Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość gość Ola86
Niestety u mnie bardzo mało pokarmu i piersi są flakowate ehhh... Dobrze że cośtam się udaje odciągnąć. Wczoraj do południa nic nie odciągnęłam dopiero po południu a i tak nic to nie zmieniło. Kupiłam dziś witaminę D do podawania.

Gość gośćMamaA
Domu mnie tez nie bolalo. Ja tez zjadam dość dużo nabiału. Tym razem juz nie patrzę tak rygorystycznie na to co jem. Z synkiem bardzo, bardzo uważałam a i tak miał kolki wiec teraz jem wszystko (oczywiście bez tych typowo ciężkich) i jest ok. My jeszcze na spacerze nie byliśmy. Werandujemy sie bo pogoda paskudna.

Gość gośćania
My też na spacerze jeszcze nie byliśmy, póki co tylko wychodzę z małym na podwórko pod balkon na kilka, kilkanaście minut. Pierwszy spacer planuję w weekend jak będzie przyzwoita pogoda, a jak nie to w następnym tygodniu. x Ja trochę spałam z małym przed południem ale nadal jestem śpiąca. Aż strach pomyśleć co będzie za miesiąc jak utrzymają się te pobudki ok 2 i niespanie do 5, 6 rano :( Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej i jakoś się to unormuje.

Gość Kasia 85
Aniu u nas noc raczej ok za to rano jak wstaje to do pierwszej gdzies nie spi co najwyzej drzemka 15 min A dzis jestem zla bo tylko nam zasna o 13 i przyszla polozna Niby delikatnie go obejzala ale jednak rozbudzila i do tej pory niespokojny jest pospi co najwyzej 30 min My dalej tez walczymy o piers najgozej z sutkami a szczegolnie jeden

Gość gośćania
Kasia no mój wczoraj spał 4 godz od 10:20 a dzisiaj tylko 1,5 a potem to takie drzemki po 15 min. Dopiero teraz zasnął na dłużej. Ja bym chciała już karmić bo piersi pełne a ten śpi. Próbowałam wybudzać ale possał kilka razy i zasypia. Nie pomaga głaskanie po policzku ani nic więc odłożyłam do wózka. Trochę mnie przeraża wizja nocy - znowu pobudka w okolicach 2 i marudzenie. Ale dzisiaj spróbuję techniki mojego męża, czyli nakarmić, przebrać i zgasić światło i ululać już po ciemku. Może się uda.

Gość gość Ola86
Moja za to ciągle śpi, jak to noworodek ma sapki i śpi tak głęboko że czasem monitor nie wyłapuje jej oddechu (brzuszek się delikatnie unosi bo widzę a monitor nie wyczuwa!). Jest to trochę przerażające... Jedynie nie śpi między 1 a 3 w nocy wtedy chce żeby ją nosić w pozycji pionowej żeby mogła głowę podnosi(!) i chce żeby ją bujać na rękach lub wózkiem(!). I ciągle chce jeść i to duuuuuużo jak się już obudzi. :/ I raczej nie płacze tylko pojękuje. Takie ciche zachowanie jest też przerażające...

Gość gośćania
Ola no mój jak się juz rozbudzi i rozwrzeszczy do szok! Nie lubi się przebierać więc prawie każda zmiana pieluchy to wrzask. Więc i w jedną i w drugą str. niedobrze.

Gość domi22
Hej. Mój mały ma straszne zaparcia i ropę w oczkach :( meczy się strasznie. Dziś u nas była położna. W czwartek idę do lekarza popytać o małego i po skierowanie do ortopedy. Z sobą tez musze iść bo strasznie kręci mi się w głowie i ciśnienie skacze i tętno niskie. Dajecie jakieś witaminy dzieciom?

Gość gośćania
Domi ja na oczka stosuję sól fizjologiczną. I już po problemie u nas. Na problemy z brzuszkiem pomógł dicoflor - położna poleciła kupić i dawać. Ja sama zjadłam ze dwa razy activię i w końcu się mały załatwił i nie ma problemu od tamtego czasu. Z witamin daję K + D3 od dzisiaj czyli od 2 tygodnia bo przy karmieniu piersią mam podawać do końca 3 miesiąca. x Mi na początku było słabo jak weszłam pod ciepły prysznic. Normalnie masakra. Ale po kilku dniach mi przeszło samo. Cisnienia nie mierzę.

widzę dziewczyny ze u Was sporo sie dzieje dużo dylematów i strachów:/ może i dobrze ze moja mała jeszcze siedzi w brzuszku:) A te witaminki to trzeba dziecku dawać?

Gość gość Ola86
Ja przy karmieniu mieszanym daję witaminę D od dwóch dni już do mleka bo położna kazała. Odpukać u mnie brak chorób i dolegliwości. Już jesteśmy zapisane do poradni preluksacyjnej na USG bioder na początek marca. Ja do ginekologa mam termin na kwiecień. No i początkiem marca też pediatra. W czerwcu laryngolog.... Mogło by się już zrobić ciepło bo boję się że u lekarza mała coś złapie :( Właśnie skończyłam karmienie i w nocy mąż wstanie ją karmić. Pewnie tak koło 3 i 6 :)

Gość gość Ola86
Aniu wrzeszczenie jest ponoć zdrowe bo moja przez to że nie krzyczy to nie pozbywa się śliny z buzi a ma jeszcze wiotką krtań i się zalepia. Muszę jej ciągle myć buzie od środka.

Gość Kasia 85
Aniu moj wrzeszczy jak jest glodny przy pielusce przewaznie spokojny chyba lubi ze pozniej ma sucho choc czasen mu sie zdazy zaplakac ja wybudzam jesli musze tak ze zmieniam pieluche i przewaznie w trakcie sie wybudza Wczoraj odkrylam ze mam w domu zywego szumisia :) maly niechcial spac tzn wiercil sie choc byl spiacy to tata zaczal robic szuuuuu i tak kilka razy i maly zasna :) najgozej ze maly woli szu taty niz moje i co to bedzie jak tata pojdzie do pracy :)

Gość gość
Hej dziewczyny! Tak Was podczytuję, ja termin mam na maj. Jak to jest z tym urlopem ojcowskim? Najpierw są dwa dni wolne z tytułu urodzenia dziecka, tak? A później od razu przechodzi się na ojcowski i trwa on 2 tygodnie? Płatny jest normalnie 100%? A oprócz tego urlop wypoczynkowy nic na tym nie cierpi? Tzn jest przyznawany normalnie, nie jest krótszy? Dziękuję z góry za odpowiedź i zdrówka dla Waszych maluszków

Gość gośćania
A my mamy za sobą w miarę wyspana noc :) Nie wiem czy to zasługa melisy, której się napiłam wczoraj na wieczór, czy spanie w kojcu i rożku czy późniejsze mycie bo o 21, albo brak świecenia światła tylko wszystko robiłam w nocy przy telefonie i on się nie rozbudzał ale grunt, że się wyspałam :) x Dzisiaj zamówię taka lampkę nocną w misiu, ona ma słabe światło i może zda egzamin. x Ja jeszcze się nigdzie nie rejestrowałam do lekarza bo do pediatry u mnie nie ma jakiś wielkich kolejek bo to nowa przychodnia na osiedlu a poza tym dołączyłam małego do swojego pakietu medycznego i od marca będę go mogła rejestrować przez internet a terminów na marzec jeszcze nie ma.

Wstałam dziś i wypłynął krwisty śluz wiec chyba sie coś zaczyna, ale trochę mnie to martwi bo nie mam żadnych skurczy ani nic. O 14 idę na ktg to sie dowiem czy szyjka sie rozwiera czy to coś innego:/

Gość gośćania
Kotulina to daj znac co i jak, trzymam kciuki :)

Gość ewelina_94
Kotulinka i jak tam po KTG ???

Gość Kasia 85
Oby u Kotulinki wszystko dobrze poszlo i miala juz niedlugo swoje malenstwo przy sobie :) Gosciu tak przysluguje dodatkowo dwa tyg tacierzynskiego i jest to platne a liczone z sobotami i niedzielami i nie musi byc brany odrazu jest na to rok

Gość gośćania
Ja się przespałam dwie godzinki, mały nadal śpi :) Pewnie zaraz wstanie głodny. Nie chciał spać więc się z nim położyłam i proszę od razu sobie zasnął :) x Kupiłam sobie mleko ryżowe żeby ograniczyć nabiał i mieć w zastępstwie do płatków i kawy Inki. x Byłam na krótkim spacerze ale zaczęło padać i wróciliśmy. Jutro znowu na dłużej pójdziemy. x Też jestem ciekawa co z Kotuliną. Bo zaraz się okaże, że z lutowej mamy będzie marcowa :) A swoja drogą zawsze jak zaczyna się zima to obliczam ile dni do wiosny a tu juz tylko miesiąc został i mam nadzieję, że będzie słonecznie i ciepło :)

Hej wasze maleństwa tez się przekraczają z boku na bok bo mój lata w tą i z powrotem? :)

Gość gość Ola86
Hej. Dziś moja zaczęła chyba już coś widzieć bo jak do niej mówimy to całkiem rozumnie na nas patrzy a potem się uśmiecha. Potrafi już utrzymać główkę na 2-3 sekundy, codziennie ćwiczymy :) Po łóżku już też wędruje potem mi się alarm załącza bo zsuwa się z płytki albo wyjeżdża dołem z rożka. Dziś byłam w bi1 a tam promocje na wszystko dla noworodków. Oczywiście potem targałam siaty do domu. Kupiłam sobie woreczek do prania bo pralka mi wcina łapki niedrapki. Obcinałam jej też paznokcie - leżała i się uśmiechała aż niemożliwe... Dostało nam się spokojne dziecko a my raczej rozryekowi jesteśmy. Wczoraj zasnęła przy telewizorze a mąż oglądał terminatora...

dziewczyny jeszcze nie urodzilam, bylam na ktg zapisywały sie skurcze, ale rozwarcia nie bylo. Polozna zbadala szyjke i kazala czekac w domu az sie rozkreci. Badanie bylo mega bolesne nie wyobrazam sobie masazu szyjki. I teraz wrocilam do domu od jakiejs godziny rozpoczely sie bolesne skurcze (te po poludniu nie byly bolesne) i znow krwawy sluz pewnie po badaniu. Ale cos sie chyba rozhula:) mam nadzieje:) skurcze ewidentnie bola mocno

Gość gość Ola86
Kotulina ja miałam takie badanie co godzinę przy porodzie i tak sobie wyobrażałam że będzie bolało pod koniec porodu... Potem miałam przebijanie pęcherza żeby odeszły wody, masaż szyjki i bolało podobnie nawet mocniej ale to i tak był pikuś przy skurczach przed partymi... Ale każda kobieta ma inaczej ja tylko mówię że wyszło potem że to AŻ tak nie boli to badanie bo DLA MNIE gorsze były inne rzeczy ;)

Gość gość Ola86
Tam ktoś pytał o urlop ojcowski... Wcześniej było tak że ojciec miał urlop okolicznościowy na wybranie żony ze szpitala i trzeba go odebrać w okolicy terminu porodu tzn można tydzień po porodzie ale nie dwa miesiące po.... Co do ojcowskiego to jest dwa tygodnie wolnego ( nie można podzielić) do czasu aż dziecko nie skończy roku ( do daty urodzin). Tyle że od stycznia coś się pozmieniało, miałam jeszcze przed chorobowym iść na szkolenie na temat zmian w prawie pracy ale nie zdążyłam.

Gość gość Ola86
Właśnie było karmienie :) Coś mi się zdaje że Kotulina może być już po... U mnie po tym badaniu było jak po masażu szyjki i skurcze się już wtedy pojawiały od samego badania. Bo to na tym samym polega hehe mała śpi czas się też przespać.

Gość gośćania
No ciekawe czy Kotulina urodziła? x Ja kolejna noc, gdzie można powiedzieć, że pospaliśmy. Niestety mały w swoim kojcu śpi krócej niż z nami :( x Idę trochę dom ogarnę póki synek drzemie bo wczoraj juz nie miałam siły wieczorem

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować