Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kantor wymiany walut

Polecane posty

Gość gość

kto z Was chodzi do kantoru wymieniać, sprzedawać waluty? Zastanawiam się czy to dobry pomysł na biznes mieć taki kantor

Gość gość
kantor to bardzo dobry pomysł na biznes. Ja jednak nie podejmuję się takiego biznesu bo mam swoją pracę i nie stać by było mnie na założenie kantoru. Ale chodzę często sprzedawać waluty w http://www.centkantor.pl/ we Wrocławiu. Widzę ile tam ludzi przychodzi kupować, sprzedawać i wymieniać waluty oraz inwestować w metale szlachetne. Ten kantor ma wielu klientów.

Gość Diana L
Pomysł bardzo dobry, ale potrzeba sporo kapitału, żeby wystartować. Niestety sam pomysł to nie wszystko, trzeba pomyśleć co dalej, jaką strategię obrać. Przydatne bywają blogi biznesowe, które podpowiadają, jak prowadzić firmę - ja czytam np. http://przedsiebiorczosc24.pl/ Założyć firmę jest bardzo prosto, znacznie trudniej ją utrzymać

Gość gość
Pewnykantor.pl to najlepszy na rynku e-kantorów wybór na ten moment. Wielu moich znajomych z niego korzystało, to i ja chciałem sprawdzić i nie zawiodłem się na nim.

Gość matylda556
Wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach na popularności zyskują kantory internetowe. Mam na myśli serwisy w stylu Ergokantor.pl . W takich kantorach wymiana pieniędzy jest szybsza i wygodniejsza niż w tych stacjonarnych. Także nie jestem do końca przekonana, czy zwykły kantor to dobry pomysł na biznes.

Gość gość
też mi się wydaje, że teraz większość ludzi wymienia kasę w kantorach internetowych. co widać chociażby na tej stronie, która porównuje kurs z różnych stron: https://www.waluty360.pl/. kantorów online jest tam od groma i ciut ciut

Gość gość
możecie powiedzieć coś o kantorze www.kantorplex.pl ? tak sie zastanawiam nad walutowaniem u nich, bo niestety powiem szczerze kredyt frankach mnie zabija powoli...

Gość vcvc
Dobre zdanie mam na temat pracy platformy Amronet ze strony amronet.pl. Kursy jak się porówna z innymi serwisami mają bardzo korzystne. Do tego na duży plus też jest niska prowizja i ostatnio wdrożyli też coś takiego jak cash back, na poziomie 25%.

Gość gość
Najlepszy jest oczywiście Pewny Kantor- nazwa zobowiązuje :) Wszystko sprawnie działa, transakcje są szybkie i bezpieczne! No i dobry spread.

Gość gość
ja zawsze podczas wyjazdow zagranicznych chodze do kantoru www.kantrolex.pl wymieniac waluty, mysle, ze wiekszosc osob woli kantor od banku, bo po prostu sa lepsze kursy

Gość bochuśka
Ja ze swojej strony mogę polecić ten, z którego sama od dawna korzystam, a więc www.wymieniaj.pl

Gość emtik
Jak dla mnie z tych internetowych liczy się wyłącznie wymieniaj.pl

Gość gość
Ja wymieniam pieniądze zawsze w kantorze w Lombardzie Warszawskim, jak dla mnie najlepsze kursy tam mają, możesz sprawdzić na www.lombardwarszawski.pl :)

Gość gość
Zgodzę się, że Internetowy kantor to lepsza opcja - głównie ze względu na oszczędność czasu i pieniędzy. Trzeba również łapać wiele okazji, a nie uwiązywać się tylko przy jednym wyborze. Ja ostatnio jestem klientem Pewnego Kantor, bo przetestowałem wiele innych i na ten moment to jest najkorzystniejszy wybór i najlepsza oferta na rynku.

Gość gość
ja regularnie wymieniam pieniadze u www.kantoralex.pl pradzuje za granica, wiec to dla mnei codziennosc przy powrotach

Gość gość
a dla chcących założyć własny kantor czy to internetowy czy stacjonarny to polecam szkolenia niezbedne do jego otworzenia.wiekszość banków szkoli sieę tutaj www.julamedia.pl ja pracuje jako doradca w BOŚ

Gość wiola438
Wymiana walut jest bardzo opłacalna np. na: http://www.trejdoo.com , zerknijcie sobie na ich oferty. Fajna przestronna strona i dobre walutowanie. Pieniążdki szybko na koncie.

Gość gość
ja regularnie chodze do www.kantoralex.pl i widze tam wielu innych klientow dlatego mysle, ze to bardzo dobry pomysl na biznes jeżeli jest się w dobrym punkcie miasta

Gość joanna_krug
hej a czy ktoś z was wymieniał może walutę w ergokantor? Zastanawiam się nad tym bo potrzebuję wymienić kasę na wakacje, a nie mam czasu szukać dobrego kantora w krakowie i jeszcze tam jeździć. Czy taka operacja jest szybka i bezproblemowa? Niech ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami, będę wdzięczna.

Gość RTela
Widziałam zapytanie o e-kantor...ja w ten sposób ponad rok czasu już wymieniam walutę i to jest to czego potrzebowałam. Konto w Amronet.pl okazało się optymalnym rozwiązaniem- jest taniej, duuużo szybciej. Przelewy pomiędzy rachunkami 100% bezpieczne.

Gość gość
Kantor Cent z Wrocławia http://www.centkantor.pl/ to najtańszy ale i niezawodny kantor wymiany walut, zapewniają duże bezpieczeństwo i wymienią każdy nominał, to nie zawsze jest możliwe w innych kantorach. Co ciekawe, można też płacić kartą.

Gość kawira
Trochę trudno chyba sie przebić teraz z takim biznesem. Bo faktycznie dobrych kantorów online jest teraz dużo. Ja np. wymieniam zawsze na Amronet i czasami porównam oferty innych ekantorów, ale i tak okazuje się, że "mój" ma najlepszą ofertę.

Gość liowela
A może by chwyciło? W każdym razie jestem pewna że e-kantor to lepsza forma wymiany waluty niż wszelkie pozostałe (bank, kantor stacjonarny, bankomat). Na Gieldawalut.com zrealizowałam wystarczająco dużo przewalutowań żeby się na dobre o tym przekonać. Można też korzystać ze zniżek, rabatów, programów oszczędnościowych. Ja obniżam sobie koszty poprzez opcję cashback.

Gość Traszka37
No nie wiem czy obecnie to taki dobry pomysł na biznes. Coraz więcej ludzi korzysta już z kantorów online, więc stacjonarny musiałbyś mieć w naprawdę dobrym miejscu. Sama od dłuższego czasu wymieniam w Cinkciarzu. To wygodniejsze no i bardziej oszczędne, bo kursy są lepsze niż na przysłowiowej ulicy.

Gość uulalala
Ja nie wyobrażam sobie bym miała wymieniać w kantorze stacjonarnym. Już nawet nie sprawdzam ich kursów, bo i tak wiadomo, że najtaniej jest na Pluskantor - bez prowizji i ze spredam na poziomie nie wyższym niż 2 grosze.

Gość stekko
Kantory online już dla mnie nowością, ponieważ online wymieniam walutę już od kilku lat. Natomiast mile potrafią zaskoczyć wprowadzaniem dodatkowych, praktycznych opcji. Bardzo mi się spodobała np. ostatnio wersja mobilna platformy Amronet, testowałem na kilku przenośnych urządzeniach z androidem oraz iOS.