Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmysza

Euthyrox

Polecane posty

Gość gośćmysza

witam was. Ma pytanie czy przy tym leku można zajść w ciąże? ma obraz jajników pco. ma problemy z traczycą nadzczynosć i jakieś guzki cienie w niej miałam biopsję. nie ma praktycznie owulacji okres zawsze wywoływany duphastonem. Czy któras z was przyjmowała ten lek i zaszła w ciaże?

Gość gość
Ja przyjmowałam ten lek w różnych dawkach, od 25 do 75. Po pól roku kiedy tsh doszło do poziomo poniżej 2, owulacja wróciła i w pierwszym owulacyjnym cyklu zaszłam w ciążę ;) wcześniej przed unormowaniem tarczycy miesiączkowałam ale w różnych odstępach czasowych, cykle do nawet 65 dni

Gość gośćmyszka
Ja przyjmuje dawkę 25N pół tabletkę codziennie. po jakimś czasie tabletki działają?

Gość gość
Idź do lekarza to sie dowiesz a nie szukasz info medycznego na forum :-p

Gość gośćmysza
byłam tylko zapomniałam się zapytać.

Gość gość
przy nadczynności nie bierze się euthyroxu, to lek na niedoczynność !!!

Gość gość
jasne ze tak-sama zaszłam przy dawce 50 skad watpliwosci?

Gość gość
Autorko, jeśli bierzesz połowę tabletki najmniejszej dawki 25N, to nie masz poważnego problemu. Poza tym to lek na niedoczynność a nie nadczynność. Ile wynosi Twoje TSH, Ft4, Ft3. Byłaś u endokrynologa w ogóle?

Gość gośćmysza
Tak byłam u endokrynologa. A bo juz nie wierze że uda się zajść w ciążę dwa lata się staram. A może i tak niedoczynność. Nie ma przy sobie wyników by wam podać.

Gość gość
Aby zajść TSH powinno być najlepiej poniżej 2, choć norma jest do 4. Ja zaszłam mając 3,6, całą ciążę brałam Euthyrox 75 i niestety po ciąży muszę brac nadal.

Gość gośćmysza
A po jakim czasie brania leku TSH jest w normie? Nie rozumiem jak to wszystko jest powiązane ze TSH z owulacją. Jak by ktos to wytłumaczył.

Gość gość
niektórzy muszą brać euthyrox całe zycie, bo jak tylko przestaną to tsh w ciagu 4 tyg. wyskoczy ponad normę, po prostu mają niedobór hormonów