Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma.

Polecane posty

Gość gośćaurelia
Wielbmy Pana będę się za was modlić i pokutować za wasze nieczystości, nawrócicie się nie jest za późno nigdy na ukorzenie się przed Panem

Gość gośćaurelia
Pan jest pasterzem moim niczego mi nie trzeba

Gość Powstaly
Bóg jest

Gość gość
Ja tylko czekam aż się posracie w gacie jak życie Was potwornie doświadczy i będzie zapierdalał jeden z drugim do kościoła na kolanach Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni.

Gość gość
do piekla pojda ci ktorzy swiadomie obrazja Boga , grzesza i nie zaluja za to , majac przykazania i wolna wole , czyli wybor pomiedzy tym co Bog nakazal i tym co ja wybieram czy to jest wiekszosc? - teraz raczej tak ! xxxx xxx x Nie dorabiaj swojej własnej interpretacji głupi katolicki szczylu. Jezus wyraźnie mówi o dwóch drogach, wąskiej ścieżce i szerokiej, gdzie większość kroczy szerszą, co stwierdza, ze większość trafi do piekła, a sama tę tezę potwierdzają sami święci kościoła, że zbawionych będzie niewielu. 10 przykazań boga, to jakiś kodeks, spisany przez jakiś ciemniaków na pustyni. Jak ma człowiek, który był krzywdzony np w dzieciństwie przez swoich rodziców, czcić ich, aby dobrze mu się powodziło na ziemi ? :D jak nakazuje to twoje głupie 10 przykazań ?

Gość Klement
"Przecież oni są 2 tysiące lat głupsi od nas i nawet nie dostrzegają tego jak zostali zalani argumentami. Nie obchodźcie się przy nich swoim zdaniem, to tak jakbyście chcieli komuś sprzedać komputer w średniowieczu, nie mają predyspozycji do tego żeby go przyjąć, ani nie mają prądu, ani biurka, a przedmiot tak nieznany, że koledzy ze średniowiecza uznali by ten komputer za diabla - cała geneza sprzeczności ateistów z wyznawcami." I KONIEC DYSKUSJI

Gość gość
Mnie uleczyl m in z braku wechu a to dopiero moje poczatki nawrócenia. Mam wech slaby.. ale to zawsze cos bo nie bylo nic

Gość gość
Drufa rzecz uleczyl mnie z pisków i szumow w uszach nic nie pomagalo miesiącami się meczylem i po codziennej modlitwie do Boga i Matki Boskiej sladu już po tym praktycznie nie ma a miałem przez myśli samobójcze. Zobaczcie sobie watek szumy w uszach na kafe jak Ci ludzie cierpia i wydaja tysiące na bezskuteczne leczenie. x I jak tu nie wierzyć?

Gość gość
Klement a Ty sie przecież deklarowales jako katolik nędzny ateisto niegodzien???

Gość gość
Trzecia rzecz to pomimo tego wyleczenia zawiodlem moja wiara byla powierzchowna prawie znikoma.. olalem to i teraz znowu mam ciezki kryzys i przesrane i znowu zwracam się do pomoc do Boga pomimo wcześniejszego doświadczenia jego laski zawiodlem. Ukazał mi się nawet we śnie to nie może być przypadek.. Nie wiem czy teraz uda mi się go uprosic o cokolwiek.

Gość gość
12:25 Pierwsza i podstawowa zasada to umieć przebaczać. Bóg przebacza Ci wszystko tak sami i Ty masz przebaczać wszystko. Inaczej nie jesteś wart Bozej miłości. Bóg Tobie przebaczy i wstąpi do Twego żywota jeśli Ty przebaczysz SWOIM WINOWAJCOM!Inaczej Boga nie uswiadczysz, przebaczenie to pierwszy krok do uzdrowienia. A że ktoś rodzi się w takiej czy innej rodzinie to dzieło przypadku. Musisz się z tym pogodzić. Ja też jestem z patologi w życiu p********e, stanąlem na nogi żeby w moment wszystko stracić, ale wierzę. Wierze że wszystko się ułoży i będę szczęśliwy tak jak dawniej. Wszystko w rękach Boga.

Gość barramek
'do piekla pojda ci ktorzy swiadomie obrazja Boga , grzesza i nie zaluja za to , majac przykazania i wolna wole , czyli wybor pomiedzy tym co Bog nakazal i tym co ja wybieram czy to jest wiekszosc?'

Gość gość
Oczywiście ze większość. Wiecej miejsca będzie dla nas :D

Gość barramek
miłosierdzie boskie jest nieskończone i Jezus będzie tym który oceni czy ktoś pójdzie tam,czy gdzie indziej -jednak nie można łudzić się że ktoś kto odrzuca Boga i jego przykazania ,obraża Go i wierzących , sieje zgorszenie itd... do piekła nie pójdzie ! pozwolcie chwastom rosnać razem z ziarnem do czasu żniw , abyprzypadkiem nie uszkodzić ziarna gdybyście chcieli chwast wcześniej usunać gdy przyjdzie czas zwiążcie plewy w snopki i spalcie je ... - warunek jest prosty , uczciwy i nie aż tak cięzki - wystarczy się nawrócić i przyjać Slowo ,a nie mowę shatyana

Gość barramek
kto trafił pierwszy do raju ? - wyglada na to że ten tzw. doby łotr umierajacy obok Jezusa , który zabijał i wyznał swoje winy, twierdząc ze słusznie był skazany jednoczesnie bolejąc nad losem Sprawiedliwego

Gość gość
Ateiści przestali ujadac. Może dali się przekonać?

Gość gość
Dla was katolików już nie ma ratunku. Indoktrynacja wam mózgi wyprała. Idźcie sobie z tą religią gdzie indziej, i nie zatruwajcie wolnych umysłów od waszych bredni. Wasz Bóg jest tyle samo wart, co Bóg muzułmanów, i innych religii. Nie boje się umrzeć będąc ateistą, ilu takich umarło, nie dali się zastraszyć tej barbarzyńskiej doktrynie. Ojcowie kościoła wyraźnie mówią, że większość ludzi trafi do piekła. Nie zgadzacie się z ojcami kościoła ?

Gość gość
Dla ateistów nie ma ratuku przed wiecznym ogniem

Gość gość
Pierwsza i podstawowa zasada to umieć przebaczać. Bóg przebacza Ci wszystko tak sami i Ty masz przebaczać wszystko. Inaczej nie jesteś wart Bozej miłości. Bóg Tobie przebaczy i wstąpi do Twego żywota jeśli Ty przebaczysz SWOIM WINOWAJCOM!Inaczej Boga nie uswiadczysz, przebaczenie to pierwszy krok do uzdrowienia. A że ktoś rodzi się w takiej czy innej rodzinie to dzieło przypadku. Musisz się z tym pogodzić. Ja też jestem z patologi w życiu p********e, stanąlem na nogi żeby w moment wszystko stracić, ale wierzę. Wierze że wszystko się ułoży i będę szczęśliwy tak jak dawniej. Wszystko w rękach Boga. xxx xxx xxx Ale bzdury. Widzę, że spotkałeś się z Bogiem i wiesz jaki on jest, albo ci się objawił i ci powiedział czego żąda. Bóg się ludźmi nie interesuje, przynajmniej nie ingeruje w nasze życie. Nigdy nie ingerował, on mógł jedynie puścić wszystko w bieg a następnie zaniechać swojego udziału w swoim dziele. Ale wierz tam sobie, że ktoś tam nad tobą czuwa, z pewnością będzie ci łatwiej przez życie przejść. A o przebaczeniu powiedz ofiarom holocaustu, i o wolnej woli człowieka, to cie wyśmieją.

Gość gość
Dla ateistów nie ma ratuku przed wiecznym ogniem xxx xxx xxx Dla ateistów nie ma nic, bo oni idą do piachu, a na katolików czeka piekło, lub niebo.

Gość gość
14:51 Nie musiałem się spotykać, tak uczy PŚ. A Ty zrobisz jak uważasz.

Gość gość
Jakbyście znali Biblię i czytali to widzielibyście, że my, ateiści mamy u Boga większe profity jeśli się nagle nawrócimy, choć nie sądzę by przyszło to któremuś do głowy, ale pisze tylko ze według bibli człowiek nawrócony znaczy dla waszego Boga więcej niż człowiek, który od zawsze był w wierze, ponieważ nawrócony pokonał większe siły ciemności i zwalczył w sobie szatana, tak wam się odwdzięcza ten wasz Bóg. Ale pewnie wiecie lepiej jak Biblia radzi choć poza okładką wnętrza nie widzieliście

Gość gość
"Piotr zbliżył się do Jezusa i zapytał: Panie, ile razy mam przebaczyć, jeśli mój brat wykroczy przeciwko mnie? Czy aż siedem razy? Jezus mu odrzekł: Nie mówię ci, że aż siedem razy, lecz aż siedemdziesiąt siedem razy." Czyt. W nieskończoność masz wybaczać

Gość gość
Nie kompromituj się. Sami papieże kościoła śmiali się z tych bajek. Oni dobrze wiedzieli, że to bajki dla głupiego motłochu, aby grabić społeczeństwo pieniędzmi. Pismo św, a kto to spisał ? Jakieś ciemne ludki na pustyni ;)

Gość Klement
Ja katolikiem? Chyba źle interpretujesz to co pisze

Gość gość
To jest nowy testament wiec nie na pustyni a w normalnych ksiegach było to spisywane przez kapłanów etc..

Gość gość
Nawet na osi historycznej masz p.n.e (Przed naszą era) - Czyli przed narodzinami Chrystusa a obecnie żyjemy 2015 lat po narodzinach Chrystusa.

Gość gość
Ale bzdury. Widzę, że spotkałeś się z Bogiem i wiesz jaki on jest, albo ci się objawił i ci powiedział czego żąda. Bóg się ludźmi nie interesuje, przynajmniej nie ingeruje w nasze życie. Nigdy nie ingerował, on mógł jedynie puścić wszystko w bieg a następnie zaniechać swojego udziału w swoim dziele. Ale wierz tam sobie, że ktoś tam nad tobą czuwa, z pewnością będzie ci łatwiej przez życie przejść. A o przebaczeniu powiedz ofiarom holocaustu, i o wolnej woli człowieka, to cie wyśmieją X Witamy w gronie teiste :)

Gość Klement
KAŻDY katecheta wie co to sobór to się go spytajcie bo właśnie dzięki soborom Biblia jest teraz tak splugawiona przez duchownych, którzy wycięli z niej to co dla nich nie wygodne i dopisali co chcieli, dla swoich interesów, którym np. Pełne 2 przykazanie mogłoby bardzo zaszkodzić, aby rządzić tłumem musieli te Biblię zmodyfikować, katolicy, nie jesteście wyznawcami Boga i słowa Bożego, tylko słowa kościelnego, czyli słowa zwykłych ludzi, chciwych i podstępnych