Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość Kasia 85
Hej dziewczyny ja dzis mialam przyjemnosc wypic glukoze mam nadzieje ze nie bede musiala znow robic tego badania ale malemu chyba smakowalo bo pozniej zaczal brykac :) Domi spytaj sie lekarza czemu nie czujesz rochow Ola ma racje po co sie tym grysc Ola a kiedy na polowkowe bo masz racje to ostatni dzwonek pozniej dzidzia bedzie za duza juz

może po prostu nie umiem ich odróżnić. Niby coś czułam pod ręką 7 października jak by dziecko wbiło delikatnie rączkę lub nóżkę

Gość Kasia 85
Dziewczyny wiecie czego dzis sie dowiedzialam ze dla niemowlaka dobrze miec jednak poduszke ale nie zwykla tylko poduszka-klin

Gość Kasia 85
Domi to moze byc to ja tez na poczatku nie moglam odroznic tych rochow i na poczatku nie czulam ich codziennie :)

Gość Kasia 85
Ma specjalny ksztalt ktory letko podnosi glowke i ponoc nawet jak dziecku troche sie uleje to mniejsze ryzyko ze sie zaksztusi Lepiej poczytaj w internecie tam jest to opisane mozna tez zamiast tego np pod materacyk podlozyc ksiazki by go letko podnies podomny efekt jak z poduszka ale poduszka moim zdaniem lepsza

a no to już wiem o jaką poduszkę chodzi :) też się nad nią zastanawiałam :)

Gość Kasia 85
Ja dzis pierwszy raz o niej slyszalam ale kuzynka bardzo poleca a ze koszt nie jest jakis straszny to tez raczej ja kupimy

Gość gość Ola86
Połówkowe mam jutro. Dowiem się również jak tam wyszły moje wyniki na krzywą cukrową no i może poznam płeć hehe a jak nie to trudno bo nie mam zamiaru kupować nic różowego :D

Gość gość Ola86
Widziałam jakąś poduszkę sensillo za 16 zł w Internecie faktycznie nie drogo :D

Gość Kasia 85
Tez patrzylam na allegro ale jeszcze sie rozejzymy po sklepach Ola to fajnie ze jutro :)A co do krzywej cukrowej jabym mogla juz dzis poznac wyniki ale ze to kawalek od nas a ze jutro po drodze bedzie bo jedziemy do moich rodzicow to jutro je odbiore Dzis dostalam tez liste jakie pierwsze kosmetyki kupic i choc planuje to zrobic w styczniu by mialy dluzsza waznosc juz chetnie bym je nabyla :) A i kupilam sobie koszule do szpitala taka do karmienia bo probowac bede karmic a co z tego wyjdzie zobaczymy ;)

Gość gość Ola86
U nas wyniki idą od razu do lekarza. Dzidzia się obudziła i normalnie już kopie ;) O piżamce też myślałam ale na pewno nie koszuli bo nie umiem spać bez dołu :P dla mnie największym problemem będą biustonosze do karmienia :(

Gość Kasia 85
Ola ale nie wiem czy pizama przejdzie w szpitalu bo po porodzie obojetnie czy naturalnym czy cesarce nie za bardzo dol bo moze urazac i leci z Ciebie przez jakis czas w niektorych szpitalach nawet majtek nie pozwalaja zakladac

Gość gość Ola86
Kasiu ja chce nową piżame kupić już tak przyszłościowo do domu;) Do szpitala biorę starą koszulę nocną która dawno temu nosiłam a potem ją wywalę bo i tak w koszulach już nie sypiam. No i takie są majtki jednorazowe po porodzie, jak nie będzie cesarki ( na razie nic mi nie wiadomo) to ponoć są super bo działają trochę jak podpaska. Nie są drogie.

Gość Kasia 85
Woem nie mialam na mysli zwyklych majtek ;) ale po prawdzie spotkalam sie z jednym przypadkiem ze pielengiarki przed obchodem kazaly sciagac bo lekarz nie kaze wogole po porodzie Co prawda tylko w jednym szpitalu o tym slyszalam ale z tym roznie bywa To dobrze ze masz koszule stara :) Ja na pozniej jak juz bedzie cieplej mam na ramiaczkach kilka no ale ja akurat lubie koszule choc****izamy posiadam :)

Gość gość Ola86
Z jednej strony bez majtek to pewnie lepiej się goi bo przewiew jest ;) z drugiej to tak dziwnie chodzić bez dołu mimo że to szpital i ma swoje prawa :P są tanie więc kupie najwyżej nie użyje trudno :) w sobotę jadę za miasto na hurtownie na zakupy dla siebie i męża. Dla dziecka nie wiem już teraz co kupować, mąż cośtam zamówił, ciotka coś wyśle... Lepiej się wstrzymam. Może coś fajnego na grudniowe prezenty znajdę. Potem w grudniu z brzuchem nie będzie mi się chciało tam jechać.

