Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1976PL

Odszkodowanie po śmierci ojca

Polecane posty

Jestem na rencie socjalnej i niedawno zmarł mój ojciec, czy należy mi się jakieś odszkodowanie za jego śmierć?

Gość gość
Tak dożywotnio bedą ci wypłacać. A tak poważnie był gdzieś dodatkowo ubezpieczony? Ty masz dodatkowe ubezpieczenie ? Jeśli nie to tylko zasiłek pogrzebowy z ZUS-u

>>>A tak poważnie był gdzieś dodatkowo ubezpieczony? Ty masz dodatkowe ubezpieczenie ? Jeśli nie to tylko zasiłek pogrzebowy z ZUS-u<<< x Jeżeli ma rentę socjalną, to pewnie ojciec nie pracował. x Czy ZUS wypłaca zasiłek niepracującym i bez prawa do emerytury lub renty ?

Gość gatonia
Czasem jest jeśli wykupi się dodatkowe ubezpieczenie na wypadek śmierci w wypadku https://www.lu.pl/ o ile oczywiście zmarł w wyniku wypadku.

Nawet jeżeli ojciec nie kupił odszkodowania na wypadek śmierci, to i tak Ci się należy. Mnie zmarła niedawno mama i dostałam z ZUS-u, ale radzę Ci najpierw skonsultować się ze specjalistą. Każdy przypadek jest inny. Ja konsultowałam się z prawnikami z krakowskiej kancelarii: http://kancelaria-odszkodowania.pl/. Specjalizują się właśnie w odszkodowaniach, dlatego z pewnością Ci pomogą. Pozdrawiam.

Gość gość
Jeżeli okoliczności wypadku pozwolą ustalić odpowiedzialność osoby trzeciej, np. śmierć nastąpiła w wyniku wypadku komunikacyjnego lub przy pracy za który poszkodowany nie ponosił odpowiedzialności, to zadośćuczynienie i odszkodowanie a nawet renta niezależna od ZUS należy się od sprawcy wypadku lub zakładu ubezpieczeń, w którym ten ostatni miał wykupioną polisę OC. Zapraszam na wysokieodszkodowania.pl i blog.wysokieodszkodowania.pl po więcej szczegółów.

Gość gość
Zwróć się o pomoc do prawnika, zawsze lepiej wesprzeć się fachową pomocą w takich sprawach. Z własnego doświadczenia mogę polecić kancelarię www.adwokatwysocki.pl , skontaktuj się z nimi na pewno wszystko ci wytłumaczą i w razie potrzeby pomogą.

Gość gość
Zawsze, kiedy nie ma się pewności odnośnie odszkodowania, można napisać do kancelarii Meritum. Mają bezpłatną poradę odszkodowawczą, którą można załatwić poprzez maila biuro@meritumodszkodowania.pl. Dzięki nim dowiedziałam się, że warto w moim przypadku walczyć i udało się – zgarnęli dla mnie wysokie odszkodowanie, polecam.

Gość devina

Dzięki temu, że miałam dobrego adwokata ( z kancelarii Cejrowski) udało mi się wygrać sprawę o odszkodowanie. Wszystko w teorii wydaje się zawsze proste, jednak praktyka pokazała coś innego. Na szczęście w porę zrozumiałam, że bez dobrego adwokata po prostu się nie obędzie...