Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma.

Polecane posty

Nie mamy dostępu do Wszechświata? A to ciekawe, gdzie my w takim razie żyjemy. Bo tak się składa, że Ziema również jest we Wszechświecie.

Gość gość
Nie widze zeby ateisci napisali cos konkretnego. Przeklenstwa i wyzwiska to jedynie potrafia.:O

Gość gość
Jezus nie powiedzial Bog jest starszym kolesiem z brodą i bialej szacie fruwajacym po niebie tylko Bog jest miloscią. Wiec Twoje wywody nie sa nic warte bo opieraja sie na blednym zalozeniu. Dlatego na swiecie panuje taka dezinformacja (juz pomijajac parszywe media ktore wcisna kazdy szit) ludzie mysla jednopoziomowo. Jest A albo B. Jest Bog albo nie ma. Bieda umyslowa i tyle. A najgorsze, ze trzeba życ wsrod tych żydomasonskich tworów zyc...bo ludzmi ciezko ich nazwac. No, wiekszosc. Bo jakies tam jednostki na szczescie sie uchowały..

Gość gość
I sie gowno zacielo j****e. Bóg kare zeslał za te wyzwiska..

Gość gość
co trzeba byc debilem żeby byc katolem i w tym dokładnie temacie się wypowiadać. To zwykłe potwierdzenie tematu a tym samym wlasnej bezmózgowości. Was się powinno sterylizowac żebyscie nie rozmnażali głupoty. A najlepiej to uśpić jak zwierzęta. Dziękuję :-D

Gość gość
Ja mam pytanie do ateistów: Skoro wszystko powstało z niczego, to dlaczego dalej się tak nie dzieje? Dlaczego damo z siebie dalej nie powstają nowe gatunki zwierząt. Czy chociażby coś co było by do człowieka podobne.. jakieś podobne istoty. Dlaczego one się same nie stworzą? Co stoi na przeszkodzie? Przecież co za różnica 2000 lat temu, miliard czy teraz, dlaczego coś samo z siebie nie powstanie?????????????

Gość gość
Nie mamy dostępu do wszechświata? A łaziki? Satelity, Lot na księżyc i planowany na Marsa? Weź się doucz najpierw

Gość gośćMadeline
Dzięki za ten wątek, do kościoła chodzę i w boga niby wierzyłam jako takiego, ale nigdy się nad tym nie zastanawiałam, żyłam w takich zasadach w jakich moja rodzina, weszłam tu przy okazji i przeczytałam WSZYSTKO choć normalnie mnie te tematy nie interesują i doszłam do wniosku, że ateiści mają sporo racji, a wierzący ciągle sami sobie zaprzeczają i manipulują odpowiedzi na swój sposób, gdy pytania są niewygodne, w ich wypowiedziach brakuje logiki podczas gdy ateiśc***iszą z sensem, wyzwiska padają z obu stron, ale to ludzkie, jednak katolicy nie powinni tego robić ponieważ zaprzeczają temu czego uczą ich w kościele, ja na tym etapie pasuje, dzięki za otwarcie umysłu, postaram się przekonać również rodzinę, myślę że po przeczytaniu wątka, również ich trochę olśni

Gość gość
Nawracamy do myślenia !

Gość gość
a ja mam pytanie do katoli. Tylko najpierw parę faktów bo z wiedzą jestescie na bakier. Wszechświat ma ok 13,82 MLD!!! lat./ Ziemia uformowała się ok 4,5 MLD lat temu. Pierwszy homo.... pojawił się ok 2,5 mln lat temu. Rozumiem że bog stworzył wszechswiat. Przez ponad 9 MLD lat się nudził i postanowił stworzyc ziemie. Kolejne kilka miliardów lat się nudził więc stworzył człowieka./ Najpierw nieporadnego małointeligentnego jaskiniowca (o przepraszam człowiek jest stworzony na podobienstwo boga). Później go trochę rozwinął. W między czasie uśmiercił ponad 90 % gatunków zwierząt i roślin bo chyba byly mądrzejsze od tej jego podobizny (człowieka)./ Gdzie był ten wasz bog przed czasami biblijnymi????? Przypominam 2,5 mln lat. Co robił przez wczesniejsze 13 MLD????? Nagle kilka tyś lat temu postanowił się ujawnić i powiedziec hej jestem bogiem to ja was stworzyłem i wasze dusze należą do mnie. Co z tysiącami pokoleń które nie wiedziały że mają boga :-)./

Gość gość
Dlaczego wszystko co dobre przypisujecie bogu a co złe to już nie./ Dlaczego choroby sprowadza szatan ale już uzdrawia bog??? / Tak naorawde niczego nie rozumiecie, więc zawsze wyyłumaczeniem jest bog albo szatan. Manipulujecie tak wszystkim żeby tylko się zgadzało z tym co wierzycie a okazuje sią że nic się nie zgadza. Koscioł robi tak od początku. Wyrzucił z kanonu pisma sw księgi ktore nie pasowały do obrazu wszechmogącego boga./ Przeczytajcie chociaż jeden apokryf. Wiem trudne słowo./

Gość gość
20:12 Haha to akurat jakiś durny ateista pisał, podszywajac się pod katolika.. do żałosnych czynów sięgacie żeby udowodnić swoje 'racje'. Ujadaliście pół dnia żebyśmy odpowiedzieli na pytanie czy Bóg stworzył zło, odpowiedź otrzymaliście. Teraz to Wy wielce olśnieni mędrcy odpowiedzcie dlaczego teraz nie stworzy się istota podobna człowiekowi czy cokolwiek samo z siebie, dlaczego to się nie stanie? No czekam na logiczne wytłumaczenie tego zjawiska.