Gość Kasia 85
Tez mysle jak to bedzie gdy jednak kaza bez majtek Masz racje lepiej zobacz co bedziesz miala dla malenstwa i najwyzej pozniej dokupisz jak czegos bedzie brakowac :)

hej co tam u was? :) ja się w miarę dziś wyspałam przynajmniej mnie ból nie budził :)

Gość gość Ola86
Hej. Szykuje się do lekarza. Trochę jestem podenerwowana, mam nadzieję że z dzidzią wszystko ok i da się ładnie zmierzyć i oglądnąć. Dziś na TVN 24 jest artykuł o bliźniakach, jeden z nich urodził się w 23 tygodniu ciąży i żyje, niesamowite...

Gość gość Ola86
Wiem tylko tyle że mam cukrzycę i idę do szpitala :( ale lipa :(

Gość gośćania
Cześć Dziewczyny. Ola może to i dobrze, że pójdziesz do szpitala bo zrobią Ci wszystkie badania i będziesz spokojniejsza. Oczywiście to niedobrze, że masz cukrzycę :(

Gość gość Ola86
Koniec 22 :( wiadomo że lepiej leczyć wcześniej niż nie wiedzieć i nie leczyć... Trudno trafiło na mnie, trzeba to przeżyć i już nie ma innego wyjścia ;) dieta albo insuliną, to tylko 4 miesiące

to tak jak ja a na kiedy masz termin? no trzeba dużo już ie zostało do porodu. To wcześnie miałaś tą krzywą robioną bo ją się robi tak czytałam że między 24 a 28 tyg

Gość gośćania
Ja od kilku dni walczyłam ze zgagą i wygrałam póki co :) Udało mi się kupić dla małego sporą ilość ubranek po okazyjnej, w sumie symbolicznej cenie. Fajnie bo są tam ubranka aż do roku w sumie więc się i opłacało i jestem trochę zabezpieczona. I się dowiedziałam, że moja siostra kupiła mi pieluchy flanelowe i tetrowe i 2 kocyki i coś tam jeszcze. Czekam na paczkę i wtedy zrobię sobie listę co mi brakuje bo już zgłupiałam. Co do porodu to nie będę kupować tych koszul nie wiadomo jakich do karmienia bo moim zdaniem one są brzydkie. Kupię 2 do szpitala i kilka koszulek na ramiączkach do spodni/spodenek piżamowych żeby było łatwo się dostać do cyca i żeby jeszcze to jakoś wykorzystać. A na wierzch w szpitalu szlafrok, w domu bluza itp. Co do cukrzycy moja koleżanka miała w ciąży bliźniaczej i spokojnie dała radę utrzymując dietę. Była w szpitalu nawet 2 razy ale to bardziej profilaktycznie żeby porobić badania. Mam nadzieję, że u Ciebie Ola tez się tak skończy. A miałaś usg na tej wizycie czy punkt ciężkości przeniósł sie na tą cukrzyce i tyle? Ja mam mieć to badanie jakoś w przyszłym tygodniu i nie wiem jak sobie poradzę z wypiciem tej glukozy. Wszystkie tabletki większe i syropy wywołuja u mnie odruch wymiotny. To będzie masakra :(

Gość gość Ola86
U mnie wynik był tylko trochę ponad normę dopiero po 2 godzinie od spożycia glukozy 75g. Lekarz wysłał mnie wcześniej nie mówiąc czemu ale czytałam, że ponoć tak może się zdarzyć. Nie zrobił mi USG choć po to była wizyta, mało tego zdziwił się że nie dał mi skierowania na badanie moczu... Wychodzi na to że nie będę miała USG połówkowego chyba że ktoś zrobi w szpitalu. Nie wiem czy tam będą tylko mi badać krew czy dziecko też będą badać? Nie wiem :( pytałam też położnej w przychodni i dała mi do zrozumienia że jakby wynik był ciut niższy to skończyło by się tylko na gadaninie o diecie ale takie są procedury i to w sumie dla mnie lepiej. Tylko nie musiał mnie tak straszyć. Od początku ciąży jestem tylko 1 kg na plusie... I tak sobie stoi mi waga. Może w sumie dla mnie lepiej i w szpitalu trafię na kogoś konkretniejszego niż mój gin...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować