Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość gość Ola86
Dostałam od pani doktor magnez i nospe na te moje bóle menstuacyjne przygotowujące do porodu ale w sumie nie wiem czy zażywać czy nie, bo te bóle to trwają max 2 minuty i nie są dokuczliwe, po prostu są ale sporadycznie. Nie przeszkadzają mi ale zgłosiłam jej więc tak rzuciła bym brała sobie te leki jak boli. Brać jakieś leki czy nie? Co myślicie? :)

Gość Kasia 85
Widze ze ktos cos napisal ale jak wchodze na ostatnia strone to nie ma ostatnich wpisow :( znow moj net

Gość Kasia 85
O teraz widze :) Olu magnez bym brala nospe tylko jak juz bol wiekszy by byl by nie meczyc siebie i dzidzi ale to tylko Twoja decyzja :)

Gość gość Ola86
U mnie Kasiu było to samo więc to wina forum. Tylko nie wiem czy jednorazowo magnez coś da bo na opakowaniu jest napisane żeby lykac 12 tabletek dziennie haha to nie jest taki upierdliwy ból, po prostu boli to jej zgłosiłam. Ja na bóle menstuacyjne raczej nigdy nie brałam leków. Nospy nigdy nie brałam na nic. Co do imienia to my chcemy dać bardzo przeciętne ( mąż ma przeciętne nazwisko w stylu Nowak). Jakoś nie wyobrażam sobie mieć Jesiki czy Samanty... Jest tyle ładnych prostych imion Magdalena, Aleksandra, Maria, Katarzyna, Barbara, Anna itp :) Naprawdę jest w czym wybierać. Dla chłopca też bym szukała jakiegoś prostego, pierwotnie miał być Przemek ;)

Gość gośćania
Ola ja nospę biorę tylko jak muszę. Wstępnie miałam zalecenia 3 x dziennie ale skoro nic się nie dzieje to po co. A magnez też miałam w jakiejś większej dawce ale biorę sobie tylko 3 x dziennie po jednej tabletce. Rzeczywiście skurcze mnie nie łapią a miałam z tym problem zwłaszcza w tej jednej nodze, która i przed operacja i po operacjach była bardziej obciążona. x Co do imienia my z mężem też mamy raczej typowe nazwisko i kończące się na -ski więc chcemy krótkie, proste imię bo nazwisko typu Kowalski już jest wystarczająco długie.

Gość Kasia 85
Hej dziewczyny :) My imie raczej proste i nie za dlugie bo moj ma niepolskie znow nazwisko i dla dziecka na poczatek moze byc problem z wymowieniem choc czasami dzieci lepiej sobie radza niz dorosli ;) Jemu najbardziej i tak sie podoba Pawel bo sam jest Piotr wiec razem imieniny hihi

Gość gość Ola86
Hej. Kasiu ja mam włoskie nazwisko i długie imię;) ważne by się nie gryzło za bardzo hehe warto sobie parę razy na głos wypowiedzieć jak to będzie brzmiało :) u mnie Dzidzia wczoraj nie chciała się ruszać, o północy była awantura w brzuchu i kopniaki w zupełnie inne miejsca a dziś znów cisza ehhh może też się obraca i nie może sobie dać rady albo co... w piątek miałam podobnie a KTG było ok. Jakieś leniwe dni.

Gość Kasia 85
Olu moj ma greckie nazwisko A moj maly tez ostatnio po tych reworucjach troche sie uspokoil chyba tez sie przewracal i teraz albo odpoczywa alo inne polozenie ze slabiej czuje za to czkawke teraz czesciej ma :) i czesciej wypycha mi sie ze na chwilke mam krzywy brzuch ;)

Gość gość Ola86
Moje czkawkę miało raz tak żebym czuła ale ja jestem kobietką z nadwagą i z łożyskiem z przodu więc może dalego tak słabo czuję Dzidzie. Niestety sprawdziły się moje obawy - zauważyłam że zawsze jak Dzidzia się mało rusza zaraz potem ja mam problemy z żołądkiem... Właśnie mnie przegoniło do kibelka :( po tym wszystkim Dzidzia zaczęła kopać normalnie... A miałam iść na spacer i odwiedzić Rodziców :(

Gość Kasia 85
To pewnie jak malo czujesz dzidzie to Ci gdzies kolo zoladka sie kreci i moze dlatego masz problemy wtedy

Gość gość Ola86
Koło 13 chciałam się położyć przespać i się zaczęło kopanie koło pęcherza :) Jest mi dziś strasznie ciężko na żołądku :(

Gość Kasia 85
To wspolczuje Ci

Gość gośćania
Cześć Dziewczyny, jak tam dzisiaj? Ja się wyspałam ale chodzić dalej mi trudno. No niestety mój kręgosłup już chyba do porodu odmówi posłuszeństwa. I tak długo udało się wytrzymać :) Wiem teraz, że nie dałabym rady urodzić sama i trzeba jednak czasem posłuchać lekarzy :) i nie dyskutować z cesarką. Także oswajam się z tą myślą, że jednak cięcie. x Poza tym zaraz idę do fryzjera!!! Cieszę się jak dziecko bo już nie mogę patrzeć na to co mam na głowie! Brwi i rzęsy ogarnęłam w sobotę, jeszcze paznokcie mi zostana na popołudnie :)

Gość gość Ola86
Hej. Dzidzia sobie odbiła w nocy to wczorajsze spanie. O 24 i 6 była balanga. Problemy żołądkowe się skończyły więc myślę że dotyczyły nie tylko mnie. Dziś lecę po prezenty pod choinkę. A jutro do szpitala do diabetolog... Bez sensu bo cukry mam w normie i nawet porzuciłam restrykcyjną dietę bo dziennie zjadałam 1800 kcal...

