Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćniewieclo

przesyłka z USA a cło

Polecane posty

Gość gośćniewieclo

Witam. Zamówiłam zegarek z USA. Kosztował on 52$ i teraz z****** urząd celny dzwoni do mnie abym określiła wartość przesyłki, co w niej jest i z czego jest zrobiona... co śmieszniejsze na paczce są wszystkie te informacje tylko, ze po angielsku ... Kto wie ile ok. może wynieść mnie cło? jakby kwota była kuriozalna to mogę nie odebrać przesyłki?

Gość gość
chyba do €40 bez cła, jakoś tak

Naklejka na paczce, nie jest dokumentem, więc musisz złożyć deklarację.

Gość gość
Ja się na tym nie znam :( dzisiaj kobietka do mnie dzwoniła i kazała w @ napisać informacje o paczce, ale na niej są zawarte wszystkie dane, które chcą ... czy oni nie znają angielskiego? mam nadzieje że cło nie wyjdzie większe od wartośc***aczki ...

>>>czy oni nie znają angielskiego?<<< x A czy Ty nie rozumiesz po polsku ? x W paczce możesz nawet bombę atomową wysłać i nakleić nalepkę, że to zegarek :P. x To Ty DEKLARUJESZ zawartość (lub nadawca).

Gość gość
zegarek z usa produkowany w chinach, bo za $50 tylko taki kupisz. Nie lepiej już w kraju to kupić? na co tyle zachodu z tym? cło zależy od kraju produkcji nie wysyłki

Gość gość
Przesyłki do 45€ (60$) mogą być zwolnione z cła i vat. Napisz im te potrzebne info, a wszystkiego się dowiesz.

Gość gość
Nie jest z chin. Po promocji kosztował 50$, bo miałem bon w danym sklepie na -50%

Gość Nowomowka9
To są dosyć zawiłe i skomplikowane sprawy, nie lepiej zamawiać paczki z USA przez serwis USBOX? Ok, trzeba zapłacić im za usługę, ale w zamian zyskujesz święty spokój w kwestii transportu. Poczytaj sobie zasady współpracy, myślę że lepiej na tym wyjdziesz niż kupując na własną rękę...

Gość kejtanka
Jeśli chodzi o wartość towaru, to wynosi max 150 i 45 euro. Tylko osoby fizyczne mogą z tego korzystać i uzyskać ulgę. Tak jak przedmówczyni, też korzystam od niedawna z USBOX. Ostateczny koszt nie jest u nich duży, możesz oszacować wartość paczki z USA np. tutaj https://www.usbox.pl/formularz-wyceny/?type=1 Udanych zakupów! :)