Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie :(

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam telefon przez internet.. Po dwóch miesiącach się zepsuł, odesłałam go na gwarancję, odesłali mi naprawiony. Ale co z tego, gdy po dwóch tygodniach znów mi się zepsuł (nie z mojej winy). Nie znam się za bardzo na przepisach, ani na moich prawach, czytałam o tym w internecie, ale nic z tego nie rozumiem. Mam prawo żądać wymiany towaru na nowy?

Gość gość
za trzecim razem

Gość gość
a mogę prosić o zwrot pieniędzy?

Gość gość
Masz prawo żadać wymiany towaru na wolny od wad Zgodnie z art. 8 ustawy prawo do odstąpienia od umowy powstaje w konkretnych sytuacjach. Przede wszystkim odstąpienie od umowy będzie możliwe wtedy, gdy żądanie naprawy lub wymiany będzie niemożliwe albo będzie wymagać nadmiernych kosztów. Ponadto odstąpienie od umowy możliwe będzie w sytuacji jeżeli sprzedawca nie zdoła uczynić zadość żądaniu konsumenta w odpowiednim czasie, jak również w sytuacji gdy naprawa lub wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności (art. 8 ust. 4 ustawy). X kupił wózek dziecięcy, który po tygodniu uległ awarii. Sytuacja się powtórzyła po naprawie reklamacyjnej. W takiej sytuacji X może odstąpić od umowy w związku z nieudaną reklamacją na podstawie art. 8 ust. 4 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.

Gość gość
Aha, za pomoc nie dziękuj :)

Gość gość
A jednak! :)) Dziękuję Ci bardzo :*