Gość Kasia 85
Hej dziewczyny :) Aniu fajnie tak zadbac o siebie :) Olu moj maly jak dzien byl spokojny wczoraj to wnocy tez troche poszalal choc nie az tak jak u Ciebie :)

Gość gośćania
No ja własnie wróciłam z miasta. Poza fryzjerem udało mi się po drodze kupić dwie nowe piżamy w ciuchu za śmieszne pieniądze i sukienkę ciążową - też nowa, ometkowana i jak na mnie szyta :) Bo aukcji nie wygrałam. Ale w sumie dobrze, że tak się stało bo ta sukienka, którą upolowałam w ciuchu sto razy fajniejsza :) Teraz zjem obiad i będziemy się zbierać do szkoły rodzenia

Gość Kasia 85
Aniu to super z ta sukienka naprawde Ci sie udalo :)

Gość gość Ola86
Jak się ma fajny ciuchland to można się nieźle obkupić ;) Dziś to samo, brak gwałtownych ruchów tylko takie ciągnięcia... A noc była pełna wrażeń...

Gość Kasia 85
A moj tak do 14 spokojny a pozniej zaczal mnie kopac a raz az zabolalo bo w jedno mniejsce poscil serie kopniec i teraz caly czas to sie wierci to kopie :) Olu moze u Ciebie zmiana pory dnia z noca na chwile obecna

Gość gość
Tez odczuwalam takie jakby bole menstruacyjne i pani dr zapisala no-spe, luteine i magnez. Przy czym zaznaczyla, ze powinnam brać regularnie, każdego dnia a nie tylko jak boli.

A mój synuś wariuje każdego dnia czasami aż brzuch podskakuje:) super uczucie:) juz nie mogę się doczekać. Niestety mnie plecy coraz bardziej bolą:( i się waham gdzie rodzic mam dwa szpitale na oku.

Gość gość Ola86
Już mam prawie wszystkie prezenty i prawie wszystkie rzeczy dla dziecka ;) Oczywiście 21 i zaczęło się... Gala boksu :)

Gość Kasia 85
Olu a wiec w dzien wypoczywa w nocy szaleje :) Domi ze szpitalem niby jeszcze troche czasu masz ale lepiej juz jak najszybciej wybrac by sie pozniej nie stresowac i nigdy jednak nie mozemy byc pewne kiedy tam trafimy Oby w odpowiednim czasie a nie za wczesnie :)

Jeszcze 2 i pół miesiąca no ale już raczej wybrałam ten w mojej okolicy:)

Gość gośćania
Ola ale z drugiej strony nic dziwnego, że daje Ci popalic wieczorami bo jak w dzień jestes sporo na nogach to chodząc kołyszesz brzuchem i maleństwo sobie spi :) A jak Ty sie kładziesz to jest spokój i wtedy ono może poszaleć :)

Gość Kasia 85
Hej dziewczyny Moj maly nicpon przez cala dobe to odpoczywa to szaleje teraz dzis nie spalam od 4 do 7 to tez szalal jak i w dzien Niedawno wsyalam teraz sniadanko i kawka bo zaraz do poloznej a maly odpoczywa po nocy A wam jak minela noc jak dzis samopoczucie :)

Gość gośćania
No u mnie niestety nienajlepiej. Ale nie wpadam w panikę bo już to przerabiałam i wiem jak może być. Niestety mój kręgosłup daje popalić. Bardzo kuleję, w sumie cięzko mi sie ruszyć jak posiedzę czy poleżę. I niestety wróciły przykurcze w prawej nodze, nasilają się. to nie sa takie zwykłe skurcze. W takiej sytuacji zawsze dostawałam sterydy w zastrzykach a teraz musze wytrzymac tyle ile się da a jak już nie będę dawać rady to nawet cesarka. Staram się tyle o tym nie myśleć...

Gość Kasia 85
Oj Aniu bardzo Ci wspolczuje i mam nadzieje ze sie jednak poprawi Kochana odpoczywaj i nie przemeczaj sie musi byc dobrze :)

Gość gość Ola86
Hej. I dziś to samo, ostatnie ruchy koło 9 i cisza... Jadę dziś do szpitala do diabetolog. Nie jest dane mi odpocząć w ostatnim czasie.

Gość gość Ola86
Wracam od diabetolog wściekła bo jechałam pół godziny autobusem żeby mnie przyjęła w 2 minuty i powiedziała że cukry mam ok co sama widzę. Ja jej powiedzialam wprost że nie trzymam się diety i widocznie zdrowo jadłam przed ciąża. I że jem czasem słodkie i cukier mam ok... Wiecie co mi powiedziała? Że mam nie jeść tylko białego pieczywa ( i tak nie jadam) jak cukier ok to ok, widzimy się za 2 tygodnie. Kasa, kasa, kasa... Liczy się żeby dostać kasę za pacjenta. Jestem wściekła bo wolałabym odpocząć a nie tłuc się przez zakorkowane miasto.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować