?

Gość gość
ile ma dziecko????????

Gość gość
Problemy z czytaniem masz?

Gość gość
Ma prawie miesiące???? Czyli ma miesiąc czy autorka zgubiła ilość miesięcy?

Gość gość
Ktos ma raczej problemy z pisaniem, bo w poscie brak jest informacji ile miesiecy ma dziecko.

Gość gość
Tu autorka: ma prawie 4 miesiące. Miałam problem z num lock. Chodzi mi o to czy zawsze, kiedy dziecko ma problem z trzymaniem głowy w pozycji na brzuchu musi pójść na rehabilitację? Jak to było u Was?

Gość gość
Ale jaki lekarz? Neurolog? Ja nie pomogę, bo syn trzymał głowę (przy leżeniu na brzuszku) od razu.

Gość gość
mój synek nie trzymał dobrze główki, od urodzenia jak kładłam go na brzuszku zaraz płakał , także krótko leżał w takiej pozycji, jak miał 3,5 mis lekarz skierował nas do neurologa, była rehabilitacja której nie znosił płakał, ale szybko dała rezultaty, dziś synek jest zdrowym 6 latkiem, drugi synek po urodzenia lubił leżeć na brzuszku, i ślicznie trzyma główkę, Reasumując nie zawsze jak dziecko nie chce trzymać główki musi oznaczać to coś groźnego, choć na pewno lepiej wybrać się do specjalisty, który zleci odpowiednie ćwiczenia

Gość gość
moj ma 4 mies i mial odwrotnie, tzn ladnie trzymal glowe na brzuchu i szybko zaczal ale za to trzymany na rekach mial z tym klopot w sumie do ok 3,5 mies. Teraz ma troszke ponad 4 i podnosi juz glowe unoszac sie do siadu. Ja bym skonsultowala sie z neurologiem na wszelki wypadek, ale skoro trzyma w pionie to chyba nie ma powodu do niepokoju.

Gość gość
Kiedyś jakoś rehabilitacji tak nie było, a ja nie znam żadnego dorosłego, który by głowy nie mógł utrzymać. :D 🖐️