Gość gość
20:38 Akurat o tym co istniało na ziemii o ile ona w ogóle istniała przez wszystkie te miliardy lat się nie dowiemy. Coś było na pewno, ja kiedyś oglądałem program na Discovery o tym co istniało przed dinozaurami, oczywiście były to hipotetyczne założenia bo dowodów na to nie ma. I były tam jakieś dziwne cywilizacje blotniakow np. i ludzi z kryształu.. Jak poszukasz to na pewno znajdziesz. Założenie było takie że te stworzenia były zbyt mało rozumne i zabijały się tylko. Później nastała era dinozaurów i także one nie spełniały oczekiwań. I tak o to powstał człowiek, istota utworzona na podobieństwo twórcy, ale jakże mało pojętna i daleka od ideału. Dowodów na to co istniało przed nami nie uswiadczysz (poza dinozaurami) bo nie były to istoty na tyle inteligentne by zostawił jakiś ślad po sobie na ziemii.. Bóg tworzył świat metodą prób i błędów.

Gość gość
podkopujecie swojeho boga rowno. Jak wszechwiedząca osoba może probowac i popełnia blędy. Przecież twoj bog powinien wiedxiec czym skonczy się każda proba. Ale się gubucie. Już wasz bog nie jest wszechmicny i wszechwiedzący????

Gość gość
Ale skoro Bóg jest wszechwiedzący i wszechmogący, to przecież nie mógł popełniać błędów. Jeżeli stworzył człowieka i dał mu wolną wolę, to będąc wszechwiedzącym, musiał wiedzieć, iż będzie on grzeszny i będzie czynił zło. Pomimo to go stworzył, a później karał za jego czyny. To jest w takim razie sadystą ?

Gość gość
własnie to im staram się wyyłumaczyc. Oni naprawde wierzą w boga ktorego istnienie samo w sobie się zaprzecza. Manipulują wszystkim. Zapytasz się gdzi był bog jak były wojny. Powiedzą że to dzieło człowieka i wolna wola a ja się pytam czy żydzi z wolnej woli wchodzili do komor i piecow. Gdzie był wasz bog??? Wiem. Obserwował :-) a co to za ojciec ktory obserwuje zaglade wlasnych dzieci i nie reaguje????

Gość gość
Poza tym świat nie mógł powstać z niczego. Może na początku był jeden wielki kosmos, czarna dziura i powoli formowały się z tego jakieś zalążki planet i na naszej planecie jakieś pierwotne formy życia, które później przekształcały się w coraz bardziej inteligentne gatunki. Środowisko również się zmieniało i przyroda albo niszczyła te gatunki, albo rozwijała. Teoria ewolucji jest bardziej logiczna, niż to, że nagle ziemia powstała z niczego. Poza tym ta teoria, że wszyscy zmartchwywstaną i albo będą wiecznie szczęśliwi, albo spotka ich wieczna kara- dlaczego ktoś np. żył 30 lat a ma cierpieć za to całą wieczność, albo ludzie, którzy nigdy "naszego" Boga nie poznali, bo nie mogli poznać a nie odrzucili świadomie, co z nimi wszystkimi?

Gość gość
wg katolikow to bog jest faktycznie sadystą. Stworzył dobro i zło. Choroby, biedę i głod i patrzy kto co zrobi i za czym się opowie. I tylko patrzy jak na kroliki doswiadczalne. Przykro mi ale wystarczy logicznie pomyslec podkreslam LOGICZNIE i w tej waszej religi nic się nie zgadza. Mit dobrego wszechmogącego i wszechwiedzącegl boga upada

Gość gość
dziękuję za ostatnie wpisy. Dają do myślenia. Faktycznie Bóg w rozumieniu chrześcijańskim czyli dobry wszech.... dbający o wlasne dzieci nie może istnieć. Wystarczy logicznie przeanalizować życie.

Gość akimke
Wszechświat.y mogą powstać z niczego całkowita ich energia wynosi 0. Wielka ekspansja nawet jeśli wynosić będzie x w nieskończoność co niestety skończy się rozbiciem protonów i wielkim chlodem ale nawet wtedy dojść może do przejścia fazowego. Pamiętajcie Buddyści maja racje rzeczywistość nie istnieje ... Dlatego prawda obiektywnej nie ma Poza pustka ktora jest wieczna niezmienna i swiadoma. To Ja

Gość akimke
I ostatnia rzecz pustka w swej czystej formie jest esencja szczęścia. Karma to chyba mit. Jak się spało się lalala

Gość gośćMadeline
Haha to akurat jakiś durny ateista pisał, podszywajac się pod katolika.. do żałosnych czynów sięgacie żeby udowodnić swoje 'racje'. X I tak mnie zachęcasz do nawrócenia? Wy naprawdę jesteście jacyś niezrównoważeni, będąc katolikiem nigdy bym się tak do nikogo nie zwróciła

Gość gośćMadeline
hej podszywaczu drugi komentarz nie należy do mnie! Udowadniaj swoich racji swoim wizerunkiem

Gość pieprzony świr
Bóg jest.

Gość gość
Madeleine.. Sama sobie zaprzeczasz skoro raz najeżdżasz na katolików a raz na nas, ateistow

Gość gośćMadelina PRAWDZIWA
Nie mowie ze komentarz nie ma racji, ale nie powinniście wyrażać za mnie mojego zdania którego nie znacie

Gość pieprzony świr
Ej, ale serio Bóg jest.

Gość gość
kto ma ten ma tylko nie ty